22.11.06
10:19
Здравейте, можеби аз не съм единствения ученик в този форум затова реших да отворя такава тема, да предлагате какво може да се яде на училище и какво ядете вие ? Или а работа за по големите :) Всеки казва да не се ядат полуфабрикати, банички .. бързи закуски ? Ами какво да ядем тогава на у-ще или на работа ?
Аз съм втора смяна, но често ми се случва като изляза в 11 да се прибера към 20-21ч. (уроци, фитнес, това онова ...)
Най често на у-ще ям бутер закуски (Мелина- ако ги знае някой), вафли , банани.. но това явно, че не е от качествената храна? Бях почнал да си правя сандвичи с пуешко меси, извара и зеленчук.. много вкусни са и може пак да продължа.. но правя по 3-4 двойни за да се нахраня.. Какво е вашето мнение по темата ? Благодаря :)
23.11.06
10:00
благодаря ви за изчерпателните отговори :roll:
23.11.06
11:31
Дюнери,джобове,принцеси .......
Ако си с бьрз метаболизьм тва можеш да го ядеш без да се притесняваш :wink:
23.11.06
12:24
[quote author=“Bad_Boy_Killer”]Дюнери,джобове,принцеси .......
Просто немога да повярвам, че такова мнение се пише в раздела - Режим за покачване на теглото! Така нито ще си покачи теглото, нито има някакъв смисъл да яде така наречената Junk Food.
[quote author=“fitday”][quote author=“Bad_Boy_Killer”]Дюнери,джобове,принцеси .......
Просто немога да повярвам, че такова мнение се пише в раздела - Режим за покачване на теглото! Така нито ще си покачи теглото, нито има някакъв смисъл да яде така наречената Junk Food.
Точно за дюнерите и принцесите не може,да се наречат Junk Food(е разбира се има значение от кой ги взимаш)...
Аз у нас като си направя принцеса с пълнозърнест хляб и кашкавал,да не е Junk ???
А дюнерите(като изключим питката и пържените картофи в тях) стават.
OLS3M - ем има лестно , недеи ходи на училище , хем пари ще имаш и ше си ядеш това което иска , и по колкото пати искаш , ако та претеснява тва че, няма да земиш средно , за Охрана неискат много :wink: . Та ако това нете орежда аз обикновенно на даскало си зимам джобове , много зависи от лафката в даскалото , но мен нема марзи да отида извън даскало и да си зема , нали сепак знам че ще ям нещо а не някои кроасан на три хапки , ако ми останат малко пари примерно до 50 ст. си зимам ядки . Много зависи колко пари имаш за даскало , но ти си знае6 и би тряало да си направиш сметката.
23.11.06
15:17
[quote author=“djpetko”][quote author=“fitday”][quote author=“Bad_Boy_Killer”]Дюнери,джобове,принцеси .......
Точно за дюнерите и принцесите не може,да се наречат Junk Food(е разбира се има значение от кой ги взимаш)...
Аз у нас като си направя принцеса с пълнозърнест хляб и кашкавал,да не е Junk ???
Говорим за принцеса направена в лавката в даскалото. Едва ли там ползват пълнозърнест хляб. Да не говорим, че кой знае с каква кайма или кашкавал я правят. :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
23.11.06
17:42
[quote author=“fitday”][quote author=“Bad_Boy_Killer”]Дюнери,джобове,принцеси .......
Може и пьржени картофи може и пици с много кетчуп отгоре
Няма проблем
За едно ядене става вьпрос
Това са храни които забавят метаболизма и при някои хора вьршат по добра работа отколкото ориза и пилето
[quote author=“fitday”][quote author=“djpetko”][quote author=“fitday”][quote author=“Bad_Boy_Killer”]Дюнери,джобове,принцеси .......
