21.11.06
18:38
На 15 години сам и реших да запо4на да правя лицеви опори у дома тъй като не мога да ходя на зала.Днес направих 2x5 и после баща ми ми каза да направя 10 а той да направи клип4е.Направих ги и погледнах клип4ето.Видях 4е едната ми рака леко изостава от другата като повдигам тялото ина4е пускам по4ти до долу гардите.Оба4е като станах усетих по голямо натовараване в рамото на раката която пускам по надолу.Какво 6те ме посаветвате за да уеднаквя пускането(правя лицевите с широко разтворени раце ина4е не мога).Дали да заякна трицепса на раката която пуска по малко?Благодаря ви!
21.11.06
18:49
може би хвата ти е прекалено голям но ако правиш само лицеви няма да има голям ефект.Иначе можеш да правиш набирания и кофички на 2 стола
21.11.06
19:52
За трицепс лицеви упори се правят с тесен хват, така се натоварва най-много. Хвата сега може би ти е грешен или прекалено широк и да не можеш да го изпълнеш както трябва и по силната ръка да ’ поема ’ по голямата част от тялото.
21.11.06
21:33
Това е защото току-що започваш. С времето техниката ти ще се оправи. Концентрирай се хубаво и внимавай с изпълнението.
22.11.06
12:53
Иди на лекар и искай преглед при лекар който се занимава с мануална терапия! Първо виж всичко по стойката ти наред ли е, да не би да нямаш някое изкривяване на гръбначния стълб. Ако ти няма нищо, значи проблема ти е от там, че може би едната ръка е по - силна от другата, а това можеш да го поправиш волево. :wink:
22.11.06
13:16
Някъде из саита имаше статия точно за лицевите упори и за правилното им изпълнение разтърси се малко