Програма за начинаещ. Става ли тази?

19.11.06
17:21

Така ето аз работя по тази от вече близо месец
Първи ден:

- повдигане на дъмбели от лег 3 по 8
- повдигане на дъмбели от полулег 3 по 8
- пек дек 3 по 8
- бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3 по 8
- бицепсово сгъване с дъмбели от седеж (концентрично сгъване) 3 по 8
- бицепсово сгъване на скрипец 3 по 8
- коремни преси 3 по 20
- повдигане на крака 3 по 20

Втори ден: Почивка

Трети ден:

- придърпване на вертикален скрипец 4 по 8
- придърпване на хоризонтален 4 по 8
- шанга за трапец 3 по 12
- френско сгъване 3 по 8
- разгъване на горен скрипец 3 по 8
- сгъване за предмишница с дъмбел

Четвърти ден: Почивка

Пети ден:

- раменна преса пред врат - 3 по 8
- раменно разтваряне встрани 3 по 8
- бедрено разгъване 3 по 12
- бедрено сгъване  3 по 12
- повдигане на калф машина  3 по 15
- коремни преси 3 по 20
- повдигане на краката 3 по 20

Шести и седми също почивка

Преди това се бях занимавал малко с фитнес и сега като почнах си позволих леко да модифицирам една от програмите на сайта за начинаещи... Удачна ли е или?

TU

19.11.06
18:09

Сложи още едно упражнение за гръб - гребане, и още едно за трицепс. При рамото вмъкни и упражнеие за задно рамо. Прави клек.

19.11.06
18:17

Програмата и добре,но вкарай за гръб още 1 сериозно упражнение гребане или тяга.И на мястото на бицепсово сгъване на скрипец,ако искаш прави концетрично.

19.11.06
19:38

[quote author=“X-Man”]Програмата и добре,но вкарай за гръб още 1 сериозно упражнение гребане или тяга.И на мястото на бицепсово сгъване на скрипец,ако искаш прави концетрично.

Забравил съм да напиша, че за гръб правя и гръбните преси, те достатъчни ли са или да правя и гребането? А относо бицепса аз съм написал правя концентрично , с щанга прав и скрипец... Така става или? А трицепс кик-бек става ли да добавя или...?

19.11.06
19:43

Даже е препоръчително да правиш кик-бек и го прави последно за трицепс.

Ако си начинаещ да. Натоварването е умерено.

20.11.06
00:16

[quote author=“boxerg”]Ако си начинаещ да. Натоварването е умерено.

А колко време да тренирам с нея?

Два до три месеца.

20.11.06
09:53

сложи по още едно упр.за всички мускулни групи без бицепса.Иначе програмата ми харесва щом си начинаещ.МИсля че щом месец си по нея още 2 месеца можеш да караш по нея.

[quote author=“Xunter”][quote author=“boxerg”]Ако си начинаещ да. Натоварването е умерено.

А колко време да тренирам с нея?
BA

21.11.06
17:33

значи за гърдите много не съм съгласен..докато си начинаещ наблегни на щангата щот тфа е базовото упражнение за гърди щом си начинаещ предполагам че нямаш масивни гърди затова наблегни на щангата а след това дъмбелите примерно:
1 лег със щанга
2 горен лег със щанга
3 лег с дъмбел ( можеш да редуваш горен и доленІ
4 някфа машина :)

21.11.06
18:47

Не ти трябват 4 упражнения за гърди просто излишно претоварване=претрениране-никакав резултат. Хората са ти казали най важното. Изкараи 2 месеца на тази програма за да укрепнеш и тогава може да преминеш към нещо по hard :) Успех 8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1