Десет упражнения за маса?

23.11.06
10:23

Имам питане за следната програма дали някои я е ползвал и дали има сериозни резулатати от нея.Аз тренирам от няколко месеца и до сега съм тренирал по два мускула на тренировка,но сега искам да тренирам по програмата на Арнолд която е 3пъти седмичко и в един ден правиш 10 упражнения.Програмата по принцип е за начинаещи,но като цяло ми харесва,но дали ще е ефективна за мен като съм тренирал вече?Програмата е следната
1.Клек
2.лежанка
3.горна лежанка
4.набирания
5.чукове
6.избутване на щанга за рамо
7.бицепс със щанга прав
8.трицепс-френско
9.мъртва тяга
10.прасец.
Като цяло програмата му е за маса и за трениращи през първите 6месеца до една година и ми се иска да знам дали някои е правил тези упражнения ? :D
Забравих да кажа,че съм на 23г. тежа около 92кг. Гръб около 110см бицепс 44см талия 93см.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 08:56.

ZO

23.11.06
10:51

Като ти гледам мерките имаш доста мазнини.Включил ли си някакво кардио или диетата ти е с по-малко въглехидрат?По принцип няма смисъл да се свалят мазнини преди период за маса,но все пак с тази талия 93…Няма да ти е излишно първо да отслабнеш и после да качваш.Иначе аз съм със стаж малко по-малко от година и тази програма не би ми подействала добре,но ти определяш за себе си-почваш я и гледаш-имаш ли прогрес,как се чувстваш,успяваш ли да се възстановиш.Ако върви добре си продължаваш с нея.

23.11.06
11:02

Моя съвет е да пробваш и да видиш дали ще има ефект преди това.Иначе за мазнините мисля че няма мн смисъл да се чистиш поне сега поради простата причина че това ще то отнеме доста време,но това си зависи от теб може и да се чистиш.Иначе да ти кажа програмата е добра и аз след като започнах да тренирам ми я предлагаха но на мен не ми деистваше добре.

23.11.06
11:07

До сега не съм пазил диета и ядах доста мазно,но сега съм на диета за покачване на килограми и гледам да ям качествена храна.Талията винаги ми е била голяма-гена ми е такъв(срещу гена и химията не помага:-) Идеята ми се да качвам сега зимата и да чистя пролетта,не съм вкарал кардио и не тренирам сега корема.Идеята ми е да кача още маса и да увелича гръдната обиколко и клековете ще помогнат за това+лежанката след тях.Ще тренирам по тази програма 2 месеца и ще видя дали имам резултат.

23.11.06
11:12

[quote author=“georgi_nikolov83”]До сега не съм пазил диета и ядах доста мазно,но сега съм на диета за покачване на килограми и гледам да ям качествена храна.Талията винаги ми е била голяма-гена ми е такъв(срещу гена и химията не помага:-) Идеята ми се да качвам сега зимата и да чистя пролетта,не съм вкарал кардио и не тренирам сега корема.Идеята ми е да кача още маса и да увелича гръдната обиколко и клековете ще помогнат за това+лежанката след тях.Ще тренирам по тази програма 2 месеца и ще видя дали имам резултат.

Прави кардио тренировка и корем това е грешка и ако мислиш че пролетта за 2-3 месеца ще се изчищиш КАЧЕСТВЕНО и ще имаш мн добър корем няма да стане почни от сега със корем и кардио

23.11.06
12:45

Системата е добра, тя си е класика от “доброто, старо време”. Идеална е за покачване на маса, тя е по-принцип за начинаещи - Арнолд е тренирал по нея първите 2 години... Ти не даваш нито стаж, но от написаното си личи, че по-скоро имаш малко стаж (без да се обиждаш), нито казваш колко си висок за да се прецени дали тези 92 кг на 93 талия са много, но по-принцип не би трябвало да си особенно пълен (както предположиха по-горе). 44 см ръка на 90 кг си е добре!

Само факта, че си минал на качествена храна (без да се ограничаваш в количеството) ще ти се отрази добре, ще видиш! Силовата тренировка също гори мазнини - аз първите 2 месеца губех от обиколката на бедрото по 2 см на месец, въпреки че правех шестици на клека. Качвах размери, а теглото си стоеше същото, което означаваше, че едновременно см качвал ММ и съм губил мазнини, само от тренировката и без никакво кардио.

Така че с тренировка за маса и качествена храна (без ограничения в количеството) ще качваш сравнително чисто, а ако си пълен с този режим ще свалиш и мазнини! Защото знаеш, че мускулите горят мазнините - колкото повече мускули имаш, толкова повече мазнини гориш.

Успех!

23.11.06
18:12

[quote author=“nikolaBULL”]Системата е добра, тя си е класика от “доброто, старо време”. Идеална е за покачване на маса, тя е по-принцип за начинаещи - Арнолд е тренирал по нея първите 2 години... Ти не даваш нито стаж, но от написаното си личи, че по-скоро имаш малко стаж (без да се обиждаш), нито казваш колко си висок за да се прецени дали тези 92 кг на 93 талия са много, но по-принцип не би трябвало да си особенно пълен (както предположиха по-горе). 44 см ръка на 90 кг си е добре!

Само факта, че си минал на качествена храна (без да се ограничаваш в количеството) ще ти се отрази добре, ще видиш! Силовата тренировка също гори мазнини - аз първите 2 месеца губех от обиколката на бедрото по 2 см на месец, въпреки че правех шестици на клека. Качвах размери, а теглото си стоеше същото, което означаваше, че едновременно см качвал ММ и съм губил мазнини, само от тренировката и без никакво кардио.

