19.11.06
17:11
Въпросът ми е:
Коя скорост да използвам на колелото ми,за да ползвам като кардио тренировка?
Най-малката или най-високата?
Защото споря, че трябва да е най-високата, за да има повече натоварване и от там по-голямо топене на мазнини!
А ме контрират, че като е на най-малката правя повече обороти и от там повече изгорени калории! А с високата скорост на колелото си тренирам мускулите на краката да растат, а не да горя калории!
Впрочем сега съм 83 килограма на 181см- а юли бях 116 :P
/по-подробно >>>http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=181584#181584/
И искам да отслабна още за това питам!
19.11.06
17:31
[quote author=“antivirusen”]Въпросът ми е:
Коя скорост да използвам на колелото ми,за да ползвам като кардио тренировка?
Най-малката или най-високата?
Защото споря, че трябва да е най-високата, за да има повече натоварване и от там по-голямо топене на мазнини!
А ме контрират, че като е на най-малката правя повече обороти и от там повече изгорени калории! А с високата скорост на колелото си тренирам мускулите на краката да растат, а не да горя калории!
Впрочем сега съм 83 килограма на 181см- а юли бях 116 :P
/по-подробно >>>http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=181584#181584/
И искам да отслабна още за това питам!
Правилно ти казват хората.
Правилно ти казва и fitday :D :wink:
Най- ниската, с най- малко натоварване :D
19.11.06
22:46
трябва колелото да е на по-лесна степен и да се набляга на интензивната тренировка с пове4е обороти.
[quote author=“ForsakenSoul”]трябва колелото да е на по-лесна степен и да се набляга на интензивната тренировка с пове4е обороти.
Koeто ще рече някъде по средата трябва да ти е степента и сам трябва да си я определеиш ;)
22.11.06
12:56
Ако искаш да топиш мазнини трябва да наблегнеш не толкова на скоростта отколкото на продължителността на тренировката.Както е и при тичането Гледай да въртиш(тичаш) колкото се може по-продължително :wink:
22.11.06
17:22
Повече от 45 мин на ден кардио не е препоръчително, защото почваш да топиш и мускули.
25.11.06
12:26
Благодаря ви !
Ще се опитам да спазя всичко! :lol: