28.09.06
01:03
Става въпрос за Humerus-a http://myphliputil.pearsoncmg.com/media/drugguideopen/figure13a.gif Отгоре рамото ми е горе долу добре, но отдолу в тази част ръката ми доста изтънява. Та въпроса ми е какви упражниния ми трябват за да направя маса в тази част.
п.с. Въпросът ми е тъпичък, ама все пак да си питам.
28.09.06
01:11
След като правя разтваряне встрани усещам леко напрежение точно там(след тренировка имам предвид). Така, че може би това ще помогне. Ако разбира се говорим за едно и също място де, но на картинката ясно се вижда.
28.09.06
10:22
Няма долна част на рамото, а “humerus” е английското наименование на раменната кост! :lol:
Това маи е външната част от рамото :roll: мисля че ръзстваряне с дъмбели встани ще помиогне :wink:
Еми слаб съм по биология и не знаех как да обесня :oops: Все пак научих какво ми трябва, мерси :wink:
Хм... Като се замисля няма и външна част :) . Рамото се дели на предно, средно и задно или най-точно казано по научно му - предна, ключична част на делтовидния мускул, средна, раменна част и задна, гребенна част. ”Фитнес силова тренировка- доц. Лозан Митев; стр. 374”
Тази част за, която говориш всъщност е края на самия делтовиден мускул. Тоест всички упражнения за рамо би трябвало да натоварват тази част поне малко. Съгласен съм с разтварянето на деъмбели в страни - идеално упражнение за средната част на рамото. Струва ми се, че и повдигането на Смит машина зад врат ще свърши чудесна работа. Но все пак както каза колегата по-горе ние си говорим за кост (това, за което ти питаш) Така, че точно тази част трудно ще стане, но с уголемяването на делтовидния мускул и там ще се понапълни.
Поздрави
28.09.06
15:24
Освен “Разтваряне ръце встрани” за средната глава на рамото, мисля че запълването на тази област, която искаш ще се получи и ако вкараш упражнение за външната глава за трицепса. Тя се намира точно в този участък и ще запълни “празното” място там. Упражнение, което удря точно тази част на трицепса е “Разгъване на скрипец от стоеж” като вместо ръкохватка използваш въже и в крайната фаза на разгъването изнасяш юмруците навън.
28.09.06
15:42
на мене ми е много интересно кви са тия теми дето ги пускат :?: все едно вече са толкова развити че само тая част им изостава и им пречи да спечелат олимпията.стегнете се бе зайци
28.09.06
16:02
Е, FIREBLADE, нека да бъдем снизходителни! Всички сме минали по тоя път! :lol: От стремеж към максималното и ако може всичко наведнъж, се получават такива забежки встрани от главния път, който в началото трябва да е само един - натрупването на мускулна маса. Тръгвайки да оправяш нещо, което още нямаш или пък като някои - тренирали 2-3 месеца и вече искат да ореляфяват! Какво - кокалите си? :lol:
Както и да е! Това са нормални неща и не си заслужава да се впряга човек...
nikolaBULL благодаря за упражнението :) А до FIREBLADE: Не съм казвал, че съм развит перфектно, но просто тая “дупка” не ми харесва как стои. Пък има и такива които тренират само за определен мускул, например един приятел иска само корем и гърди да направи, не всички искаме да станем професионалисти и да участване в съзтезания и т.н. А теми наистина има доста от начинаещи, които на вас по-напредналите може да ви се сторят тъпи, но все пак нали за това е форума - да ни помогнете да станем като вас.
—————————————-OFF——————————————-
[quote author=“hunter13”]...Рамото се дели на предно, средно и задно или най-точно казано по научно му - предна, ключична част на делтовидния мускул, средна, раменна част и задна, гребенна част. ”Фитнес силова тренировка- доц. Лозан Митев; стр. 374”
Wtf :? Лозан Митев, че тои не беше ли по ИФК?!?!