16.09.06
19:04
Занимавам се със фитнес от около месец и искам да постигна релефно тяло.На 15г. съм висок 1.77м и тежа 68-70кг.Искам да изгоря мазнините по корема,който вече са много по малко от преди.Вече мисля да ходя 2-3 пъти седмично на фитнес най вече петък събота и неделя/може петък събота и понеделник.Във фитнеса стоя 2-2.5 часа.Ето какви упражнения правя там:
Разгъване на портален скрипец-около 3серии10повторения
Изтласкване на щанга от лег-4-5серии 10 повторения
Пек-дек-4серии-10 повторения
Пулоувър(рядко)2серии-10 повториния
Толкова за гърди.
Концентрично сгъване-10серии10поторения(На всяка ръка)
Бицепсово сгъване на скрипец-3серии10повторения
Скотово сгъване -4 серии 10 повторения
Разгъване на горен скрипец -4серии 10повторения
Това за ръце
Повдигане на краката-5серии10повторения
Коремни преси 120/до отказване
Гръб
Придърпване на вертикален скрипец-3серии10пов.
Придърпване на вертикален скрипец 3серии10пов.
Вкъщи всеки ден-
Лицеви опори-5серии20повториния
Коремни преси-200-250
Набиране на лост 10серии-5 повторения
Кофички до отказване
Очаквам съвети за работата у дома и достатъчни ли са 2-3 пъти седмично ходенето на фитнес.
Относно хранителния режим-не ям сладко,мн. мазно,пържено,малко хляб не пия газирано и сокове.Избягвам захарта.
Ям месо плодове зеленчуци сирене кашкавал пия мляко/понякога банан разбит с мляко/ ядки.
Благодаря много и очаквам отговори на това дали ще получа релефно тяло по този начин
16.09.06
22:30
Тия 46 серии във фитнеса малко множко ми се виждат :shock: Защо не вземеш за правиш тридневен сплит?Иначе на тоя ръст тия кила и да сваляш :? Ама ти си решаваш де.
16.09.06
22:57
проблема е че съм на училище и варианта е да съм в залата петък събота и неделя-въпроса ми е дали дните когато съм във фитнеса да са поредни или да си давам почивка от зала 1-2 дни и след това пак/в почивката си включвам домашните упражнения/
И още нещо-коремните преси по много и наведнъж ли да ги правя или по 15и на много серии?
Кажете още неща които да правя удома-имам една гира и гюле дайте примерни упражнения с тях!
Моля пишете :P :) :P :wink:
16.09.06
23:14
[quote author=“Loc_Dog”]проблема е че съм на училище и варианта е да съм в залата петък събота и неделя-въпроса ми е дали дните когато съм във фитнеса да са поредни или да си давам почивка от зала 1-2 дни и след това пак/в почивката си включвам домашните упражнения/
И още нещо-коремните преси по много и наведнъж ли да ги правя или по 15и на много серии?
Кажете още неща които да правя удома-имам една гира и гюле дайте примерни упражнения с тях!
Моля пишете :P :) :P :wink:
Аууу най-голямата грешка на новаците в този спорт.НЕ СЕ СКАПВАЙТЕ ОТ ТРЕНИРОВКА.МУСКУЛА НЕ РАСТЕ В ЗАЛАТА,А ПРЕЗ ВРЕМЕТО В КОЕТО СИ ПОЧИВА.Не е удачно да тренираш всички групи петък събота и неделя.Просто трябва почивка.Не вярвам даскалото да е голям проблем.И аз съм ученик,но от 2 год си тренирам без никакви проблеми.Прочети сайта ! Там има програми за начинаещи.Също много важно е да се храниш добре и да спиш ! Успех.Ако има нещо винаги си добре дошъл да попиташ :)
16.09.06
23:56
Мерси за помоща човек :lol: :) :wink: Значи дните които съм в зала да не са поредни?Просто искам да компенсирам това че не мога да ходя повече от 2-3 дни с по интензивна тренировка.Що се отнася до натоварването-издържам :twisted: Също моля да ми дадете link-че за некоя диета в съчетание с упражнения във фитнеса и удома,с които да карам следващите месеци.И пак ще попитам засега досасъчни ли са 2-3 дни седмично в зала за по 2-3 часа :roll:
Loc_Dog
Бате тая програма ще те скапе ... Ако си начинаещ .... Най-много да претренираш
17.09.06
11:02
Нема значение човек :twisted: За мен е важен резултата :twisted: :)
Концентрично сгъване-10серии10поторения(На всяка ръка)
Бицепсово сгъване на скрипец-3серии10повторения
Скотово сгъване -4 серии 10 повторения
Разгъване на горен скрипец -4серии 10повторения
Т’ва не го прави..
