09.11.06
19:24
По принцип правя за гръб това
1. Мътва тяга 4х8
2. Набирания 4х8
3. Чукчета 4х8
4. Мечка 4х8
Днес я изместих в края и въпреки, че бях изтощен пак правих със същите килограми и беше много добре. Стажа ми е 1год.
09.11.06
20:08
Въпрос на личен избор. След набирания мисля, че е най - добре. Демек в средата така да се каже :wink:
Аз правя тягата като първо упражнение.Преди тва загравям с хипер екстензии.Ако имаш сила можеш и като последно упражнение да правиш тягата.
09.11.06
20:16
Аз съм против това МЪРТВАТА ТЯГА да се прави в началото.
1.Въпреки загрявката която е задължителна тялото все още не е добре загрято.
2.Ако все още не си свикнал със правилното и изпълнение стова може да е фатално,аз лично съм виждал хора които са от 3-4 год,в залата и пак не я правят правилно.
3.Аз лично си изпатих със това да правя тягата във началото и после не правих тяга 4месеца.
09.11.06
20:34
Аз съм за базовото упражнение да е да е първо. Въпрос на вкус. А и е хубаво да се сменя де, да има разнообразие.
редувай ги първо набирания после тяга , а следващата трен пък първо тяга..
или може всяка тренировка да почваш с различно упражние ... и това е вариант
Аз я правя в края, иначе..не бих устискал, най-вероятно а и...няма да съм загрят и направо ще си пръсна кръста, освен това...тя е за доизстискване на гърба...и затова, логично е да е в края, поне за мен. :)
10.11.06
21:40
ОК, вчера и аз я почувствах в края на тренировката по-добре
[quote author=“tuocs”]По принцип правя за гръб това
1. Мътва тяга 4х8
2. Набирания 4х8
3. Чукчета 4х8
4. Мечка 4х8
Днес я изместих в края и въпреки, че бях изтощен пак правих със същите килограми и беше много добре. Стажа ми е 1год.
Тягата е много изморително упражнение ... Прави го първо !!! Махни набиранията ... Не е хубаво да се прави в една тренировка ширина и плътност :wink:
[quote author=“TREVATA”][quote author=“tuocs”]По принцип правя за гръб това
1. Мътва тяга 4х8
2. Набирания 4х8
3. Чукчета 4х8
4. Мечка 4х8
Тягата е много изморително упражнение ... Прави го първо !!! Махни набиранията ... Не е хубаво да се прави в една тренировка ширина и плътност :wink:
Е 80% от форума прави ширина и плътност в един ден,значи по тази логика всички трябва да са с зле развит гръб ?
аз след тяга немога да си кажа името и я правя в края на тренировката единственото нещо след тяга,което мога да фкарам тва са екстензий :)
11.11.06
12:08
Според мен мъртвата тяга е добре да бъде първото упражнение в тренировката за гръб.
но това не значи е идеалния вариант въпрос на личен избор и зависи какви други упражнения имаш в прграмата 8)
djpetko
Бате четох в едно списание статия на бат Арни .... Той там пише че не е хубаво да се съчетават в една тренировка упражнения за ширина и плътност ...
11.11.06
13:29
[quote author=“TREVATA”][quote author=“tuocs”]По принцип правя за гръб това
1. Мътва тяга 4х8
2. Набирания 4х8
3. Чукчета 4х8
4. Мечка 4х8
Значи лично аз правя навиранията за да доразгрея а не за ширина на гърба просто 1-2 серии да се разгрее допълнително така че не му пречи да разгрее с тях и после да мина на тренировката.А отностно ширината и плътноста гърба трябва да се удря от всички страни да расте иначе не става даправиш едни и същи упражнения.А за плътноста със 1-2 години плътност не стата поне 4-5 а даже в едно списание пишеше ПЛЪТНОСТ - ПОНЕ 10 ГОДИНИ СТАЖ.Така че не става лесно плътността
Това е много интересно.
Ама, не виждам реален довод в полза на тази теза.
Най-малкото, погледни снимките на няколко потребителя от този форум и ще видиш, че има разлика.
