Посъветвайте ме!

07.11.06
23:57

Здравеите аз съм начинаещ,21год,опитвам се да кача някое и друго килце.Вепроса ми е следния удачно ли ще е ако всеки път размествам тренировката си за да не ми се преуморяват ръцете например?Щото сега като правя рамо и трицепс и след 2-3 дни трябва да правя гърди и освен че все още не е хубаво отпочинал пак ми се натоварва(трицепса)! Дайте някъв тридневен сплит за пример.10x

08.11.06
00:31

За тридневен сплит трябва или да правиш по дълги тренировки или да правиш по-малко от всички мускулни групи в тялото.Примерно изключваш предмишница,трапец,кръст,прасец,корем и сплита става нещо като
Понеделник-Гърди,рамо,трицепс
Сряда-Бедра
Петък-Гръб,бицепс
или пък
Понеделник-Рамо,бицепс,трицепс
Сряда-Бедра
Петък-Гръб,гърди
може и
Понеделник-Гърди,рамо
Сряда-Бедра,трицепс
Петък-Гръб,бицепс
*Във първия вариант всичко свързано с трицепса и рамото е в първата тренировка така че през цялата седмица тези групи ще си почиват защото не влизат нито в бедрата,нито в тренировката на гърба и бицепса
Има още много варианти за сплит но трябва да уточниш още подробности

JI

08.11.06
09:41

гърди трицепс
гръб бицепс
почивка
рамо трапец
крака ( предно задно и прасец )
почивка
почивка

11.11.06
08:37

Тридневен ??? :?

:arrow: Гърди+Бицепс+Корем
:arrow: Гръб+Трицепс+Предмишница
:arrow: Крака+Рамо

11.11.06
15:14

[quote author=“TREVATA”]Тридневен ??? :?

A защо тридневен “???”не е ли добре за начинаещ?

11.11.06
15:19

[quote author=“geraldo”][quote author=“TREVATA”]Тридневен ??? :?

A защо тридневен “???”не е ли добре за начинаещ?

Окк ето ти един четридневен  :wink:

:arrow: Гърди+Бицепс
:arrow: Гръб+Трицепс
:arrow: Крака+Корем
:arrow: Рамо+Трапец

11.11.06
19:44

Какво му е на тридневния, погледни от другата страна - остават ти повече дни за възстановяване, така че ако нямаш добри условия за възстановяване, но за сметка на това тренираш както трябва това е удачен вариант.
А за начинаещ тридневен сплит е добре. Четири тренировъчни дни ще дойдат в повече.

11.11.06
21:15

Имах предвид че TREVATA е написъл тридневен и после три въпросителни и затова попитах не е ли подходящ за начинаещи :)

12.11.06
08:45

[quote author=“geraldo”][quote author=“TREVATA”]Тридневен ??? :?

Имах предвид че TREVATA е написъл тридневен и после три въпросителни и затова попитах не е ли подходящ за начинаещи :)

Точно той е най-подходящ за начинаещи  :wink:

12.11.06
15:55

Този от сплитовете ми хареса наи-много другите не са за теб

12.11.06
18:14

Правилно. Само си прецени кога да ти е 2дневната почивка.

12.11.06
20:37

Абе не знам какво имате в предвид под сплит за начинаещи,но аз никога не бих препоръчал тридневен сплит на абсолютно начинаещи...

16.11.06
03:06

Гърди+Бицепс+Корем
Гръб+Трицепс+Предмишница
Крака+Рамо

Еми само ми е малко чудно как точно ще прави след бицепса,дърпателни движения в тренировката за гръб,или след трицепса-раменни преси?Ако успее за 1-2 дена да си възстанови бицепса и трицепса че пак да ги товари,евалата му прая...при това си говорим за начинаещ!

16.11.06
10:43

[quote author=“Sumalia”]

Гърди+Бицепс+Корем
Гръб+Трицепс+Предмишница
Крака+Рамо

Еми само ми е малко чудно как точно ще прави след бицепса,дърпателни движения в тренировката за гръб,или след трицепса-раменни преси?Ако успее за 1-2 дена да си възстанови бицепса и трицепса че пак да ги товари,евалата му прая...при това си говорим за начинаещ!

Ако направи програмата така ще се възтановява добре

Понеделник -  Гърди+Бицепс+Корем
Сряда - Крака+Рамо
Петък - Гръб+Трицепс+Предмишница

24.11.06
19:55

[quote author=“bugatibugati”][quote author=“Sumalia”]

Гърди+Бицепс+Корем
Гръб+Трицепс+Предмишница
Крака+Рамо

Сряда - Крака+Рамо

Извинявам се ама аз продължавам да не разбирам как да ми се везстанови трицепса като го правя(косвено) и в трите тренировъчни дни?

25.11.06
13:26

[quote author=“geraldo”][quote author=“bugatibugati”][quote author=“Sumalia”]

Гърди+Бицепс+Корем
Гръб+Трицепс+Предмишница
Крака+Рамо

Сряда - Крака+Рамо

Извинявам се ама аз продължавам да не разбирам как да ми се везстанови трицепса като го правя(косвено) и в трите тренировъчни дни?

Е как няма да се възтановяваш като тренираш 3 пъти в седмицата споко ще се възтановяваш мн добре даже бих казал прекалено :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1