18.11.06
19:38
Оня ден тренирах за първи път по тази програма за гръб :
1.Набирания 3х8
2.Придърпване на скрипец пред врат 3х8
3.Гребане на скрипец 3х8
4.Мечка 3х8
5.Гребане с дъмбел 3х8
Имаше ефект, но се притеснявам, че са много упражненията и може да се получи претрениране.Имам стаж към 4 месеца и половина.Да махам ли някое от упражненията?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 08:57.
18.11.06
19:51
[quote author=“DDR2”]Оня ден тренирах за първи път по тази програма за гръб :
1.Набирания 3х8
3.Гребане на скрипец 3х8
4.Мечка 3х8
5.Гребане с дъмбел 3х8
Имаше ефект, но се притеснявам, че са много упражненията и може да се получи претрениране.Имам стаж към 4 месеца и половина.Да махам ли някое от упражненията?
Можеш да им размениш мястота малко и да включиш тяга,чукове.
[quote author=“L00n”]недей маха...
Да даже са му малко не мислиш ли :!: :!: :!: махни едно упражнение и прави по 4 серии все още си начинаещ
bugatibugati
абе човек къв ти е проблема?всеки си има право на мнение!
не е казано че винаги твоето мнение е правилно
аре...
18.11.06
20:01
[quote author=“L00n”]bugatibugati
абе човек къв ти е проблема?всеки си има право на мнение!
не е казано че винаги твоето мнение е правилно
аре...
1Проблем нямам.
2.Прав си че всеки си има право на мнение и аз изразявам моето
3.Каде съм написъл че моито мнение е правилно.
4.Пиша по темата и отговарям на човека защото не може човек които е начинаеш примерно да му кажеш че програмата му е добра виж това http://www.bb-team.org/training/000157.php.Няма да коментирам повече
18.11.06
20:01
приател, първо-не знам как само от 1 трен.преценяш какъв е ефекта от нея.второ-определено мисля 4е ще претренираш,защото стажа ти е прекалено малко за толкова много упр.така като гледам си наблегнал на упр.за ширина,аз бих те посаветвал да махнеш придърпването на скрипец пред гърди.пробваи така и виж как ще ти се отрази.
18.11.06
20:28
Махни скрипеца зад врат. Набирането върши същата работа.
18.11.06
20:39
[quote author=“DDR2”]Оня ден тренирах за първи път по тази програма за гръб :
1.Набирания 3х8
3.Гребане на скрипец 3х8
4.Мечка 3х8
5.Гребане с дъмбел 3х8
само гръб ли правиш в този ден ?
храненето как е имаш ли поне 6 яденета дневно ?
суплементи взимаш ли или друго ?
кажи нещо повече ако искаш качествен отговор защото с общи приказки бодибилдинг не става ! 8)
18.11.06
21:17
@bugatibugati - Досега бях на тази програма и мисля, че вече трябва да я сменя :)
@ForsakenSoul - Мда, прав си, наистина не мога да преценя от 1 тренировка какъв е ефекта :roll: Просто на следващия ден имах лека мускулна треска и сметнах, че съм го натоварил правилно гърба :) ( Знам, че тя не е основен определящ фактор ) Наистина съм наблегнал на упражнения за разширяване и си мислех, че набиранията и скрипеца са почти еднакви, затова и аз си мислех да го премахна скрипеца, но исках да попитам и по-разбиращи :D
@BIG PICHAGA - 1.Правя и трицепс в този ден - 2 упражнения 3х8 ( Лег тесен хват и френско )
2.Старая се да ям добре през деня и успявам да си набавям нужния белтък, но не винаги изяждам нужното количество въглехидрати ( тоз ориз не знам откаде ми излиза докато го изям... )
3.Суплементи още не взимам, но смятам в скоро време да започна с протеин и креатин ( още не съм решил, но може да взимам и Л-глутамин, амино или някой Гейнер заради въглехидратите)
Мъртва тяга не правя.
ако сега стресираш гърба с 5 упряжнения незнам как ще е след 2-3-5 години..
хвани прави набиране с широк хват, тяга (мечка), гребане по 4 серии 6-8 повторения и 2 упр по 4 серии за трицепс с по малка интензивност и си готов :wink:
18.11.06
23:45
[quote author=“AMAZER”]ако сега стресираш гърба с 5 упряжнения незнам как ще е след 2-3-5 години..