Твой избор, но наистина няма да има особен ефект, ако тренираш така - от опит ти го казвам.
Само ше си бъхташ и ще се чудиш, що резултатите са почти незабележими или никакви.
Действай с 2-3упр. с по 3 до 4 серии, най - добре. :)
И пак ще попитам засега досасъчни ли са 2-3 дни седмично в зала за по 2-3 часа
2-3 дни - ОК, ама какво ще правиш тия часове в залата?
Повече от час, час и малко тренировка си е ...малко безсмислена работа.
По-добре, ходи през ден-два в залата, иначе в три поредни...малко кофти - няма да можеш да се възстановяваш.
Предлагам ти да погледнеш на сайта и да си избереш някоя готова програма, а ако не си харесаш, дори и с малко промени по нея, пак може да ти е от голяма полза и във всеки случай ще е по-добре от хаотичното трениране.
17.09.06
12:33
zoben_pitbul ми предложи един тридневен сплит демек
повдигане на щанга от лег - 2 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 12 повторения
придърпване на вертикален скрипец - 2 серии 12 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 12 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 12 повторения
кикбек - 2 серии по 12 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения
бицепсово сгъване с щанга - 2 серии 12 повторения
бицепсово сгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения
бедредно разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 30 повторения
Обаче клякане с щанга няма да правя,понеже не искам да си спра растежа.Кажете нещо което да замени това упражнение и да не ми спре растежа.
Е щом казвате,значи дните в залата да не бъдат поредни.Ще се постарая да е така.
Да продължавам ли със упражненията вкъщи?
Програмата която си избрах ше помогне ли за постигане на релеф или ще гори както си и пише де :shock:
Моля кажете също колко време да се придържам към тази програма и КОГА ДА ПРЕМИНА КЪМ ПО ИНТЕНЗИВНА?
17.09.06
12:43
[quote author=“Loc_Dog”]zoben_pitbul ми предложи един тридневен сплит демек
повдигане на щанга от лег - 2 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 12 повторения
придърпване на вертикален скрипец - 2 серии 12 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 12 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 12 повторения
кикбек - 2 серии по 12 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения
бицепсово сгъване с щанга - 2 серии 12 повторения
бицепсово сгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения
бедредно разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 30 повторения
Обаче клякане с щанга няма да правя,понеже не искам да си спра растежа.Кажете нещо което да замени това упражнение и да не ми спре растежа.
Е щом казвате,значи дните в залата да не бъдат поредни.Ще се постарая да е така.
Да продължавам ли със упражненията вкъщи?
Програмата която си избрах ше помогне ли за постигане на релеф или ще гори както си и пише де :shock:
Моля кажете също колко време да се придържам към тази програма и КОГА ДА ПРЕМИНА КЪМ ПО ИНТЕНЗИВНА?
Ехоо земята до Loc_Dog , ... Loc_Dog обади се ....
Клякането с щанга не спира растежа.Това са пълни глупости.Ако толкова много се притесняваш,прави лег преса.
Тренировката в залата да е около 1 час ,час и половина МАКС.
Това,че е тежка програмата (не тази горната ,а предишната ти) не значи,че ще качиш мускули бързо,нито ще направиш релеф по този начин.Прави по 3 серии на упражнение с по 6-8 повторения.Какъв релеф искаш да направиш,ако нямаш мускулна маса.Препоръчвам ти сега зимата да напарвиш маса и на пролет да изчистиш.Яж повече за да качиш (после ще сваляш)
А относно това дали да правиш упражнения у ва ... забрави просто няма смисъл.Тренирай в залата например в понеделник,сряда и петък по 1 час яж добре спи и резултатите няма да закъснеят.
17.09.06
13:10
BB_SenTineL мм какво да ти кажа човек:
1.Мерси че помагаш
2.Въпросче-Под Мусколна Маса какво имаш предвид?
