Културизма,бодибилдинга и фитнеса пораждат ли Агресия ?

Прескочи до:

10.11.06
12:11

[quote author=”Миро”]  Сега на мода е принципа”Бий за да не те бият”.Жените харесват силните мъже.Представи си-спориш с някой и тъй до безкрай щот си в слаба позиция.Обаче ако си силен и атлетичен бързо решаваш конфликта в своя полза дори когато не си прав.Вместо силата на правото,използваш правото на силата.Някой нещо опъне ли се бързо го неутрализираш и за гаджето си голям мъжкар.А оня е респектиран,вече се съобразява с теб и не те закача. Страхотно е унизен и това много те кефи.И всичко това идва от фитнеса.Супер,нали? :?:

едно ми е интересно що мислите че броя на пораженията, които си вкарал  ще е по голям от този ако не си помпал ?!

10.11.06
12:26

Миро - ако си тъп, ако ще и да си МНОГО ЯК, винаги ще си в неизгодна позиция. :)
Едното не компенсира другото, а при всеки опит за такава компенсация, лъсва едно нещо -> КОЛКО СИ ТЪП и слаб психически.
/А тия със слабита психики, сами си трошат ръцете./

ПП Не ме разбирай погрешно, не казвам, че си тъп или нещо, в никакъв случай не целя да те обидя или квалифицирам. Просто тая ‘философия’, звучи малко по детински простовата и незряла.

Всеки е агресивен в някаква степен. Въпрос на психика и интелект е да можеш да се контролираш, иначе си просто , като бясно куче..а това не е повод за гордост - напротив.

10.11.06
12:52

[quote author=“JiVk0”][quote author=”Миро”][quote author=“marzipan”]Не е така, разбира се! Защо след като си постигнал нещо трябва да го демонстрираш като правиш глупости? Боят е лошо разрешение на проблемите (”разрешение” всъщност, поражда повече, отколкото решава)
@manson Човек се променя емоционално по-лесно и бързо, отколкото физически. Вярно, че ББ рядко е единствена причина точно за такава промяна, но също е фактор.
Агресията е въпрос на нагласа. Според мен има такова нещо като вродена агресия. Но наистина един характер (респективно и агресивността на дадената личност) се формират от живота му. Ако цял живот те тъпчат и унижават е нормално да си агресивен. И, разбира се, има момента, че като натрупаш сила в залата, осъзната сила, това или те кара да се мислиш за супермен, или да я контролираш. Аз лично я контролирам повече от преди. Най-малкото защото мога да нанеса много повече поражения.
Агресията, като всяка човешка постъпка, мисъл или инстинкт има много причини. Не може да бъде отдадена на едно нещо. Ето защо вярвам, че такова опростяване на нещата е грешно.

Като заключение на всичките ми несвързани глупости ще кажа, че ББ според мен не е фактор, пораждащ агресия, а по-скоро може да бъде катализатор, който (заедно с проимените, които предизвиква у теб) да отключи нещо, което се е спотаявало в подсъзнанието (или дори е било осъзнато).
Дали си добър или лош човек, дали имаш скрупули или напротив, дали си агресивен или не, дали позволяваш на агресията си да избие или не зависи от силата на волята, психиката и характера ти. Всеки човек има своите демони (говоря за готическия им смисъл, на за този на Аристотел), зли желания и своята тъмна страна. Силата ти определя това от коя страна на острието ще залитнеш. Не това дали буташ 100 на лежанка или не.

Сега на мода е принципа”Бий за да не те бият”.Жените харесват силните мъже.Представи си-спориш с някой и тъй до безкрай щот си в слаба позиция.Обаче ако си силен и атлетичен бързо решаваш конфликта в своя полза дори когато не си прав.Вместо силата на правото,използваш правото на силата.Някой нещо опъне ли се бързо го неутрализираш и за гаджето си голям мъжкар.А оня е респектиран,вече се съобразява с теб и не те закача. Страхотно е унизен и това много те кефи.И всичко това идва от фитнеса.Супер,нали? :?:

а как ше се чувсташ ко ти си унижения супре нали ?
най - примитивния начин е най - добрия ли според теб ?

Най-добрия?Ами в повечето случаи е така.Победителите не ги съдят.
Един истински мъж няма какво много да мисли.Той е бърз и решителен.И по натура е импулсивен.Иначе ще бъде просто една госпожичка.Раз-Прас и това е.Не се обиждам на NRG52.Всеки има свое мнение.

10.11.06
13:06

Значи ако един вид спорт поражда агресия то и останалитите би трябвало да пораждат нали така.Тва че има хора дет ходят на фитнес само и само не се правят на еди кои си или определено момиче да го хареса тва е друг въпрос.Или пък да си избиват комплексите във залата защото цял ден некои се е подигравал с тях или нещо такова.Тая темя няма смисъл ако в тези спортове има агресия какво остава за БИ ми е мн интересно

10.11.06
13:44

@Миро
Победата е доста относително понятие.
Всъщност...победителите ги съдят.

И в съдилища и извън тях.

Джордж Буш, може и да не го съдят, но той се контролира и не раздава шамари насам натам. :D

HE

10.11.06
13:48

[quote author=“G33K”]Доста прагматична мисъл , която припокрива повечето от случаите и според мен...въпреки че разбира се има и жени , които не харесват такива .. доста е относително

Няма кака да не съм съгласен и веднага ще дам пример - жената когато види в мен пристъп на агресия /макар и овладян почва да се цупи - просто си е много миролюбива личност/ когато се запознах с нея бях 50-тина килограма след изкарано известно време в болница поради травми в ставите от кик-бокс /тогава това тренирах близо 10 г./. Според мен в конкретния случай си зависи от всяка жена какъв тип мъже харесва - както е и при нас мъжете.

10.11.06
15:15

[quote author=“NRG52”]@Миро
Победата е доста относително понятие.
Всъщност...победителите ги съдят.

И в съдилища и извън тях.

Джордж Буш, може и да не го съдят, но той се контролира и не раздава шамари насам натам. :D

Може да се тълкува и така и така.Е ли най-примитивния начин най-добрия?Както пита Живко. :?: Във всеки случай е най-ефикасния с гарантиран успех. :idea:
Можем да сравним културизма с другите спортове.Разликата е,че при тях физическите качества идват покрай другото,играта.А фитнеса е единствения при който това е самоцел.Не е нужно всеки път да набиваш някого като десерт след всяко хранене.Направиш ли големи мускули,това действа достатъчно респектиращо и заплашително за да става винаги на твоето.Може и да не използваш силата си.Защото другия ще отстъпи.
Дали това е повод за гордост питаш?Има ли значемие?Въпроса е че ти печелиш и става както ти искаш.Не е ли предостатъчно :?:

FI

15.11.06
12:25

[quote author=“qk_bik”]Анкетата е създадена,защото един спор не може да се реши освен ако не се намесят добре запознатите и опитните хора занимаващи се със културизъм,бодибилдинг и фитнес.

обясни ми каква е разликата между културизъм и бодибилдинг?за фитнеса знам-културизъм за балъци

15.11.06
13:45

Аз, аз?

При едното се изграждаш - ставаш як.
А при другото - ставаш изрут.  :P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1