Болки в коляното

Привет! Случая е следния: нещо като скок от стълби при което принесох цялата тежест на левия крак при приземяването. Болката е локализирана ВЪВ самото коляно. Мускулите около него не ме болят и няма болка при допир. Не мога да сгъна напълно или да разпъна напълно крака, защото се появява остра болка в коляното...

Идеи? Мeнискус?

20.10.06
20:53

може да си разтегнал връзките ..... ако няма голям оток няма какво друго да е ...... аз тая седмица разтегнах на глезена по подобен начин и мн ми се наду ..... мажа го с deep relief и го държа на високо да се не пълни с кръв  :wink:

20.10.06
21:36

едва ли е менискус , сигурно си разтегнал някоя връзка , мажи се с бенгей доста помага или с фастум гел пак много добре загрява , ама другия път по полека да не излези скъсан менискус  :wink:

20.10.06
21:40

[quote author=“bezstrashen”]едва ли е менискус , сигурно си разтегнал някоя връзка , мажи се с бенгей доста помага или с фастум гел пак много добре загрява , ама другия път по полека да не излези скъсан менискус  :wink:

при разтягане се маже с гелове които изстудяватллллтлел действат като компрес...... ти къде го прати с тия гелове както сам каза те са за разгряване и са повече за стави както на самите тях пише ико погреднеш ........

20.10.06
21:43

okay моя грешка щот аз ги използвам за стави това за изтодяването незнаех , че е така сорка  :oops:  , защото аз кат си блъсна куцо коляното при спаринг и сенсеите ми казаха да се мажа с бенгей , но щом не е така нз

п.п. но пък можи би моето не е било самото коляно а става или аз незнам и те да са разбрали и затова да са ми го препоръчали него , кавзам само кво ми казаха  8)

Ами болката вече почва да отминава. Вече мога да си изпъвам крака, но пак боли малко. Нямаше подуване. Мисля да го мажа с Фастум Гел ...  :roll:

SH

21.10.06
13:34

бии си няколко инжексии волтарен ше ти мине болката сас сигорност

Имах такъв проблем по едно време. Отмина за 4-5 дни напълно. Ако е минискус ще боли доста по - остро си мисля. Фастум гела не загрява ли много?

[quote author=“Shyne”]бии си няколко инжексии волтарен ше ти мине болката сас сигорност

Болката беше само при напълно свит или напълно разгънат крак. През другото време абсолютно нищо не усещам. Вече не боли :)

[quote author=“boxerg”]Имах такъв проблем по едно време. Отмина за 4-5 дни напълно. Ако е минискус ще боли доста по - остро си мисля. Фастум гела не загрява ли много?

Ам то почна да ми минава. Май до 2-3 дена съвсем ще изчезне. Проблем ли е ако загрява? Аз вече 1 път го намазах ... да продължавам ли?

Доколкото знам при такива контузии не е хубаво да се загрява мястото а напротив - да се изстудява. Един мъж на годинки вече(около 40) говореше по време на една моя тренировка, как си контузил раменната става и че не трябва да се загрява а да се изстудява мястото. Беше някаккъв републикански шампион ама име не мога да ти кажа посмъртно. Това от него го знам. Чувал съм го и в тва предаване на Недик по СКАТ.

21.10.06
15:45

[quote author=“boxerg”]Доколкото знам при такива контузии не е хубаво да се загрява мястото а напротив - да се изстудява. Един мъж на годинки вече(около 40) говореше по време на една моя тренировка, как си контузил раменната става и че не трябва да се загрява а да се изстудява мястото. Беше някаккъв републикански шампион ама име не мога да ти кажа посмъртно. Това от него го знам. Чувал съм го и в тва предаване на Недик по СКАТ.

еми нали и аз тва викам при такива кунтузии се използват студени гелове, правят се компреси пак студени и крака се държи на високо за да не се пълни с там секви течности ако има оток  :wink:

22.10.06
09:05

manson

Бате ако имаш по голяма болка купи си Aulin и продължавай да го мажеш с фастум гела ... Ако не спре скоро да те боли по добре отиди на лекар

manson ще кажеш ли все пак как мина лечението и какво ти помогна, защото си мисля, че няма да си последния който има тоз проблем?  :)

02.01.08
16:35

Неска като кляках  (килата не бяха  много)  и  лявото ми коляно изпука после по време на тренировката като пипнах малко над капачката и усетих болка  !! когато го пипам над  капачката усещам болка или по скоро чувствителност ! Не испитвам никаква  болка освен ако не  пипам мястото с рака !Преди бях имал подобен проблем и лекаря ми бе изписал  Deep relief и за околко седмица бях ок!!Неска  пак се намазах с  Deep relief и се надявам да има ефект и тоя пат!

02.01.08
16:52

казано от ivo_the_monster на 02.01.08, 16:35:

Неска като кляках  (килата не бяха  много)  и  лявото ми коляно изпука после по време на тренировката като пипнах малко над капачката и усетих болка  !! когато го пипам над  капачката усещам болка или по скоро чувствителност ! Не испитвам никаква  болка освен ако не  пипам мястото с рака !Преди бях имал подобен проблем и лекаря ми бе изписал  Deep relief и за околко седмица бях ок!!Неска  пак се намазах с  Deep relief и се надявам да има ефект и тоя пат!

Може връзки да са изпъщяли. Лекар и почивка. Недей мажи, преди да си сигурен какво ти е.

MO

02.01.08
22:30

казано от TREVATA на 22.10.06, 09:05:

manson

Бате ако имаш по голяма болка купи си Aulin и продължавай да го мажеш с фастум гела ... Ако не спре скоро да те боли по добре отиди на лекар

аулина е вреден!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1