Малко проучване

24.10.06
20:58

Напоследък се изговориха много неща по темата за набиранията и упр. собств. тегло. Някои казват, че са напълно достатъчни за изграждане на впечатляващо тяло, други поддържат форма с тях, трети твърдят, че са постигнали забележителен релеф, но не и маса, а четвърти - че са абсолютно недостатъчни за един сериозен билдър. Може би във всяко твърдение има зрънце истина, но аз искам на базата на опита ви да изградя една статистика.
Ето и какво искам да питам:

Честно, ама съвсем честно, кой от вас е успял да изгради впечатляваща мускулна маса (тук влиза и ширината) на гърба, раменете, ръцете, гърдите и рамената само от кофички, набирания и сходни упражнения. Ама съвсем честно, искам конкретни и обективни отговори, така, за статистиката.

Идеята на това проучване е да се разграничат теориите и спекулациите относно този сорт упражнения от натуралните и чисти РЕЗУЛТАТИ.
Моля, гласувайте...

24.10.06
21:16

Има някаква вероятност да направиш някаква мускулатура само с подобни упражнения,но до определено ниво,после ще се налага да се натоварваш с по-големи тежести. :D

24.10.06
22:36

Еми не,защото аз ги правя като 1 упражнение за загрявка в тренировките,за гръп,гърди.

25.10.06
12:30

Набирания и кофички са основни упражнения и с тях може да се изгради маса. НО - трябва да си закачиш допълнителна тежест, след едно ниво нататък, тоест, вече няма да са упражнения със собствено тегло.

25.10.06
17:13

Само с тях имам приятели с лицеви опори,кофички,набирания са направили хубави телца,но те имат добър ген.Има един филм сас упражнения на улицата :lol: там само негри показват различните начини за набирания кофички и лицеви опори накрая във филма изкача един негър някъв биг Джо ли беше не са сещам е казва,че уж само с такива упражнения е направил тялото пък тои доста масивен бая животно изтегли си филма и го виж :wink:

25.10.06
17:24

ТВА филмчето с негрите е пълен абсурд тея са егати животните и твърдат че са изградили тая мускулатура само с набирания което е доста съмнително  :wink:

27.10.06
15:29

[quote author=“dorian_87”]Само с тях имам приятели с лицеви опори,кофички,набирания са направили хубави телца,но те имат добър ген.Има един филм сас упражнения на улицата :lol: там само негри показват различните начини за набирания кофички и лицеви опори накрая във филма изкача един негър някъв биг Джо ли беше не са сещам е казва,че уж само с такива упражнения е направил тялото пък тои доста масивен бая животно изтегли си филма и го виж :wink:

абе то по филмите как ги показват мале мале  :roll:  обикновено дават как се мъчи само бицепс и послед станал някъв великан направо

27.10.06
19:37

Доста крайно си я направил тази анкета, няма да даде сериозен резултат.

Според мен със собствено тегло може да се направи тяло, от което меко казано няма да се срамуваш.

Един от основните параметри е как правиш упражненията. Според мен трябва да се сремиш и да мислиш за експлозивност като ги правиш. По този начин ще тренираш доста нервната система и ще ти позволи по-висока хипертрофия.

Вече, ако човек гони някакви свои билдърски идеали, на границата на генетиката си, няма какво да се занимава с набирания и кофички.

Още нещо, може големи вариации да се правят в тренировката. Не само кофички и набирания, въпреки, че и те стигат, ако се правят в повече варианти с добра техника.

27.10.06
20:02

Нарочно я направих крайна, защото питам за резултати.
Иначе аз съм си решил да тренирам с тежести + тези упр., резултатът на анкетата няма да повлияе на трена ми :)

27.10.06
21:08

От две години тренирам у нас. За този период от 67 станах 73 кг, дръпнах и на бицепс, трицепс и гърди. Не бих казал, че съм изградил впечатляваща мускулатура - бих казал, че съм средно ниво. За бицепс тренирам с прав лост и тежести. Няма къде да се набирам. Гърбът изостава защото няма как да го тренирам, трапеца някакси расте от само себе си без да съм го тренирал нарочно. Правя полукофички, хеликоптер с лоста за рамената,разтваряне встрани с дъмбели, бицепсово сгъване с подхват и надхват, лицеви опори между два стола, клякания. Значи така може да се изгради хармонично тяло, но не и прекалено внушително. Обаче ставаш много жилав тъй като правиш бая серии от упражнение за да се напомпаш добре. Според мен с тренировки със собствено тегло са добър вариант за начални бодибилдъри, но нататък трябва да се тренира със свободни тежести и уреди за да има по-бърз прогрес.

FO

19.11.06
01:33

упр със собствено тегло са важни,но дале4 не са достатъ4ни.

DY

19.11.06
18:30

Всички разсъждавате според собствените си мотиви за тренировка. За вас основното е мускулната маса. Целта на вашата тренировка е да постигнете голям обем на мускула. Целта на тренировките със собственото тягло не е това. Тя е възможностите на тялото ви, способностите му като цяло да се контролира и обслужва от собствените му крайници, както и здравето и естествената му нужда от движение. Това е най-естествената и природосъобразна тренировка. По тялото не се натрупва нищо, което му е излишно и само би го затруднило да се самообслужва. Определено се прави впечатляваща структора, която може да се опише само по един начин - животинска. Това е друг вид спорт, друга философия. Мускулите са по-сухи, релефни и бързи. Тялото е много по енергично и може да прави чудеса.
Аз не съм май отговорил на въпроса.
В залата тялото ти е в едно състояние на относителен покой. Товари се само мускула над който работиш. Товари се по логика, определена от теб. На успоредката и лоста, каквото и да правиш, не можеш да изолираш натоварването само в конкретния мускул. Логиката на натоварването му я определя собствената тежест. Тренировката реално е много по-задъхваща. Нужна е повече енергия, изгарят се много повече калории, топят се мазнините между мускулните влакна. Реално качваш качествена и много релефна маса. Мускула е твърд като камък. Естествено е това да става много по-бавно от колкото да натрупаш и после да орелефиш. После идва един момент в който мускулите са ти се развили идеално за теглото ти като обем. От този момент аз лично гоня постижения и непрекъснато вдигам бройките и постигам все по-големи резултати в упражненията. Но на тегло не мърдам. Искам да уточня, че не ползвам допълнителни тежести. Бих се определи по-скоро като атлетичен, отколкото като огромен.

Петко К - не пускай поредни постове.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1