15.09.06
16:22
Години: 17, Височина: 170, Килограми: 79
66 + 1082.3 + 850 - 115.6 = 1883 BMR
1896.4 x 1.375 = 2590
Не взимам хранителни добавки. Ям по 4 пъти на ден. Последното ми хранене е 3-4 часа преди да си легна. Спя от 6 до 8 часа. Тренировката ми 2-3 часа след второто хране. Тренирам 3 пъти в седмицата. Храните които ям са:
- 150 г. МЮСЛИ (с 6 вида ядки и 6 вида плодове)
Белтъчини - 16 г. Мазнини - 6 г. Въглехидрати - 93 г. Енергийна стойност - 490 кал.
- 20 г. МЕД
Белтъчини - 0 г. Мазнини - 0 г. Въглехидрати - 15 г. Енергийна стойност - 60 кал.
- 400 г. ОРИЗ (суров)
Белтъчини - 30 г. Мазнини - 3 г. Въглехидрати - 314 г. Енергийна стойност - 1403 кал.
- 450 г. ПИЛЕШКА ПЪРЖОЛА ОТ ФИЛЕ (пържено)
Белтъчини - 104 г. Мазнини - 6 г. Въглехидрати - 0 г. Енергийна стойност - 470 кал.
- Минерална вода
ОБЩО:
Белтъчини - 150 г. Мазнини - 15 г. Въглехидрати - 382 г. Енергийна стойност - 2454 кал.
Целта ми е да не качвам мазнини а само мускули. Какъв ще е резултата от такова хранене с интензивна тренировка (повече повторения с леки тежести и малки почивки)?
А възможно ли ще е да свалям мазнини ако включа и велоергометър сутрин след ставане? Колко кардио тренировки в седмицата да правя и кога да са те (в почивен ден или в тренировъчен)?
Белтъка е малко. Вкарай едно, две кисели млека на ден. Можеш да разделиш ориза и пържолата на два приема.
15.09.06
22:55
не знам дали Ще сваляШ мазнини но определено Ще се 4устваШ много добре от кардиото като го правиШ сутрин поне Ще подържаШ съЩият процент мазнини за доста дълго време, тоест минимален и не се напъваи с кардиото в период на маса са ти достатъ4но около 25до 30 мин по този на4ин метаболизъмът ти Ще изразходва калориите много по бързо
Човек, имаш ядене със 314 г въглехидрати които какъвто и ГИ да имат си е много нещо. Разпредели ги из храненията така че да намалят от сутринта към вечерта, но по-плавно. Същото направи и с белтъка тъй като повече от 40г няма как да усвоиш наведнъж. Белтъка обаче трябва да нараства с течение на деня. Освен това храненето което се пада преди тренировка е 20г мед което тотално не става. Преди тренировка ти трябва белтък и сложни въглехидрати, а след тренировка - прости. Във всеки случай ще ти трябва повече мед защото при него бързите въглехидрати са 50% от теглото някъде и си прецени сам колко да вземаш щом не искаш да се омазниш. Според мен ще е добре 200г ориз с 150г от филето да сложиш преди тренировката. След тренировката - меда с още 150 г и останалите 150 за вечеря със 100г ориз. Към закуската ако сложиш едно кисело мляко няма да е зле. И едно ядене около 1 час преди лягане от 200г извара ако можеш да я ядеш. Така поне бих направил аз.
А когато си в период за маса кардиото само ще ти попречи понеже гориш енергия а за да качваш трябва да имаш калориен излишък. Може и да качиш и малко мазно, обаче е неизбежно...
А единствено когато почваш фитнеса можеш да сваляш мазно и да качваш мускул едновременно, но според мен качи маса и тогава направи едно НВД за релеф.
Май не сте ме рабрали. Сега ще обясня. По горе съм изброил храните които ям за целия ден, а не как съм ги разпределил през деня. Ето така изглежда хранителния ми режим.
Закуска: 150 г. МЮСЛИ + 20 г. МЕД
ОБЯД: 150 г. ПИЛ. ПАРЖОЛА + 350-450 г. ОРИЗ(варен)
ТРЕНИРОВКА
СЛЕД ОБЯД: 150 г. ПИЛ. ПАРЖОЛА + 350 г. ОРИЗ (варен)
ВЕЧЕРЯ: 150 г. ПИЛ ПАРЖОЛА + 200 г. ОРИЗ (варен)
16.09.06
11:55
314 гр въгл, макар и разпределени на няколко хранения, не ми прили4а мн на НВД
Трябва ти разнообразие. Как ще ядеш само ориз, мюсли и пилешко цял ден? Трябва да вземаш някакви витаминно-минерални комплекси поне, въпреки че разнообразната храна няма да навреди. Освен това като си набавяш белтъка само от месо, ще имаш излишък от някои аминокиселини и недостиг от други. И въглехидратите ти при тази диета са около 700 г или 8,75г/кг . Свали ги на около 6г/кг (474г) за да не се омазниш. Можеш да сложиш една втора закуска с малко ядки защото мазнините са ти малко.
16.09.06
18:18
били ми обяснил как смятаШ въгл. на ориза колко грама въгл.съдържа 100 гр.суров ориз
В тази таблица пише всичко което ти трябва :
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1