12.11.06
16:21
Цел- увеличаване на отскока с 20см до лятото. Какви упражнения да правя и как. За сега съм наблегнал на клековете (+ лег преса, напади, бедрено разгъване и сгъване) и у нас права пистолети(клекове на един крак).
12.11.06
16:40
Аз мсиля че просто трябва всеки ден или през ден да отделяш по 10 15 мин и да скачаш като се стремиш да е колкото може повече ако съм разбрал правилно целта ти де :roll:
http://jump.basketball-bg.com/
Виж тука , която и да избереш 100% ще качиш 20 санта , вероятно и повече.
Аз лично съм правил еър алърт-ите и са много сполучливи.
12.11.06
17:14
[quote author=“ozo”]http://jump.basketball-bg.com/
Виж тука , която и да избереш 100% ще качиш 20 санта , вероятно и повече.
Аз лично съм правил еър алърт-ите и са много сполучливи.
Аз също ти препоръчвам някоя от тези програми пред упражненията с тежести.
12.11.06
17:20
Мерси за идеите. А все пак нещо с тежести...
Поразрови се за един...спорт..наречен “parkour”
Ето ти един сайт, посветен на него, там преди време бях гледал, че имаше всякакви упражнения и програми - за отскок, за правилно приземяване при падане,...просто поразгледай. Един доста интересен, но (все още) непопулярен спорт. Вж. филма “Ямакаши” За такова иде реч..
http://urbanfreeflow.com/
12.11.06
18:43
[quote author=“THE LIFETAKER”]Мерси за идеите. А все пак нещо с тежести...
Значи щом искаш нещо със тежести започни да правиш по повече повторения и наблягаи на предната част на краката.Аз когато започнах да тренирам краката със по 15-20 повторения защото генетично краката са ми надарени и доста лесно ги вкарвам във форма която хората правят за 2год.и като започнах да правя по повечко повторения а от повечето повторения се градят повече капиляри и оттам мускули но да не се отклконявам за около 6-7 месеца в даскалото кажих със около 30см.та пробваи тоя метод може и при теб да проработи
12.11.06
21:27
скачане на въже с тежест на краката + прескачана на нещо (било то батут или каквото и да е , да не е високо просто да е като препядстие) поне 2 метра няколко пъти и ги редуваш всеки ден :wink:
12.11.06
21:30
marzipan Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 6:21 pm Заглавие:
————————————————————————————————————————
Поразрови се за един...спорт..наречен “parkour”
Ето ти един сайт, посветен на него, там преди време бях гледал, че имаше всякакви упражнения и програми - за отскок, за правилно приземяване при падане,...просто поразгледай. Един доста интересен, но (все още) непопулярен спорт. Вж. филма “Ямакаши” За такова иде реч..
http://urbanfreeflow.com/
този спорт на Ямакаши не се ли казва Freerun ?
Ако си погледнал сайта щеше да видиш че е едно и също. Едното е на английски, другото на френски (от където произхожда). Това е ;)
И е много интерсно, ама да има кой да те тренира, да има условия....тук няма...
12.11.06
21:38
Пък и си е опасно.Тва докато го научиш ше има да те боли, малиииии не ми се мисли.
12.11.06
21:38
ахам ясно , аз си знам само бг и затова не съм те разбрал 8) , а тува във Варна има самозванци които умеят доста такива неща и дават така да се кажи уроци , то и в София съм гледал , че има та и е без пари тъй че дерзайте :D
Затова казах че трябв да има условия - зала тренажор, с меки неща за да не се нараниш, хора които са добри и искат да ти помогнат..не вярвам да има. Както не вярвам да имаме свястна школа по кендо или изобщо някакво кенджитсу...
marzipan, тренирал см паркур :lol: доста време като бях 85кг някаде си врътках задното салто на равно ;) а за залата и условията ами на герена ходехме залата за гимнастика срещу 3 лв полочаваш доста качествена тренировка и господина е супер печен,скоро мисля пак да хода да скачам че са см доста по тежък и някак си ме е страх да го пробвам задното салто :twisted:
15.11.06
14:56
Ми играя баскетбол(любителски) и ме трябват 20 см за да забия.
15.11.06
17:30
бате 20 сантиметра имаш ли представа колко много са?? разбирам да ти трябват 2-3 см да забиеш ама 20 в близките няколко години няма да ги дръпнеш повярвай ми.колко си висок?от колко време играеш?
15.11.06
17:37
:lol: братле ти как ме обнадежди. 179см, сега скачам около 80см, проблема е че разтега ми е малък 225-230см(къси ръце). Иначе играя от около 6 гдини.
15.11.06
19:13
и ти остават 20 см да забиеш?ти значи дори не докосваш ринга
15.11.06
20:41
Пипам го, даже от място без проблем, самоче имайки предвид, че за да забия трябва да ми излиза ръката поне до китката(все пак да е качествено).
Ми според мен ще е най-добре да скачаш с тежест на краката.Знам един ентусиаст дето тичаше и скачаше с гума на кръста.Намери си няква тежест да си прикрепяш и скачай :lol:
Hause of pain-jump araund :wink:
да с тежести съм чувал, че има ефект. закачи си олово за краката и скачай под коша . :wink:
Купи си от ония пясъчните торби дето се завръзват за краката и играй баскет с тях поне 2 месеца примерно 100% ще има някакъв ефект. Аз съм 180 см и като играех забивах с обикновена футболна топка. Щом можеш да пипаш ринга значи ти трябват не повече от 5 сантиметра отскок още. Стига ти да можеш да си изкараш пръстите над ринга и то не целите и пак можеш да забиеш зверски с една ръка.