Говорим за принцеса направена в лавката в даскалото. Едва ли там ползват пълнозърнест хляб. Да не говорим, че кой знае с каква кайма или кашкавал я правят. :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Еми ще си прави принцеси у тях момчето :lol:
едно предложение и от мен :
2-3 варени картофа,сирене.Картофите с помоща на вилица или нож си ги правите на малки парченца-а бе да се разкаши малко,след това “стривате” сирене отгоре.Обърквате всичко добре така , че по картофите да полепне сиренето.
В една кутийка от сладолед примерно,слагате цялата чудесия + една вилица,и сутрин на училище с него :)
А друго е и вакумирана пилешка пържола или шишчета. 8)
Успех
Купуваш от хранителен магазин вакумирани продукти - ПИЛЕШКИ и внимателно преглеждаш срока на годност и така я караш...
24.11.06
12:37
Аз точмозя майка ми да ми прави сандвичи с пилешко печено(чисто бяло филе, приготвено вкъщи) или тележко печено(купено от пикадили) Прави ги с едни слънчогледови питки(май така беше) - нещо подобно са като катмите, но малко по дебели, вместо да яз разни дебели хлябове. :wink:
Понякога ям и един банан.
Също в даскало човек може да си носи един шейкър, вътре да има 40 грама суроватъчен протеин, и като дойде време(някое междучасие) добавя вода или сок и пие. И един плод и готова работата. Аз протеин не пия в даскало, че на мойте съученици това ще им се струва странно. :D
Може и зрънчо/грънчо да ядете, много е полезен! :D :D :D
...шегичка :wink:
24.11.06
18:51
[quote author=“OLS3M”]Здравейте, можеби аз не съм единствения ученик в този форум затова реших да отворя такава тема, да предлагате какво може да се яде на училище и какво ядете вие ? Или а работа за по големите :) Всеки казва да не се ядат полуфабрикати, банички .. бързи закуски ? Ами какво да ядем тогава на у-ще или на работа ?
Аз съм втора смяна, но често ми се случва като изляза в 11 да се прибера към 20-21ч. (уроци, фитнес, това онова ...)
Най често на у-ще ям бутер закуски (Мелина- ако ги знае някой), вафли , банани.. но това явно, че не е от качествената храна? Бях почнал да си правя сандвичи с пуешко меси, извара и зеленчук.. много вкусни са и може пак да продължа.. но правя по 3-4 двойни за да се нахраня.. Какво е вашето мнение по темата ? Благодаря :)
яж каквото можеш все пак е по добре от нищо аз лично използвам аминокисилини на таблетки когато не мога да хапна на работата свясна храна 8)
24.11.06
19:35
Абе хора вие нормални ли сте на 15-17г. и да си носиш храна от вкъщи на училище все едно сте некое първолаче аре моля ви не искам да прозвучи като убида но това не е сериозно!!!
24.11.06
20:47
така ли мислиш не било нормлано еми кво е нормлано ве да влизам със водката в час ли а ?
кое не му е нормалното че си съдирам гъза от тренировки за да има прогрес и единственият начин е да ям и то не какво да е щото съм с гаден метаболизъм и кво да не го правя щото не било нормлано ...
може сички да ма мислят за ненормален нека ме спрат ...!!!
а и още нещо като застана до някой друг връстник не аз а той изглежда като първолаче :wink:
Saint
В голяма грешка си , които носи храна от вкъщи е супер сериозен , има цел , мотивацията му е голяма , и знае че ще има голям успех сред време , аз лично на даскало наи много което нося е един химикал , ама иначе казвам евала на тия които го праят .
значи ясно какъв ученик си щом :lol:
виж сега аз си нося пържоли от скоро почнах - 2 сандвича с по две пържоли на 2 часа ги ям и така и идва че като се прибера в нас пак ям(последното ядене ми е преди 2 часа)
Пробвай ..
25.11.06
13:43
Аз пък ще ви предложа да пиете сурови яйца, хем ства за 2 минути хем е перфекно ;) аз така права, а да и излиза евтино ;)...
25.11.06
13:44
Блях :oops: :oops: :oops: .
По лесно ще е да са сварени според мен... А пък и ми се струва че може да те заболи корема ..