3.Ем човек казваш зимата да трупам на пролет да горя-аз натрупаното си го имам/преди бех бая голям :twisted: с паласки и коремче :oops: /обаче лятото го изгорих и мисля,че сега просто имам нужда да превърна това в мусколи.Това питам!Може да съм 1.77 и 68-70кг ама никак не съм хърбав :twisted: Никак дори.Имам малко останала мас в гърдите която бях почнал да горя в началото на лятото.Сега тя е мн. по малко като дори мога да кажа че съм доволен от резултата но само в горната част.
Корема ми е още леко отпуснат когато се наям.Но когато го стегна се получават нещо като мусколи.Но по коема има Матрял :P Така че масата си я имам,просто кажете как да стане мускол :D
17.09.06
13:12
Тоест Мускол и Релеф де :twisted: :P :D
Мм относно ръцете дясната ми е 30 сантиметра отпусната-стегната ок 33-34
лявата съвсем малко по малко
Петко К - не пускай поредни постове, имаш бутон Edit.
17.09.06
13:27
Ами бате за да направиш релеф първо трябва да направиш мускули.Разбирам те как мислиш.Имам един приятел дето мислеше като тебе.Има малко мазно и иска да направи релеф веднага.За да напрвиш релеф първо направи мускули.Тоест направи повече мускулна маса и тогава парви релеф.Релефа се прави като си направиш една хубава диета и почнеш да тренираш мускулите по-интензивно (става дума повече повторения с по-голяма скорост и по-малко кг).
За момента мисля,че е добре да тренираш по-тази програма в близките 2 месеца.
http://www.bb-team.org/training/000157.php
и след това евентуално,ако си качил мускули да започнеш да чистиш щом толкова много ти е мерак с програма като тази ..
http://www.bb-team.org/training/000162.php
Пак повтарям,не се съсипвай в залата.Повече трен не означава повече мускули,а напротив.Яж спи и пак яж и тренирай разбира се и ще останеш доволен.
17.09.06
13:50
BB_SenTineL мерси бате мн сам ти благодарен :wink: :) Само да те питам може ли примерно 1 семица 1та програма 2 седмица 2 програма 3 седмица 1 програма 4 седмица 2 програма-да ги редувам или нема да има ефект нито от едната.И ако си избера само 1 от тях да си прая ли в дните за почивка нещата вкъщи?
Относно килограмите и скоростта добре :wink: ще ги намаля и по бързо упражненията.
Всъщност мусколната маса мазно ли означава или просто увеличаване на обема на мускола?
17.09.06
17:31
За такава програма трябва да си робот...
Избери си някоя от сайта щом си начинаещ и си изгради правилна НВД.
17.09.06
18:03
[quote author=“Loc_Dog”]BB_SenTineL мерси бате мн сам ти благодарен :wink: :) Само да те питам може ли примерно 1 семица 1та програма 2 седмица 2 програма 3 седмица 1 програма 4 седмица 2 програма-да ги редувам или нема да има ефект нито от едната.И ако си избера само 1 от тях да си прая ли в дните за почивка нещата вкъщи?
Относно килограмите и скоростта добре :wink: ще ги намаля и по бързо упражненията.
Всъщност мусколната маса мазно ли означава или просто увеличаване на обема на мускола?
Така започваме то зад на пред.Мускулна маса означава мускули,а не сланина.Дните ти за почивка са си за почивка.Никакви упр не прави у вас тогава.За програмите карай по първата през следващите 2 месеца и след това я смени с друга подобна (за качване на маса) или за сваляне на мазнини.
Ако решиш да тренираш по първата програма правиш по колкото ти серии са написани с по 6-8 повторения,като тук не ги правиш както при програмата за сваляне на мазнини (бързо с малко кг) ,а с повече кг и с умерени движения.Почивай макс 1 мин между сериите :)
Успех
17.09.06
18:42
Благодаря човек!И един въпрос още чудя се по удачно ли е да си зема карта и да ходя по често или да го карам на 2-3 еднократни седмично
17.09.06
19:15
[quote author=“Loc_Dog”]Благодаря човек!И един въпрос още чудя се по удачно ли е да си зема карта и да ходя по често или да го карам на 2-3 еднократни седмично
Ами това е вече въпрос на избор и финанси.С картва винаги е по-евтино.Хубаво е да ходиш 3 пъти в седмицата (но не поредни) и е хубаво да имаш 1 ден почивка след като си одил на фитнес съшия ден.Абе с една дума например
Понеделник -трен
вторник -почивка
сряда -трен
четвъртък почивка
пътък -трен
събота,неделя-почивка