05.10.06
16:03
Значи на 18 год. съм започнах плуване с цел разширяване на гръдния кош. Въпроса ми е добре ли е ако ходя 3 пъти в седмицата на плуване и 2 пъти на фитнес и ако е добре то как да комбинирам мускулните групи в тия 2 дена ?
05.10.06
17:18
бих ти препоръчал 3 дни фитнес, а 2 дни- плуване
но ти си избираш
05.10.06
19:04
Ами може да правиш едно и също всеки път, защото даваш приоритет на плуването. Нещо като това. Надявам се ме разбра.
Най-добре според мен да ходиш веднъж на плуване три пъти на фитнес, а останалите дни да ги оставиш за почивка!
06.10.06
15:30
съгласен съм с melazar:)
06.10.06
16:28
[quote author=“riddim”]Значи на 18 год. съм започнах плуване с цел разширяване на гръдния кош. Въпроса ми е добре ли е ако ходя 3 пъти в седмицата на плуване и 2 пъти на фитнес и ако е добре то как да комбинирам мускулните групи в тия 2 дена ?
по това което си написал разбирам, че даваш приоритет на плуването..всеки си решава сам за себе си. като се замислиш при плуването натоварваш краката, рамото и гърба, така че в другите 2 дни, в които ходиш на зала прави гърди и ръце трапец .. просто идея ти трябва да си избереш приоритетите просто :)
Мойто мнение е щом държиш на плуването ходи си 3 пъти примерно понеделник, сряда и петък а вторник и четвъртък на фитнес така натоварването върху тялото няма да е еднообразно и ще имаш по големи резултати.При ходене на фитнес само два пъти ти трябва тренировка за цялото тяло, а по нататък ако решиш можеш да правиш като мен - 3 дни в зала и 3 дни кардио.За широк гръден кош освен плуването прави в залата пулоувър...успех
Писал съм какво мисля и какво аз съм практикувал в поне 2-3 теми по същия въпрос.
tpd търсих за други постове и не можах да намеря затова написах нова тема.. А колкото до останалите съвети мерси много. тренировка на цялото тяло какво значи ? всеки ден във фитнеса да правя вс. мусклулни групи по 1 упр.? или да сместя вс. мускулни групи в 2 дена ?
Всички мускули в един ден, тренирай ги с основни упражнения като мъртва тяга, клякания, лежанка, вдигане зад врат и т.н. , това ще ти свърши работа за няколко месеца после ти трябва сплит програма.
[quote author=“riddim”]tpd търсих за други постове и не можах да намеря затова написах нова тема.. А колкото до останалите съвети мерси много. тренировка на цялото тяло какво значи ? всеки ден във фитнеса да правя вс. мусклулни групи по 1 упр.? или да сместя вс. мускулни групи в 2 дена ?
Претърси пак в няколко раздела където би трябвало да се пусне такава тема. Спомням си поне за 2 от последните месеци.
оф мн тъпо бе.. хем искам да си разширя гръдния кош (и затва искам плуване) хемм ме навиват яко за фитнес ( щот и маса тряа да натрупам ) иии нз кво да правя дали 2 пъти плуване и 3 пъти фитнес :( или 2 пъти там фитнес и 3 пъти плуване... почвам да си мисля дали да не ходя 3 пъти в седмицата на плуване до декември + 2 пъти в нас да правя клекове с пуловер и от януари да направя 3 пъти нормални тренировки в залата и 2 пъти на плуване...
Честно казано, звучиш ми като човек, който ще тренира максимум месец, два.
Тренирай това, което ще ти достави повече удоволствие, защото иначе ...рискуваш доста бързо да изгубиш мотивация и да зарежеш всичко.
2 към 3 в полза на фитнеса ми звучи добре. :)
е определено фитнеса ме влече повече ама при мене идва момент че не развия ли гръдния кош, не след дълго ше е късно вече :(
Ако си владееш дишането... ако дишаш правилно по време на тренорвките в фитнеса,това също ще помогне за развитието на гръдния кош.
15.10.06
16:32
ммм съгласен съм с пича...иначе малко ще ти доиде зор възстановяането(освен ако не използваш “нещо”)
15.10.06
20:55
Аз лично като ходя да плувам и качвам мускул мн по бързо(съвсем сериозно). Но само като съм със с тренер, а иначе ако отида сам и минавам 1, най много 1.5км. С тренер е мн по добре, минавам минимум 2.5 км. и после като изляза от басейна и изпитвам ОГРОМЕН глад. И съответно качвам. Но със фитнеса ни глад си чувствам, ни качвам, каквото и да вземам(креатини, гейнъри...)! :wink: