фитнес програма + плуване

05.10.06
16:03

Значи на 18 год. съм започнах плуване с цел разширяване на гръдния кош. Въпроса ми е добре ли е ако ходя 3 пъти в седмицата на плуване и 2 пъти на фитнес и ако е добре то как да комбинирам мускулните групи в тия 2 дена ?

05.10.06
17:18

бих ти препоръчал 3 дни фитнес, а 2 дни- плуване
но ти си избираш

Ами може да правиш едно и също всеки път, защото даваш приоритет на плуването. Нещо като това. Надявам се ме разбра.

06.10.06
12:37

Най-добре според мен да ходиш веднъж на плуване три пъти на фитнес, а останалите дни да ги оставиш за почивка!

06.10.06
15:30

съгласен съм с melazar:)

WE

06.10.06
16:28

[quote author=“riddim”]Значи на 18 год. съм започнах плуване с цел разширяване на гръдния кош. Въпроса ми е добре ли е ако ходя 3 пъти в седмицата на плуване и 2 пъти на фитнес и ако е добре то как да комбинирам мускулните групи в тия 2 дена ?

по това което си написал разбирам, че даваш приоритет на плуването..всеки си решава сам за себе си. като се замислиш при плуването натоварваш краката, рамото и гърба, така че в другите 2 дни, в които ходиш на зала прави гърди и ръце трапец .. просто идея ти трябва да си избереш приоритетите просто :)

06.10.06
18:14

[quote author=“riddim”]Значи на 18 год. съм започнах плуване с цел разширяване на гръдния кош. Въпроса ми е добре ли е ако ходя 3 пъти в седмицата на плуване и 2 пъти на фитнес и ако е добре то как да комбинирам мускулните групи в тия 2 дена ?

Мойто мнение е щом държиш на плуването ходи си 3 пъти примерно понеделник, сряда и петък а вторник и четвъртък на фитнес така натоварването върху тялото няма да е еднообразно и ще имаш по големи резултати.При ходене на фитнес само два пъти ти трябва тренировка за цялото тяло, а по нататък ако решиш можеш да правиш като мен - 3 дни в зала и 3 дни кардио.За широк гръден кош освен плуването прави в залата пулоувър...успех

06.10.06
22:31

Писал съм какво мисля и какво аз съм практикувал в поне 2-3 теми по същия въпрос.

07.10.06
12:34

tpd търсих за други постове и не можах да намеря затова написах нова тема.. А колкото до останалите съвети мерси много. тренировка на цялото тяло какво значи ? всеки ден във фитнеса да правя вс. мусклулни групи по 1 упр.? или да сместя вс. мускулни групи в 2 дена ?

07.10.06
15:59

[quote author=“riddim”]tpd търсих за други постове и не можах да намеря затова написах нова тема.. А колкото до останалите съвети мерси много. тренировка на цялото тяло какво значи ? всеки ден във фитнеса да правя вс. мусклулни групи по 1 упр.? или да сместя вс. мускулни групи в 2 дена ?

Всички мускули в един ден, тренирай ги с основни упражнения като мъртва тяга, клякания, лежанка, вдигане зад врат и т.н. , това ще ти свърши работа за няколко месеца после ти трябва сплит програма.

07.10.06
17:57

[quote author=“riddim”]tpd търсих за други постове и не можах да намеря затова написах нова тема.. А колкото до останалите съвети мерси много. тренировка на цялото тяло какво значи ? всеки ден във фитнеса да правя вс. мусклулни групи по 1 упр.? или да сместя вс. мускулни групи в 2 дена ?

Претърси пак в няколко раздела където би трябвало да се пусне такава тема. Спомням си поне за 2 от последните месеци.

09.10.06
14:42

оф мн тъпо бе.. хем искам да си разширя гръдния кош (и затва искам плуване) хемм ме навиват яко за фитнес ( щот и маса тряа да натрупам ) иии нз кво да правя дали 2 пъти плуване и 3 пъти фитнес  :(  или 2 пъти там фитнес и 3 пъти плуване... почвам да си мисля дали да не ходя 3 пъти в седмицата на плуване до декември + 2 пъти в нас да правя клекове с пуловер и от януари да направя 3 пъти нормални тренировки в залата и 2 пъти на плуване...

09.10.06
14:50

Честно казано, звучиш ми като човек, който ще тренира максимум месец, два.

Тренирай това, което ще ти достави повече удоволствие, защото иначе ...рискуваш доста бързо да изгубиш мотивация и да зарежеш всичко.

2 към 3 в полза на фитнеса ми звучи добре.  :)

09.10.06
15:39

е определено фитнеса ме влече повече ама при мене идва момент че не развия ли гръдния кош, не след дълго ше е късно вече  :(

11.10.06
23:37

Ако си владееш дишането... ако дишаш правилно по време на тренорвките в фитнеса,това също ще помогне за развитието на гръдния кош.

donscot

15.10.06
16:32

[quote author=“melazar”]Най-добре според мен да ходиш веднъж на плуване три пъти на фитнес, а останалите дни да ги оставиш за почивка!

ммм съгласен съм с пича...иначе малко ще ти доиде зор възстановяането(освен ако не използваш “нещо”)

KO

15.10.06
20:55

Аз лично като ходя да плувам и качвам мускул мн по бързо(съвсем сериозно). Но само като съм със с тренер, а иначе ако отида сам и минавам 1, най много 1.5км. С тренер е мн по добре, минавам минимум 2.5 км. и после като изляза от басейна и изпитвам ОГРОМЕН глад. И съответно качвам. Но със фитнеса ни глад си чувствам, ни качвам, каквото и да вземам(креатини, гейнъри...)! :wink:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1