21.11.06
11:50
Здравейте...малко сьм ангажиран напоследьк и нямам време да тренирам повече от 2 дни седмично...дали мога да си направя просто 2те тренировки по натоварени?има ли смисьл изобщо да тренирам така?Принципно мисля да тренирам за покачване на мускулна маса
Мерси предварително ;)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 08:57.
21.11.06
11:51
Прави 2 кръгови тренировки и готово. Ефекта няма да е като със сплит ама като не можеш...
21.11.06
11:55
Това е добър вариант и може би ще има ефект.
добре явно така ще бьде,в примерните програми за маса не видях крьгова...някой случайно да има нещо под рька?
Да.
[quote author=“kilima7”]Ахам...а нещо примерно?плс :)
Ето ти примерна програма:
Първи ден:
1. Набиране - надхват
2. Лежанка
3. Гребане с щанга
4. Раменна преса с щанга
5. сгъване с щанга
6. френско разгъване
7. Клек с щанга
Втори ден:
1. Скрипец - подхват
2. Наклонена лежанка
3. Мъртва тяга
4. Раменни преси с дъмбели
5. Сгъване с дъмбели
6. Кофички
7. Лег - преса
21.11.06
12:02
Кръгова тренировка е когато правиш в една тренировка всички мускулни групи: гърди(буташ), гръб(дърпаш), рамо(буташ), бицепс(дърпаш), трицепс(буташ), крака(дърпаш). Всяко едно от тия по една серия и това ти е един кръг. Колко кръга ще правиш зависи от натоварването което ще постигнеш и с какви тежести ще работиш.
21.11.06
12:17
Можеш да правиш 2 тежки тренировки
1 ден
3упр за гърди
2упр предно и средно рамо
2упр за бицепс
2ден
3упр за гръб
2упр за задно рамо и трапец
2упр за трицепс
Или нещо такова. Можеш да загряваш с клек. Аз имах такава двудневна програма ама я въртях през ден.
21.11.06
17:27
и къде остават краката?2 дни може и да има ефект ама няма да е тоя които очакваш 8)
Тва кво значи? Че тряа да правя по 1на серия на мускулна група..и като ги направя всички след тва да правя втора,3та и така....??
А принципно като серии и повторения -3 серии по 8 до 10 повторения?
24.11.06
10:14
Тва кво значи? Че тряа да правя по 1на серия на мускулна група..и като ги направя всички след тва да правя втора,3та и така....??
Не правиш си нормално сериите или поне на мен така ми обясниха в началото.
[quote author=“kilima7”]
Да, това е кръгова тренировка.
24.11.06
11:38
Да.
24.11.06
11:55
Да.
А другото как се нарича, когато си правиш сериите нормално? :oops: :oops: :oops:
24.11.06
11:57
Искаш да кажеш правиш 3 серии лежанка, 3 гръб, 3 рамо и т.н. ли? Не съм чувал за точно наименование честно казано. Аз му викам обща тренировка :)
24.11.06
11:58
Аха ок, да знам да не си излагам другия път. :lol: :lol: :lol:
Винаги... поне тонус ще имаш , да не кажа и нещо повече
Със сигурност ще е по добре 2 пъти отколкото нито веднъж.
Прави си нормална тренировка с по 3 мускулни групи във всяка трен.
Например :
1)гърди+бицепс+крака
2)гръб+рамо+трицепс
Ако не ти харесва такова разделение - направи си друго. Тренировката ще е по-тежка, отколкото ако тренираш 2 мускулни групи, но не е проблем. Ще почиваш повече и всичко ще е О.К.
Тренирай и даже ще дръпнеш напред - това е стрес за мускулите ти и ще им дойде добре.