01.11.06
14:35
Значи измислил съм го така :
понеделник- гръб , задно рамо и трапец
вторник- гърди , предно рамо , корем
сряда - почивка
четвъртък- бицепс , трицепс
петък- крака и корем
събота и неделя - почивка
Имайте предвид , че целта ми е да наблегна на гръб и ръце. Като ме интересува дали съм сложил ръцете в правилния ден и дали да им разменя мястото с краката ?
01.11.06
15:41
Екстра са ти ръцете след почивката. А средно рамо къде е? То дава обем и сила на раменната преса.
Има го и средното рамо просто съм пропуснал да го напиша при гърдите и предното рамо .Иначе ми е интересно за ръцете , защото един иструктор ме беше посъветтвал да ги правя в петък понеже така им се събирали повече дни почивка :roll: .
01.11.06
16:19
Има го и средното рамо просто съм пропуснал да го напиша при гърдите и предното рамо .Иначе ми е интересно за ръцете , защото един иструктор ме беше посъветтвал да ги правя в петък понеже така им се събирали повече дни почивка :roll: .
И така няма да имаш проблеми. Тия рамена с гърди не ги ли претоварваш малко? Пази се от контузии на рамото, защото там са най - жестоки.
Не мисля че , ще ги претоваря защото ще тренирам гърдите с по-леки тежести и без да се натоварвам особенно, за да може да ми остава повече сила за рамото.
И какъв е смисъла на това?
Тренирай си ги тежко и давай направо средно и задно рамо. :)
При полулег, лег с щанга + лег и/или полулег с гири, предното рамо си се натоварва и то доста добре, поне при мен.
В интерес на истината, замислил съм се, дали и аз да не правя гърди/ср рамо/задно рамо и отделно да си правя тренировка за рамо в отделен ден(т.е. 2 пъти седмично рамо), ама се опасявам, че ще претренирам и то яко.
Принципно идеята ми е да дам приоритет на другите мускулни групи , като изключим гърдите, понеже са ми доста напреднала мускулна група и изглеждат доста големи в сравнение с рамото и гърба . Така че ще ги тренирам с леки тежести ,колкото да ги поддържам във форма за около 2-3 месеца пък да видим какво ще стане .
Кажете бива ли ?
19.11.06
14:58
добра ти е програмата,но много зависи и от подбора упр. които си избрал да правиш за гръб и ръце.
19.11.06
15:17
е къв е смисъла да не тренираш гърдите като хората а да правиш рамената.То смисъл има че така им даваш нещо като преоритет,но аз лично не бих правил така.Иначе прорамата ми харесва отностно почивката за ръцете добре са си така