14.11.06
16:27
Значи след като си направя сериите на скрипеца бицепса е толкова напомпан все едно съм го тренирам него.Това ми е пределно ясно че не трябва да е така въпрса е как да направа така че да не натоварвам толкова бицепса
Участващи мускули
Придърпването на горен скрипец натоварва най-вече латералиса и бицепсите (синергисти). По-малко натоварени са трапеца (синергист) и предмишниците (статисти). Степента на натоварване на гореизброените мускулни групи зависи от варианта на набирането.
www.bb-team.org
14.11.06
17:37
Според мен колкото по широк ти е хвата толкова по малко ще влиза бицепса. Обаче не прекалявай защото се намалява амплитудата на движението.
14.11.06
18:46
Хвата ми е най широк с кг ок ще пробвам
J0
То е ясно че не го правя както трябва нали за това съм пуснал темата ;)
14.11.06
19:45
Просто дърпаш само с ръцете явно. Това е упражнение за гръб - концентрирай се да вдигаш така, че усилието да влиза в гърба. Намали килограмите задължително.
Стреми се лактите да вървят назад и надолу,а при дърпането вкарвш гърдите напред,именно тогава работят основно латералните мускули.
15.11.06
10:48
начи незнам дали ще ме разбереш но на мен така са ми го обяснавали това упражнение
парво дарпаш с плешките на гарба колкото можеш после вкарваш рацете като достигнеш краината фаза задаржаш малко и после пъскаш хубаво напред да се опанат перките ! ако го правиш с широка ракохватка де
15.11.06
14:54
ludiaBG
Разбрах какво искаш да кажеш
15.11.06
20:54
JO това което си копирал се отнася за съвсем друго упражнение, което също е за разширяване на гърба, но е далеч от придърпване на вертикален скрипец. :lol:
15.11.06
21:12
идеално обяснено !!! 8)
Мерси , че ми каза да се коригирам объркал съм скрепците ( човешко е да се сгреши :lol: )
И на мене ми беше така първите пъти като го правих това упражнение. Аз го отдавам на това че опитвах да правя с повече кила отколкото можех и вкарвах ръцете за да мога да го дръпна. Може да ти е слаб бицепса и затова да го усещаш там.
спираш да придърпваш тежеста с ръцете...представи си че ръцете ти са “куки” с които само държиш тежеста останалата работа я върши гърба...
тва е мойто скромно мнение...