лесно и евтино, но Салмонела , Птичи грип :? за тях не мислиш ли ?
25.11.06
21:14
хехе, на мен целият клас ми се смее, щото в чантата ми има 1 химикалка 2 листа на кръст, останалото манжда. Вече не се притеснявам да мъкна пилешки пържоли с гарнитура и виличка от вкъщи :D ( мн са гадни пластмасовите ) . Вкарвам една мин. вода и съм готов. Ако ме мързи за пържоли си взимам 2 кис. млека с нисък процент масленост, демек <2% .
25.11.06
21:55
[quote author=“Nenor”]хехе, на мен целият клас ми се смее, щото в чантата ми има 1 химикалка 2 листа на кръст, останалото манжда. Вече не се притеснявам да мъкна пилешки пържоли с гарнитура и виличка от вкъщи :D ( мн са гадни пластмасовите ) . Вкарвам една мин. вода и съм готов. Ако ме мързи за пържоли си взимам 2 кис. млека с нисък процент масленост, демек <2% .
Евала брат,мен ме е срам :oops: :oops: :roll:
И аз съм ученик от Варна. Имам късмет че училището ми е на центъра и там има много заведения редовно в голямото междучасие отивам и си взимам салата + пържола.
26.11.06
13:34
Дискусията е станала много интересна, не бях влизал 2-3 дни. Някакви протеинови шейкове могат ли да се правят от естествени продукти .. все още не искам да приемам добавки :) Аз веднъж пробвах банан с кисело мляко, мед и 3 белтъка(сварени), разбих ги... ебаси гадния дъх придадоха на шейка.. друг път го правя без яйца- супер :)
?!?! :shock: на вкус са добри да ама иначе :
-скъпи
-не се наяждаш(от един)
-много мазни обикновено
ЗНачи не е сериозно да си носиш храна.Еми ако си решил да постигнеш нещо това е начина, познам хора които се занимат с това сериозно и си носят с тях храна , независио каде отиват , като настъпи часа за хранене , отварят си пликчето , вадят хранЪта и почват.
като ватиат за хранене в даскало , ако искаш си носич: Ориз или картофи на пюре , може да си го редуваш . както казаха зимап 1 кутия от сладолет и тва и като 2 ядене в даскало може ако имаш възможност и Мръвка да има в него :D
пък ако си решил да не си носиш храна и да се храниш качествено . малко трудно ... поне аз така си мисля..
Наистина има много теми по този въпрос, аз лично си нося нарязана пилешка паржола около 200 гр + едно кисело мляко.
03.12.06
11:42
и аз обмислях въпроса за яденето в у-ще ,но стигнах до извода ,че просто няма къде да го ям тва нещо.Са не върви да извадя кутията с манджата на чина и да ям пред останалите,ще е малко неудобно.Искам да ви питам Вие къде консумирате храната?
03.12.06
15:56
отнякъде бях чувал , че е добре фъстъци да ям на училище.Вие какво ще кажете ?
Ем да е фъстъци кисело мляко банан .... кат за училище стават
Най-добрия вариант е ако нямате някво заведение от кадето можете да си вземете пържола или някакво месо , е да си носите от вкъщи няма причина да ва е срам.
[quote author=“Bad_Boy_Killer”][quote author=“Nenor”]хехе, на мен целият клас ми се смее, щото в чантата ми има 1 химикалка 2 листа на кръст, останалото манжда. Вече не се притеснявам да мъкна пилешки пържоли с гарнитура и виличка от вкъщи :D ( мн са гадни пластмасовите ) . Вкарвам една мин. вода и съм готов. Ако ме мързи за пържоли си взимам 2 кис. млека с нисък процент масленост, демек <2% .
Аве как ще те е срам ве:).Щом е за ядене изобщо не ме бърка дали изглеждам като животно просто си ям:).
Между другото сме правили друг номер - поръчвали сме си 3-4 човека от китайския ориз+зеленчуци+малко месо има вътре и излиза доста евтино.1-1.50 да е доставката на 3-4 човека като разделиш + ориза който е евтин излиза под 2 лева и си ядеш кат човек.
