22.09.06
16:35
Искам да чуя мнението ви по въпроса! Защото, днес като бях в залата да тренирам и правех предмишница, инструктура ме видя и каза, че това няма много голям смисъл да го правя, защото предмишница се натоварвала достатъчно от всички други упражнения! Каза още, че има опастност да претренирвам, като я тренирам 2-ва пъти седмично!
Моята логика по въпроса е, че като я тренирам отделно ще стимулирам растежа и силата й допълнително, а за претренираването мисля (надявам се), че няма да има, нали точно този мускул е с едно от най-бързите възстановявания! А искам да избегна и използването на фитили доколкот е възможно! Отделно, че голяма ръка не си отива с малка предмишница!
Кажете си мнението?!
22.09.06
17:58
АБСОЛЮТНО НЕ !
забравете фитилите и предмишницие ще са като менгемета !
22.09.06
18:41
трябва сам да се осетиш ... примерно аз си правя редовно предмишница , защото осещам че е слаба и неиздържа на големите килограми , винаги като сложа малко повечко кила и ми идва да ги изтърва затова трябва да имаш здрава предмишница , някои които имат здрава предмишница не я третират като другите мускули , защото верно се товари и с тях , но не сички сме така :wink:
По-здрави
зависи от целите !!! ако искате да стане по голяма няма смисъл шот няма пачти нищо да постигнете а иначе за сила става
22.09.06
18:58
Аз съм за. Не е проблем ако не правиш обаче. Личен избор бих казал.
ооо незмам ама аз без фитили чукчетата с щанга въобще не могат да ми натоварят гърба затова с фитили ги правя тяга също
Иначе се замислих за мнението на батспиро .. ще зема без фитили повече
Винаги съм го казвал и пак ще го кажа :
Ако правиш упражненията за бицепс чисто и без чиитинг,предмишницата се натоварва абсолютно достатъчно.
Не ПРОТИВ съм губенето на време като се прави предмишница.
Не можете ли да разберете,че само допълнително затормозявате този малък мускул...Никакъв смисъл няма от това !
Аз лично НИКОГА не съм правил предмишница,а ми е като на Попай Моряка...
[quote author=“djpetko”]Аз лично НИКОГА не съм правил предмишница,а ми е като на Попай Моряка...
Ха-ха, точно за него се сетих като прочетох заглавието на темата! :lol:
И аз мисля че няма смисъл от отделни упражнения за предмишница...
Не съм съгласен.На всеки е различно.Например моята предмишница е сравнително малка и не ми отива много на ръката.Но аз вече не тренирам така че немога да направя нищо е не че немога даже ще почна де но с по леки тренировки да я уголеменя.Все пак предмишницата ми е малка но е като менгеме дето вика batspirooo.Но преди да спра да тренирам фитнес усещах как като правя бицепс особено гръб едвам изкарвах тренировка.Просто не издържах защото не съм си тренирал предмишницата.Това е мое мнение и според мен трябва да се тренира но в различен ден от бицепс и гръб.
АБСОЛЮТНО ДА !!!!
Аз преди един месец имах 26 предмишница и 37 ръка ... седеше грозно ... Сега почнах отделни упражнения за предмишница и имам много повече сила във всичко ... Ти сам си решаваш дали да я правиш ... Но има смисал
Просто казано предмишницата се тренира от напреднали, начинаещите трябва да наблягат на другите мускулни групи!
19.11.06
19:02
1-2 упр за предмишница винаги намират място в моята програма.вярно е 4е тя се натоварва и от по4ти вси4ки други упр ,но нищо не я натоварва по здраво от отделно упр за нея.
[quote author=“djpetko”]Винаги съм го казвал и пак ще го кажа :
Ако правиш упражненията за бицепс чисто и без чиитинг,предмишницата се натоварва абсолютно достатъчно.
Не можете ли да разберете,че само допълнително затормозявате този малък мускул...Никакъв смисъл няма от това !
Индивидуално е, лично аз я тренирам...колкото и чисто и без чийтинг да се изпълнява дадено упражнение, все пак се акцентирате върху друг мускул... Така че за мен това е неоснователно “оправдание” да не се тренира предмишницата :!: :!: :!:
19.11.06
20:11
[quote author=“Huskarl”]Искам да чуя мнението ви по въпроса! Защото, днес като бях в залата да тренирам и правех предмишница, инструктура ме видя и каза, че това няма много голям смисъл да го правя, защото предмишница се натоварвала достатъчно от всички други упражнения! Каза още, че има опастност да претренирвам, като я тренирам 2-ва пъти седмично!
Моята логика по въпроса е, че като я тренирам отделно ще стимулирам растежа и силата й допълнително, а за претренираването мисля (надявам се), че няма да има, нали точно този мускул е с едно от най-бързите възстановявания! А искам да избегна и използването на фитили доколкот е възможно! Отделно, че голяма ръка не си отива с малка предмишница!