хвани прави набиране с широк хват, тяга (мечка), гребане по 4 серии 6-8 повторения и 2 упр по 4 серии за трицепс с по малка интензивност и си готов :wink:
добре казано.Иначе какво зна1и че досега си бил по тая програма че си правил тези упражнения или че си бил по програмата по-горе.Има доста упражнения които могат да се правят.A иначе искаш да разбереш дали си натоварил гърба ли мн ми харесва това което казва ХРИСТОМИР ХРИСТОВ за гърба.Когато ти се повръща след тренировката за гръб значи си тренирал правилно. :D
Абе доста трудно можеш да претренираш гърба,ама айде :wink: :wink:
5 упражнения за гръб си е съвсем нормално,особено ако не правиш тяга...
[quote author=“djpetko”]Абе доста трудно можеш да претренираш гърба,ама айде :wink: :wink:
5 упражнения за гръб си е съвсем нормално,особено ако не правиш тяга...
Agree! :!:
19.11.06
10:55
Досега бях по тази програма.Значи предлагате да махна скрипеца пред гърди.И аз така си мислех.Но кое гребане да оставя - това на скрипец, гребане с дъмбел или и двете?И още един въпрос - по колко серии общо е добре за гръб?Нещо ми се върти в главата 16 серии ама не съм сигурен...
19.11.06
13:16
Ок, мерси на всички отзовали се :D Програмата ще изглежда така :
1.Набирания 3х8
2.Мечка 3х8
3.Гребане на скрипец 3х8
4.Гребане с дъмбел 3х8
Чудех се дали да не увелича сериите на всички упражнения на 4, обаче реших да направя това след месец - месец и половина.
[quote author=“DDR2”]Ок, мерси на всички отзовали се :D Програмата ще изглежда така :
1.Набирания 3х8
2.Мечка 3х8
3.Гребане на скрипец 3х8
4.Гребане с дъмбел 3х8
Чудех се дали да не увелича сериите на всички упражнения на 4, обаче реших да направя това след месец - месец и половина.
Остави ги 3 ... За гърба 12 серий са си супер !
19.11.06
17:23
[quote author=“J0”]Прави :
1.Набирания
2.Чукове
3.Тяга
4.Мечка
5.Гребане с Щанга
Тяга не искам да правя, а гребане с щанга и чукове не е ли едно и също?Аз предпочитам гребане с дъмбел, повече го усещам.
19.11.06
19:06
[quote author=“DDR2”]Ок, мерси на всички отзовали се :D Програмата ще изглежда така :
1.Набирания 3х8
2.Мечка 3х8
3.Гребане на скрипец 3х8
4.Гребане с дъмбел 3х8
така е добре програмата ! ! ! 8)
19.11.06
21:55
Гребане на скрипец? Какво е това? Прави си гребане със щанга и вместоя гребане с дъмбел прави мъртва тяга!
Мъртавата тяга е основно упражнение за гръб и едно е от най-добрите упражнения за маса на гърба.За това ти препоръчвам да го включиш в тренировката.
голям гръб се прави със свободни тежести и големи кила! скрипците са за качество, сепарация и доизглаждане на положението :wink:
а тяга нещо не планираш ли да правиш , що трени за гръб без тяга .... знам ли ..
20.11.06
22:44
набирания с тежест широк хват , чукове , тяга тежка
това при мен е убийствена комбинация :lol:
Според мен имаш много да махаш...
Вярно е, че гърбът е голяма група с много неща за работа по него, но...
Смятам, че с лекота можеш да махнеш мечката и гребането с дъмбел. Така оставаш с достатъчни 3 упражнения, а не с някакви дублирания, които да те мъчат.
[quote author=“boxerg”]Махни скрипеца зад врат. Набирането върши същата работа.
Набирането върши доста по-добра работа,даже ако питаш мен :wink: :wink:
[quote author=“DDR2”]
1.Набирания 3х8
4.Мечка (или гребане с дъмбел) 3х8
3.Гребане на скрипец 3х8
Аз бих оставил това.
[quote author=“AMAZER”]ако сега стресираш гърба с 5 упряжнения незнам как ще е след 2-3-5 години..
Тва е истината !!! :wink: 100% съгласен !!!
[quote author=“TREVATA”][quote author=“AMAZER”]ако сега стресираш гърба с 5 упряжнения незнам как ще е след 2-3-5 години..
Тва е истината !!! :wink: 100% съгласен !!!
набирания
мечка
мъртва
гребане