[quote author=“ozo”][quote author=“Bad_Boy_Killer”][quote author=“Nenor”]хехе, на мен целият клас ми се смее, щото в чантата ми има 1 химикалка 2 листа на кръст, останалото манжда. Вече не се притеснявам да мъкна пилешки пържоли с гарнитура и виличка от вкъщи :D ( мн са гадни пластмасовите ) . Вкарвам една мин. вода и съм готов. Ако ме мързи за пържоли си взимам 2 кис. млека с нисък процент масленост, демек <2% .
Аве как ще те е срам ве:).Щом е за ядене изобщо не ме бърка дали изглеждам като животно просто си ям:).
Между другото сме правили друг номер - поръчвали сме си 3-4 човека от китайския ориз+зеленчуци+малко месо има вътре и излиза доста евтино.1-1.50 да е доставката на 3-4 човека като разделиш + ориза който е евтин излиза под 2 лева и си ядеш кат човек.
Като идея е супер ма преди показваха по БТВ какво е в китайските ресторанти и направо бях потресен ... От тогава нищо не взимам от там .
06.12.06
10:33
[quote author=“GH0$T”][quote author=“ozo”][quote author=“Bad_Boy_Killer”][quote author=“Nenor”]хехе, на мен целият клас ми се смее, щото в чантата ми има 1 химикалка 2 листа на кръст, останалото манжда. Вече не се притеснявам да мъкна пилешки пържоли с гарнитура и виличка от вкъщи :D ( мн са гадни пластмасовите ) . Вкарвам една мин. вода и съм готов. Ако ме мързи за пържоли си взимам 2 кис. млека с нисък процент масленост, демек <2% .
Като идея е супер ма преди показваха по БТВ какво е в китайските ресторанти и направо бях потресен ... От тогава нищо не взимам от там .
Този репортаж и аз го гледах, дето ориза беше на земята и беше отвратително мръсно в кухнята, И това е китайски ресторант почти на Попа в София. Ама то ако си мислиш, че в българските ресторанти не е така... :roll: :roll: :roll:
06.12.06
14:42
единственото което си зимам в училище е Courney.Тези мазни баници пици и други които се продават не искам и да ги гледам ....
А да си носа там ми е малко неудобно .... Но скоро мисля и така да направя.
30.12.06
12:09
и аэ съм ученик на даскало ям некви сандвичи обаче от тях отслабвам ?!?!
30.12.06
15:11
На училище ходя със 1 килограм храна ,като започна от медени линцери ,пържоли ,
2-3 пакета фъстъци,носил съм и кутия с пшеничени кълнове 250грама и съм ги ял в час,
носел съм си пиле (цяло),веднъж дори занесох 10 сварени яйца и замерях хората с жълтъци,носил съм двулитрово шише с прясно мляко ...абе не ги разбирам тия срамежливите,-да вярно че съучениците ми ме мислят за ненормален но чуждото мнение ме тревожи твърде малко.за мен най-добрият вариант е 250грама луканка+3медени линцера -това ти дава над 1500Калорий
30.12.06
16:58
[quote author=“morphey”]На училище ходя със 1 килограм храна ,като започна от медени линцери ,пържоли ,
2-3 пакета фъстъци,носил съм и кутия с пшеничени кълнове 250грама и съм ги ял в час,
носел съм си пиле (цяло),веднъж дори занесох 10 сварени яйца и замерях хората с жълтъци,носил съм двулитрово шише с прясно мляко ...абе не ги разбирам тия срамежливите,-да вярно че съучениците ми ме мислят за ненормален но чуждото мнение ме тревожи твърде малко.за мен най-добрият вариант е 250грама луканка+3медени линцера -това ти дава над 1500Калорий
Хех, това с яйцата и аз съм го правил :P. Междудругото луканката не е ли твърде мазна ? По-добре някоя пилешка/телешка пържолка :P