20.10.06
19:04
Привет! Случая е следния: нещо като скок от стълби при което принесох цялата тежест на левия крак при приземяването. Болката е локализирана ВЪВ самото коляно. Мускулите около него не ме болят и няма болка при допир. Не мога да сгъна напълно или да разпъна напълно крака, защото се появява остра болка в коляното...
Идеи? Мeнискус?
може да си разтегнал връзките ..... ако няма голям оток няма какво друго да е ...... аз тая седмица разтегнах на глезена по подобен начин и мн ми се наду ..... мажа го с deep relief и го държа на високо да се не пълни с кръв :wink:
20.10.06
21:36
едва ли е менискус , сигурно си разтегнал някоя връзка , мажи се с бенгей доста помага или с фастум гел пак много добре загрява , ама другия път по полека да не излези скъсан менискус :wink:
[quote author=“bezstrashen”]едва ли е менискус , сигурно си разтегнал някоя връзка , мажи се с бенгей доста помага или с фастум гел пак много добре загрява , ама другия път по полека да не излези скъсан менискус :wink:
при разтягане се маже с гелове които изстудяватллллтлел действат като компрес...... ти къде го прати с тия гелове както сам каза те са за разгряване и са повече за стави както на самите тях пише ико погреднеш ........
20.10.06
21:43
okay моя грешка щот аз ги използвам за стави това за изтодяването незнаех , че е така сорка :oops: , защото аз кат си блъсна куцо коляното при спаринг и сенсеите ми казаха да се мажа с бенгей , но щом не е така нз
п.п. но пък можи би моето не е било самото коляно а става или аз незнам и те да са разбрали и затова да са ми го препоръчали него , кавзам само кво ми казаха 8)
21.10.06
11:07
Ами болката вече почва да отминава. Вече мога да си изпъвам крака, но пак боли малко. Нямаше подуване. Мисля да го мажа с Фастум Гел ... :roll:
21.10.06
13:34
бии си няколко инжексии волтарен ше ти мине болката сас сигорност
21.10.06
14:22
Имах такъв проблем по едно време. Отмина за 4-5 дни напълно. Ако е минискус ще боли доста по - остро си мисля. Фастум гела не загрява ли много?
21.10.06
14:31
Болката беше само при напълно свит или напълно разгънат крак. През другото време абсолютно нищо не усещам. Вече не боли :)
[quote author=“boxerg”]Имах такъв проблем по едно време. Отмина за 4-5 дни напълно. Ако е минискус ще боли доста по - остро си мисля. Фастум гела не загрява ли много?
Ам то почна да ми минава. Май до 2-3 дена съвсем ще изчезне. Проблем ли е ако загрява? Аз вече 1 път го намазах ... да продължавам ли?
21.10.06
14:34
Доколкото знам при такива контузии не е хубаво да се загрява мястото а напротив - да се изстудява. Един мъж на годинки вече(около 40) говореше по време на една моя тренировка, как си контузил раменната става и че не трябва да се загрява а да се изстудява мястото. Беше някаккъв републикански шампион ама име не мога да ти кажа посмъртно. Това от него го знам. Чувал съм го и в тва предаване на Недик по СКАТ.
[quote author=“boxerg”]Доколкото знам при такива контузии не е хубаво да се загрява мястото а напротив - да се изстудява. Един мъж на годинки вече(около 40) говореше по време на една моя тренировка, как си контузил раменната става и че не трябва да се загрява а да се изстудява мястото. Беше някаккъв републикански шампион ама име не мога да ти кажа посмъртно. Това от него го знам. Чувал съм го и в тва предаване на Недик по СКАТ.
еми нали и аз тва викам при такива кунтузии се използват студени гелове, правят се компреси пак студени и крака се държи на високо за да не се пълни с там секви течности ако има оток :wink:
manson
Бате ако имаш по голяма болка купи си Aulin и продължавай да го мажеш с фастум гела ... Ако не спре скоро да те боли по добре отиди на лекар
23.10.06
23:11
manson ще кажеш ли все пак как мина лечението и какво ти помогна, защото си мисля, че няма да си последния който има тоз проблем? :)
02.01.08
16:35
Неска като кляках (килата не бяха много) и лявото ми коляно изпука после по време на тренировката като пипнах малко над капачката и усетих болка !! когато го пипам над капачката усещам болка или по скоро чувствителност ! Не испитвам никаква болка освен ако не пипам мястото с рака !Преди бях имал подобен проблем и лекаря ми бе изписал Deep relief и за околко седмица бях ок!!Неска пак се намазах с Deep relief и се надявам да има ефект и тоя пат!
казано от ivo_the_monster на 02.01.08, 16:35:
Неска като кляках (килата не бяха много) и лявото ми коляно изпука после по време на тренировката като пипнах малко над капачката и усетих болка !! когато го пипам над капачката усещам болка или по скоро чувствителност ! Не испитвам никаква болка освен ако не пипам мястото с рака !Преди бях имал подобен проблем и лекаря ми бе изписал Deep relief и за околко седмица бях ок!!Неска пак се намазах с Deep relief и се надявам да има ефект и тоя пат!
Може връзки да са изпъщяли. Лекар и почивка. Недей мажи, преди да си сигурен какво ти е.
02.01.08
22:30
казано от TREVATA на 22.10.06, 09:05:
manson
Бате ако имаш по голяма болка купи си Aulin и продължавай да го мажеш с фастум гела ... Ако не спре скоро да те боли по добре отиди на лекар
аулина е вреден!