23.09.06
22:53
Знам че има страшно много теми за този витамин, ама никаде не се споменава дали е допинг. Тоест имам впредвид, дали ако си го бия и после ми направят допинг тест, той дали ще е положителен?
23.09.06
23:03
Не е допинг. Той е витамин, все едно да питаш , дали като си го набавяш с храната си набавяш допинг от нея. Обаче има си граници които организма може да усвои допалнителни количества, ако той има нужда от нея да , но ако няма просто си отива с урината ( при това от него тя мирише). Взимнат го и бременните жени , не мислиш , че на тях им биха дали допинг нали?
Б12 е витамин батка
Б 12 не е допинг , той повдига значително хемоглобина , а хемоглобина има допустими граници - ако ти е над границите гориш , както и тестостерона има граници ако си над тях си OUT
26.09.06
17:59
мислиш ли ?
мислиш ли ?
За него съм убеден че мисли защото в колезденето съм 200% сигурен че ако хемоглобина ти е в повече си OUT ;)
27.09.06
09:53
неможе да ти вдигне хемоглобина
VITAMIN B12
INN
CYANОCOBALAMIN
ATC код
B03BA 1
Състав
Една ампула от 1 ml съдържа 100 mcg; 250 mcg; 500 mcg или 1000 mcg cyanоcobalamin.
Показания
За лечение на мегалобластна анемия; за профилактика и лечение на vitamin В12 - дефицит (макроцитна и мегалобластна анемия, непълноценно хранене и интестинална малабсорбция, състояние след стомашна резекция и оперативно отстраняване на жлези).
Като допълнителна терапия при лечението на: хроничен алкохолизъм; рибна тения; при хроничен атрофичен гастрит; при генетични заболявания (хомоцистинурия, метилмалонова ацидурия); хронични чернодробни заболявания - чернодробна стеатоза, хепатити, цирози и др.; хипертиреоидизъм; хроничен ентероколит със стеаторея, тропическо спру, регионални ентерити, персистиращи диарии, след резекция на илеума; неврастения (синдром на умора); заболявания на периферната нервна система (неврити, радикулити, плексити и др.).
Дозов режим и начин на приложение
Прилага се интрамускулно.
Възрастни: при мегалобластна анемия е по 500 до 1000 mcg дневно за 10 до 20 дни, поддържаща 250 mcg един път месечно през първите 3-6 месеца, впоследствие 250 mcg на 2-3 месеца.
При чернодробни заболявания vitamin В12 се прилага през ден в максимална дневна доза от 500 mcg при лечебен курс от 20 апликации.
При по-леки vitamin В12 - дефицитни състояния, по 100 mcg (0,1 mg) дневно първата седмица, следвано по 100 mcg (0,1 mg) през ден за втората и третата седмица, а след това същата доза на всеки 3-4 дни за следващите 2-3 седмици. Лечението с тези дози продължава до получаване на клинична ремисия.
За поддържащо лечение се прилага интрамускулно по 100 до 200 mcg (0,1 до 0,2 mg) един път месечно.
При деца се прилага интрамускулно по 30-50 mcg (0,03-0,05 mg) дневно за две или повече седмици (общата доза е от 1 до 5 mg). За поддържащо лечение: интрамускулно по 100 mcg (0,1mg) един път месечно.
Противопоказания
Свръхчувствителност към продукта; остра тромбоемболия; еритремия; болест на Leber; злокачествени заболявания.
Взаимодействия с други лекарства
Някои лекарствени средства като фенобарбитал, фенитоин и аминофеназон засилват метаболизма на vitamin В12 и водят до възникване на хиповитаминоза.
При едновременно приложение с алкохол, аминосалицилати, колхицин, аминогликозиди, хлорамфеникол резорбцията на Витамин В12 значително се потиска. Серумните концентрации на продукта могат да бъдат намалени при едновременно прилагане с орални контрацептивни средства, високи дози или продължително лечение с фолиева киселина.
Нежелани лекарствени реакции
Наблюдават се рядко. Могат да настъпят алергични реакции (предимно кожни - акне-подобен обрив), сърбеж, учестена сърдечна дейност, болки в сърдечната област, безсъние, болезненост в мястото на ижектиране, диария, розово оцветяване на урината.
Лекарствена форма и опаковка:
Разтвор за инжекции в ампули от 1 ml (100 mcg; 250 mcg; 500 mcg или 1000 mcg) по 10 или 100 броя.
Начин на отпускане
По лекарско предписание.
© 2005 SOPHARMA JSCo. - Privacy statements
Ако не е за хемоглобина за какво е тогава ? Не гледа ли зимната олимпияда , когато щяха да изгърмят някой от най - добрите германски състезатели и то точно за това , при сменяне на климата хемоглобина рязко се покачва и може да достигне до високи граници . Също на мен когато ми откриха нисък хемоглобин ми препоръчаха да започна да пия желязо , фолиева киселина и Б12 .
Не искам да ме разбереш че ако направиш 1 цикъл са та хванали , не те не могат да те хванат , обаче ще ти направят проблем ако ти е висок хемоглобина.