Кажете си мнението?!
почти е невъзможно да претренираш предмишницата ! 8)
19.11.06
20:50
Аз я тренирам след тренировка ако имам свободно време...
[quote author=“M16”][quote author=“djpetko”]Винаги съм го казвал и пак ще го кажа :
Индивидуално е, лично аз я тренирам...колкото и чисто и без чийтинг да се изпълнява дадено упражнение, все пак се акцентирате върху друг мускул... Така че за мен това е неоснователно “оправдание” да не се тренира предмишницата :!: :!: :!:
По тази логика в една седмична програма,трябва да включим и упражнения за прасец,врат,предмишница,преден мускул на подбедрицата,мускули на паласките,странични ребрени мускули и шивашки мускук на бедрата нали ? :roll:
Но не го правим...
Защо ?
Защото просто тези мускули се натоварват достатъчно при другите упражнения...
[quote author=“djpetko”][quote author=“M16”][quote author=“djpetko”]Винаги съм го казвал и пак ще го кажа :
По тази логика в една седмична програма,трябва да включим и упражнения за прасец,врат,предмишница,преден мускул на подбедрицата,мускули на паласките,странични ребрени мускули и шивашки мускук на бедрата нали ? :roll:
Но не го правим...
Защо ?
По твоята логика илиза примерно да не тренирам трицепс, понеже той се натоварва при трена за гърди... Няма смисъл от спор. Добре развит бицепс със малка и смешна предмишница е грозна гледка... А и поста ми започна с “Индивидуално е,...” :wink:
[quote author=“djpetko”]Винаги съм го казвал и пак ще го кажа :
Много трениращи пропускат специализираните упражнения за предмишница, разчитайки на това че тя се развива достатъчно от другите упражнения. Всъщност предмишницата може да се тренира по-често от другите мускули, тъй като малките мускулни групи възстановяват по-бързо, а също така могат да поемат голямо количество работа.
P.S. - източник http://www.bb-team.org/exercise/000263.php
Явно си пропуснал да прочетеш това, преди да объркваш хората :wink:
[quote author=“M16”]
Много трениращи пропускат специализираните упражнения за предмишница, разчитайки на това че тя се развива достатъчно от другите упражнения.
Да, аз съм от тях. Никога не остава време за нея :lol:
22.11.06
11:08
Разбира се че трябва.Искам да кажа че това спомага за вдигането от лег колкото по силна е предмишницата толкова по добре.Иначе разбира се и другите мускули имат значение но и предмишницата играе важна роля
[quote author=”Петко К”][quote author=“M16”]
Много трениращи пропускат специализираните упражнения за предмишница, разчитайки на това че тя се развива достатъчно от другите упражнения.
Да, аз съм от тях. Никога не остава време за нея :lol:
И при мен е така, но все пак я тренирам и има разлика от...:
[quote author=“djpetko”]Не ПРОТИВ съм губенето на време като се прави предмишница.
22.11.06
13:14
Трябва, трябва :)
Аз лично имам такава философия за нея:Без тренировка :wink:
Достатъчно добре се товвар при всички дърпащи упр.Ако се сетя за нея правя понякога 3х21 в тренировка за бицепс.мойта е близо 40см при бицепс 45см.Не знам как е като симетрия,но не мисе мяза на Попай :lol:Въобще мисля че дори да премести накой дъмбел обърни внимание кой мускул почва да действа първо :?:
22.11.06
20:07
без отделни упражнения моята предмишница не расте но това си е индивидуално ! 8)
[quote author=“M16”][quote author=“djpetko”]Винаги съм го казвал и пак ще го кажа :
Много трениращи пропускат специализираните упражнения за предмишница, разчитайки на това че тя се развива достатъчно от другите упражнения. Всъщност предмишницата може да се тренира по-често от другите мускули, тъй като малките мускулни групи възстановяват по-бързо, а също така могат да поемат голямо количество работа.
P.S. - източник http://www.bb-team.org/exercise/000263.php
Явно си пропуснал да прочетеш това, преди да объркваш хората :wink:
Споко чел съм го :wink:
[quote author=“M16”][quote author=“djpetko”][quote author=“M16”][quote author=“djpetko”]Винаги съм го казвал и пак ще го кажа :
Но не го правим...
Защо ?
По твоята логика илиза примерно да не тренирам трицепс, понеже той се натоварва при трена за гърди... Няма смисъл от спор. Добре развит бицепс със малка и смешна предмишница е грозна гледка... А и поста ми започна с “Индивидуално е,...” :wink:
Че е индивидуално е така...но натоварването на трицепса при трена за гърди не може да бъде сравнено с натоварването на предмишницата при тренировка за бицепс. :wink: