04.02.04
15:25
Използвате ли суперсериите , кога и как? Ще е добре да дадете и примерна тренировка , така че да се получи добра дискусия. Аз тренирам ръцете си най-вече по този начин , защото така помпенето е по-голямо и тренировката върви бързо.
:arrow: Ето и примерната ми тренировка за ръце:
сгъване с прав лост / френско разгъване с EZ
скотово сгъване с дъмбел / разгъване с дъмбел над глава
сгъване на макара / пресдаун
всяка суперсерия повтарям 3 пъти с по 8-10 повт.
Извинявам се но някой би ли разяснил за хора като мен какво представляват тези супер серии. Кога се правявт и за какво се правят.
04.02.04
16:37
http://www.bb-team.org/training/training-pr.php
Посети този линк - съдържа информация за тренировъчните принципи в бодибилдинга.
http://www.bb-team.org/exercise/glossary.php
На този линк има също разяснения на повечето термини.
04.02.04
20:29
awe bratleta spored men superseriite sa kogato si stignal ve4e do zastoi i ne rastesh.Ama sa mnogo dobri probval sam gi i sam dovolen. :lol: :lol: :lol: :lol:
Лично аз съм пробвал само суперсерии за една мускулна група(примерно бицепс) и ми дейстахаа доста добре, но са си и доста изтощителни. Използвах ги, за да намаля времетраенето на тренировката си.
Аз съм привърженик на суперсериите щото трябва да има разнообразие.
При гърдите примерно ги права така: 6x 90kg лежанка,след това веднага 6x80кг за долни гърди (права ги на един уред дето сядаш и буташ напред)оттам веднага флайс 6 повторения с някаква оптимална тежест(или с гири или отново на уред)и оттам отивам на тоя уред дето хващаш отстрани 2 халки и ги кръстосваш пред гърдите си в леко приклекнало положение !
И тва цялото се повтаря 3 пъти
Тва 4 упражнения едно след друго ако не са за антагонистин си е жива гигантска серия !!!
по-здрави
Аз правя суперсерии за крака предимно защото са прекалено големи и целя свиването им. Пък и доколкото съм забелязал мускулите на краката не се нуждаят от кой знае каква допълнителна почивка.
Виж при ръцете май не е така?
[quote author=“emil_mlo”]Тва 4 упражнения едно след друго ако не са за антагонистин си е жива гигантска серия !!!
по-здрави
гигантска да ! това е по-точната дума :wink: