Колко упражнения са достатъчни за рамената ?

SH

28.10.06
15:53

Колко упражнения са достатъчни за рамената ?
За сега ги тренирам по следния начин:

-1- Повдигане на ръцете напред 3x8
-2- Повдигане на щанга до брадата –“вертолет” 3x8
-3- Разтваряне на ръцете встрани 3x8

... достатъчни ли са, или трябва още ?

FI

28.10.06
16:01

нямаш задно рамо-повдигане на ръцете в страни под наклон.повдигането на ръцете напред няма ефект смени го с преси за врат или пред врат както ти е по-удобно.също повече повторения се отразяват по-добре на рамото(поне на мене)10-12.суперсерии също добре товарат рамото,дроп серии и те.

28.10.06
16:32

Е какъв ти е стажа?

28.10.06
17:42

Абсолютно задължително включи вдигането зад врат...а ако имаш сила можеш да правиш понякога раменни опори. Внимавай обаче, щото можеш да се контузиш доста сериозно с това нещо :lol:

По едно упражнение за всяка част на рамото. Доста е индивидуално обаче. Познавам и хора които правят по 6 упражнения за рамо. Твоя вариант не ми харесва. Нямаш упражнение за задно рамо. Пробвай това ако искаш разбира се: 1 раменна преса зад врат с щанга 3 по 10, 2 изнасяне на дъмбели напред 4 по 12, разтваряне на ръце настрани под наклон(за задно рамо демек) 3 по 12.

FI

28.10.06
19:07

6 упражнения за задно рамо едва ли прават защото посто няма толкова:)

[quote author=“FIREBLADE”]6 упражнения за задно рамо едва ли прават защото посто няма толкова:)

Имах предвид по 2 за предно, 2 за средно и 2 за задно.

28.10.06
21:22

Включи арнолд преси - най-доброто за рамо ако питаш мене.

29.10.06
20:14

[quote author=“boxerg”][quote author=“FIREBLADE”]6 упражнения за задно рамо едва ли прават защото посто няма толкова:)

Е ако прави рамо в един ден с по-голяма МГ,няма как да прави по 6 упр. за рамо...
Затова рамото или в отделен ден или с корем примерно...

[quote author=“djpetko”][quote author=“boxerg”][quote author=“FIREBLADE”]6 упражнения за задно рамо едва ли прават защото посто няма толкова:)

Е ако прави рамо в един ден с по-голяма МГ,няма как да прави по 6 упр. за рамо...

С крака.

DA

29.10.06
20:54

а със гръб може ли да комбинирам рамото или не е за препоръчване  :?:  :?:  :?:

FZ

29.10.06
21:28

[quote author=“Shatter”]Колко упражнения са достатъчни за рамената ?

добавяш едно упр. за задно рамо и това е  8)

DA

29.10.06
22:18

Мога ли да правя рямото с гърба  :?:  :?: или е най добре с краката ???

30.10.06
08:04

[quote author=“boxerg”][quote author=“djpetko”][quote author=“boxerg”][quote author=“FIREBLADE”]6 упражнения за задно рамо едва ли прават защото посто няма толкова:)

С крака.

Да бе с крака,представи си в един ден 6упр. за рамо +6 за крака(като има клек),трябва яко да си назобан...

30.10.06
08:05

ако чувстваш , че имаш сила и не се претоварваш - може , защото аз след гръб нямам сила освен за трапец само  :D

30.10.06
09:28

[quote author=“Shatter”]Колко упражнения са достатъчни за рамената ?

Няма задно рамо, както вече казаха момчетата, а също липсват и бутащи упражнения. Може би едно от най-добрите упражнения за рамо, а именно раменната преса ти липсва, вертолета за мен е доста спорен, правил съм го но без да усещам някакъв ефект. Ето ти една примерна програма за рамена:

-1- Раменни преси или повдигане на дъмбели седнал от изправена пейка (най-добре ги редувай на тренировка) - 4 серии в пирамида, м/у 8-12 повторения
-2- Повдигане на въцете в страни, но една по една (хващаш се някъде, примерно шведска стена и първо с едната после с другата) - 4 серии в пирамида, м/у 8-12
-3- За задно рамо ти си решаваш, в залата в която тренирам има един уред за това и аз него използвам, но може и с дъмбели, като пак 4 серии в пирамида, м/у 8-12

както забелязваш има по едно упражнение за предно, средно и задно рамо, това е добра програма като за начало. След време може да включиш и още едно упражнение, зависи от теб, как се чувстваш.

п.п. знам че в сайта пише че раменните преси са повече за средно рамо, но аз не съм съгласен с това. Вече доста време ги правя и винаги усещам натоварването главно в предната част.

Айде успех :)

DO

30.10.06
19:04

[quote author=“DaRe_deViL”]Мога ли да правя рямото с гърба  :?:  :?: или е най добре с краката ???

с гърба е по добре ако питаш мене :D

IE

30.10.06
19:09

Съгласен съм със donscot

30.10.06
19:26

[quote author=“donscot”][quote author=“DaRe_deViL”]Мога ли да правя рямото с гърба  :?:  :?: или е най добре с краката ???

с гърба е по добре ако питаш мене :D

А ако питаш мен :), най-добре е рамо и трапец в един ден а гръб самостоятелно.

DA

30.10.06
23:13

ок ще го пробвам с гърба пак ще видим какво ще се получи :)

ZO

31.10.06
21:52

[quote author=“Voyager”]Абсолютно задължително включи вдигането зад врат...а ако имаш сила можеш да правиш понякога раменни опори. Внимавай обаче, щото можеш да се контузиш доста сериозно с това нещо :lol:

Не е абсолютно задължително-аз правя пред врат.И това е-може да ви е много странно и да ви се струва,че не го натоварвам достатъчно,но правя само едно упр за рамо-раменна ПРЕД врат-5-6 тежки серии(8 повторения,накрая ми се вие свят от усилие да си направя последната серия с максималните възможни кг) и рамото върви много добре.

01.11.06
10:02

Ами според мене зависи от доста неща,стаж,възстановяване,натренираност и т.н.Ако си начинаещ,твова което ти казаха другите е точно така,слагаш 1 упр.за задно рамо и е достатъчно.При мене обаче няма да е.Аз правя около 6 упр по4-5 серии и тогава го чувствам натоварено както трябва,а исъм си привърженик на по-обемните тренировки.Мисля че на тебе това не ти е нужно,така че тренирай си така за сега

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1