14.11.06
20:27
Значи, понеже съм доста тежък(около 100кг) немога да правя набирания...кажете как да започна да свиквам да ги правя защото искам да разширя гърба, а знам че от тях най-добре се получава :wink:
14.11.06
20:29
Изобщо ли не можеш да правиш? Започни на вертикален скрипец да правиш отначало пред гърди.
Изобщо, дето се вика половин правя :cry: а за скрипеца, на широк или тесен хват и как да е точно хвата, ръцете към мен ли да са обърнати или навън?
14.11.06
21:59
Широк хват. Точно както набирането само че на скрипец.
Прави по колкото можеш.Става с тренировки.1 - 1.След като си починеш пак 1 и така.
15.11.06
15:24
Пробвай да висиш на висилката със сгънати ръце и така ще ти заякне бицепса и предмишницата и постепенно ще можеш да се набираш преди или след вяска тренировка го правиш това.Държиш се докато ръцете не почнат да ти треперят
мм това със скрипеца няма да ти помогне да се научиш да се набираш :!:
Започваш първо целта ти е да направиш 1 набиране правиш известно време само по 1 набиране , после почваш да правиш по 3 .. и така докато направиш 10 така става от личен опит ти го казвам
Успех !
15.11.06
18:58
Значи със тренировки ще стане ако може да се набира а тои пише че изобщо не може така че ако тренираш във зала пробваи дали ФИТИЛИТЕ няма да ти помогнат въпреки че се съмнявам.И да цитирим какво отговори митко димитров на въпроса Защо не се набираш вече а———тежък съм и не се набирам вече няколко месеца——-замествам набиранията със скрипец
15.11.06
19:02
мнението на фийзър + съвет да си вземеш някой , който да те побутва по малко. Почваш сам и като видиш , че няма да можеш повече някой , който те придържа отдолу те бута нагоре. Ще свикнеш - не се отказвай.
Прави следното.
Да кажем че искаш да правиш 3 серии по 10 набирания = 30 п.
правиш толкова серии докато направиш 30 повторения
Започваш постепенно натоварването (не първия път да правиш 20-30 серии)
Съвет- ако правиш по 1-2 набирания - по добре увеличи силата с набирания на скрипец преди да минеш на метода описан по горе
Мерси на всички, сега пробвам със скрипеца, ще си взема фитили въпреки че ме съмнява да ми помогнат много(но не пречи да опитам) и да определено ще ми трябва някой да ми помага в началото. Мерси още 1 път
Недеи пробваи със скрипеца,само ще си губиш времето,пълна фикция е че скрипеца може дори на 10% да замести набиранията.И аз в началото правех точно 2 набирания,но не спрях да ги правя!Сега съм около 10-15кг по тежък от тогава и си правя серии по 10-12 и в интерес на истината това може би е упражнението което наи ме хваща от всички културистични движения които съм пробвал(не само за гръб говоря като цяло).Прави както ти казаха по горе-принципа на Арнолд-играеш на серии.Ако трябва правиш 10 серии с по 1/2 повторение.Ако се възстановиш добре и след седмица в залата пак пробваш съм сигурен че вече няма да правиш 1/2 повторение,а цяло 1!!!
17.11.06
16:19
ако правите свободно 10-на набирания и искате да подобрите резултатите си - решението е допълнителни килограми , окачени на кръста. Поради естеството на работата си , която не ми се коментира имах физически изпит и 16 набирания. Правех чисти 12. Направих си една специализация и за 2 седмици със собствено тегло започнах да правя по 20 набиранки. Разбира се - бройката със собствено тегло е пълна глупост - затова сега си закачам 15 килограма и се набирам 12 пъти. Заветната ми цел обаче е да започна да се набирам с една ръка 8)