Така че с тренировка за маса и качествена храна (без ограничения в количеството) ще качваш сравнително чисто, а ако си плен с този режим ще свалиш и мазнини! Защото знаеш, че мускулите горят мазнините - колкото повече мускули имаш, толкова повече мазнини гориш.

Успех!

Позна,че нямам много опит в залата и не се обиждам няма проблем :D Тренирам от януари месец тази година до средата на лятото когато прекъснах и септември месец пак започнах,но се бях заредил този път с глуатамин,креатин и протеин.До сега тренирах 4пъти седмично със по два мускула на тренировка.Висок съм 188см и съм около90кг,но пак не мисля да чистя.Като доиде март месец тогава ще почна със тичането и ‘’препаратите’‘.
Тренировката на Арнолд ми харесва,защото учавстват всички мускулни групи.Сега аз не знам дали съм начинаещ съвсем или леко напреднал,но мисля да я приложа,защото е тежка,предполагам много ефективна(все пак арнолд е тренирал по нея:-),а и с една хубава храна мисля,че ще има добри резулати.Целите ми са 46см, ръка,120гръдна обиколка и талията по възможност да я направя по-малка и това е което искам като резулати.Не мисля,че е невъзможно? :D

MO

23.11.06
21:42

Целите ти са много земни и ще ги постигнеш безпроблемно.
И аз мисля ,че програмата е добра за начинаещ ,но не прави откази на серийте ,все пак 3 пъти седмично еднакви упражнения.

24.11.06
10:40

И аз се замислям, дали да не я опитам..
Изглежда ми малко странно, ама ...
10 упр. по 1 серия, нали?

24.11.06
10:42

[quote author=“NRG52”]10 упр. по 1 серия, нали?

Не. В оригиналната програма от книгата са по 5 серии ;)

24.11.06
11:03

[quote author=“georgi_nikolov83”]Тренирам от януари месец тази година до средата на лятото когато прекъснах и септември месец пак започнах,но се бях заредил този път с глуатамин,креатин и протеин.До сега тренирах 4пъти седмично със по два мускула на тренировка.Висок съм 188см и съм около90кг,но пак не мисля да чистя.Като доиде март месец тогава ще почна със тичането и ‘’препаратите’‘.
Тренировката на Арнолд ми харесва,защото учавстват всички мускулни групи.Сега аз не знам дали съм начинаещ съвсем или леко напреднал,но мисля да я приложа,защото е тежка,предполагам много ефективна(все пак арнолд е тренирал по нея:-),а и с една хубава храна мисля,че ще има добри резулати.Целите ми са 46см, ръка,120гръдна обиколка и талията по възможност да я направя по-малка и това е което искам като резулати.Не мисля,че е невъзможно? :D

188 см на 90 кг? Че накъде да отслабваш - да не искаш да ставаш манекен (височина - 100 - 10 = лично тегло)... както им викам аз - “тенисисти”? :lol:

Прави само 2 тежки серии на упражнение, с по 3 загряващи. Целта ти е в тежките серии поне веднж седмично да увеличаваш повторенията с 1 и когато стигнеш до 8 и в двете серии увеличаваш тежестите с 2,5 кг.

Това е! Ууспех!

24.11.06
20:22

и на мен ми хазесва програмата и мисля да я пробвам но не ми стана ясно дали ще е подходяща след като аз вече бях на такава за цялото тяло и сега съм на гърди бицепс  гръб 3цепс рамо и тн .В такъв случаи дали ще е уместно да я правя или просто ще се върна назад с матереала -само с това ако може да ме насочите ще съм мн благодарен .
А ето и моите данни 183-4 16г  70 кг тренирам сериозно от Септември но от скоро усещам лек застои и затова мисля да разнообразя

а и още нещо забравих-още не съм готов за мъртва тяга а я видях накрая ня трен. дали ще е уместно да я сменя с др упражнение и кое да е то

27.11.06
11:42

[quote author=“nikolaBULL”]Системата е добра, тя си е класика от “доброто, старо време”. Идеална е за покачване на маса, тя е по-принцип за начинаещи - Арнолд е тренирал по нея първите 2 години... Ти не даваш нито стаж, но от написаното си личи, че по-скоро имаш малко стаж (без да се обиждаш), нито казваш колко си висок за да се прецени дали тези 92 кг на 93 талия са много, но по-принцип не би трябвало да си особенно пълен (както предположиха по-горе). 44 см ръка на 90 кг си е добре!

Така че с тренировка за маса и качествена храна (без ограничения в количеството) ще качваш сравнително чисто, а ако си плен с този режим ще свалиш и мазнини! Защото знаеш, че мускулите горят мазнините - колкото повече мускули имаш, толкова повече мазнини гориш.

Успех!

Да ти кажа имам сланинки за чистене по корема,но знам,че като си в период за маса е така.Ще ги изчистя де,но тази програма първата седмица като тренираш по нея е тежка и изтощителна,но после бързо свикваш с натоварването.Не тренирам коремните мускули,защото то няма смисъл като имам сланини(не че няма смисъл,но няма да има ефект при сегашното ми състояние).

27.11.06
11:46

[quote author=“georgi_nikolov83”].Не тренирам коремните мускули,защото то няма смисъл като имам сланини(не че няма смисъл,но няма да има ефект при сегашното ми състояние).

Има смисъл да ги тренираш, ако искаш отдолу да се покажат плочки след като изчистиш ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1