Има хора с широки гърбове, които не са много плътни..съответно...сравнение с други потребители.
Иначе си прав - за да постигнеш внушителни резултати си трябват години тренировки, но дори и тогава, не е сигурно.
Наблягайки само на една част от развитието си, доста ме съмнява, някога да постигнеш тия ..внушителните резултати.
Винаги я правя последна, поради причината че ако е първа, после в гребането , фиксирането ще ми е адски трудно.
Преди я правех като трето упражнение, но на скоро си смених програмата за гръб и сега я правя като второ.Преди нея правя чукове, за да загрея кръста,а и защото ако са след тягата ми е по трудно да си държа кръста изправен.
[quote author=“TREVATA”]djpetko
Бате четох в едно списание статия на бат Арни .... Той там пише че не е хубаво да се съчетават в една тренировка упражнения за ширина и плътност ...
Е ако става въпрос,че става тежко...така е...
[quote author=“djpetko”][quote author=“TREVATA”]djpetko
Е ако става въпрос,че става тежко...така е...
Аз след тяга като правя първо упражнения после едвам праа чуковете а дърпането на долния скрипец едвам сили ми остават ....
13.11.06
21:54
Тягата според мен е най-добре да се остави последна.
14.11.06
11:04
[quote author=“NRG52”]Това е много интересно.
Ама, не виждам реален довод в полза на тази теза.
Най-малкото, погледни снимките на няколко потребителя от този форум и ще видиш, че има разлика.
Има хора с широки гърбове, които не са много плътни..съответно...сравнение с други потребители.
Иначе си прав - за да постигнеш внушителни резултати си трябват години тренировки, но дори и тогава, не е сигурно.
Наблягайки само на една част от развитието си, доста ме съмнява, някога да постигнеш тия ..внушителните резултати.
Значи става с години тренировки да но след 4-5 години става работата примерно а след така наречения застои какво следва химия.Да познавам човек които тренира 5 години вече но тои няма воля да се мъчи.и друг които тренира от година го мина.Така че тренировка е част от това.А иначе кво значи една част от развитието ти
Аз пък викам: “Не на мъртвата тяга!”
Това упражнение може да помага, ама със сигурност вреди.
твърде много напряга прешлени и хрущяли.
[quote author=“Templar”]Аз пък викам: “Не на мъртвата тяга!”
Това упражнение може да помага, ама със сигурност вреди.
твърде много напряга прешлени и хрущяли.
Със сигурност не вреди. Е, ако го правиш грешно - да.
И аз я правя последна, защото иначе няма да ми стигне сила за по нататъшните упражнения :roll:
23.11.06
01:35
а как я правите тягате,оставате Щангата на пода за секунда като се пускате надолу или въоЩе не я оставате
23.11.06
11:38
Въпрос на избор аз лично не я удрям във земята защото като се ударят тежестите във земята се разконцентрирам
[quote author=“valentinik46”]а как я правите тягате,оставате Щангата на пода за секунда като се пускате надолу или въоЩе не я оставате
Когато не я оставяш на земята,напрежението е доста по-голямо :wink:
24.11.06
18:08
Напрежението върху мускулите е по-голямо ако не я оставяш.Напрежението върху гръбнака се повишава много ако я оставяш след всяко повторение на земята :wink:
[quote author=“zoben_pitbul”]Напрежението върху мускулите е по-голямо ако не я оставяш.Напрежението върху гръбнака се повишава много ако я оставяш след всяко повторение на земята :wink:
ММ...не съвсем,когато я пускаш изведнъж напрежението върху мускулите от тежестна на щангата спада рязко,което във всички случай не ти помага,а напротив.
28.11.06
04:39
зна4и да не удрям Щангата в пода,просто я задържам и пак нагоре
моята програма за гръб
1)набирания 3по 8
2) тяга 4по8
3) ме4ка 3по 8
4) гребане с дъмбел 3по 8
прасец и после не мога да се преоблека в съблекалнята вси4ко това се опитвам да го направя за 50 минути