27.09.06
11:29
въпроса ми е дали мисли ,че може само с Б12 да си вдигне толкова хемоглобина. то и кафето е в допинг теста ама занеш ли на кое кафе хваща?
а за епото е друго!
да , и с кафето могат да те хванат , но точно това казвам да отиде в някоя клиника , нито направление ще ти трябва нито нищо -> меренето на хемоглобина е 2 лева става за 2 часа , така и така ще се дупчиш , по добре го направи като хората , има някой с висок хемоглобин по рождение ->ако ти е висок за какво ще си вкарваш витамина ? границите са мисля от 120-160(или 180 ) не мога да сиспомня точно ако хемоглобина ти е около 150 по добре си земи нещо друго , все пак допинга не прощава 2 години си е бая време , а 2 лева равно ли е на 2 години
а бе за кво питаш ти си на не повече от 16 , защото на националните състезатели има по няколко масажисти , лекари , доста хора се грижат за състезателите , а не питат по форумите :twisted:
Тъй че не мисли за допинг ->няма да има гарантирам ти .
27.09.06
13:11
:idea:
[quote author=“golemiqq”]да , и с кафето могат да те хванат , но точно това казвам да отиде в някоя клиника , нито направление ще ти трябва нито нищо -> меренето на хемоглобина е 2 лева става за 2 часа , така и така ще се дупчиш , по добре го направи като хората , има някой с висок хемоглобин по рождение ->ако ти е висок за какво ще си вкарваш витамина ? границите са мисля от 120-160(или 180 ) не мога да сиспомня точно ако хемоглобина ти е около 150 по добре си земи нещо друго , все пак допинга не прощава 2 години си е бая време , а 2 лева равно ли е на 2 години
а бе за кво питаш ти си на не повече от 16 , защото на националните състезатели има по няколко масажисти , лекари , доста хора се грижат за състезателите , а не питат по форумите :twisted:
Тва за масажистите на националните състезатели малко може да поспорим.Ако не е тайна какав състезател си и ти и момчето което е пуснало темата
[quote author=“kazz”][quote author=“golemiqq”]да , и с кафето могат да те хванат , но точно това казвам да отиде в някоя клиника , нито направление ще ти трябва нито нищо -> меренето на хемоглобина е 2 лева става за 2 часа , така и така ще се дупчиш , по добре го направи като хората , има някой с висок хемоглобин по рождение ->ако ти е висок за какво ще си вкарваш витамина ? границите са мисля от 120-160(или 180 ) не мога да сиспомня точно ако хемоглобина ти е около 150 по добре си земи нещо друго , все пак допинга не прощава 2 години си е бая време , а 2 лева равно ли е на 2 години
Тва за масажистите на националните състезатели малко може да поспорим.Ако не е тайна какав състезател си и ти и момчето което е пуснало темата
Виж, аз не съм никакъв състезател, просто се занимавам с бодибилдинг. Просто като пример за дооточнение исках да изясня темата, за да може да има по-голяма яснота.
НИТО ЕДИН ВИТАМИН НЕ Е ДОПИНГ !
НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ДОЗАТА НА ВИТАМИНИТЕ, КОИТО ПРИЕМАШ !
За кофеина си има горна граница - за 60 кг. човек едно кафе не е проблем, 2 са под въпрос. Инфото за кафето ми е от Гълъбин Боевски. Мисля си, че той знае със сигурност.
За тестостерона има и горна граница и съотношение тестостерон/естроген. Ако излезеш от някоя от двете норми - гориш.
[quote author=“mitaka101”]НИТО ЕДИН ВИТАМИН НЕ Е ДОПИНГ !
Аз пък си мисля, че имаше едно нещо, наречено хипервитаминоза.
28.09.06
13:51
[quote author=”Петко К”][quote author=“mitaka101”]НИТО ЕДИН ВИТАМИН НЕ Е ДОПИНГ !
да това си е болестно състояние!
28.09.06
19:38
Свръх витаминоза може да причини сериозни увреждания, дори и до смърт може да се стигне.
Петко К написа:
mitaka101 написа:
НИТО ЕДИН ВИТАМИН НЕ Е ДОПИНГ !
Да има хипервитаминоза, хрема, настинка и други болести, но те нямат нищо общо с допинг и допинг контрола.
Не един състезател е колабирал от хипервитаминоза, без това да води наказание (административно) от МОК или федерация.
Информацията за Бе12 е,че предозирането е безсмислено.Изхвърля се с урината и фекалиите.В черния дроб има запаси от него за 2-3 месеца и повече.Добър е за слаби хора с малко хемоглобин.Провежда се лечебен курс за 15 дни.По 250mcg през ден.След това по една доза на месец за поддържане на концентрацията в организма.За здрави, ефекта е по-слаб.Едва ли ще повиши много хемоглобина.По малко е полезен,щото участва в
синтеза на ДНК и РНК,което е свързано с нарастването на мускулите.Достатъчни са по-малки
дози.Например хапчета Бе-комплекс.