Програма за хора, занимаващи се с бойни спортове

22.11.06
22:51

Такам, тъй като тренирам кик-бокс вече не ми е нужна стандартна тренировка за покачване на ММ.
Искам съвети от хора с опит, които са се занимавали или се занимават с бойни спортове/изкуства.

Тренировките ми по кик-бокс са понеделник, сряда и петък и траят около 2 часа, доста пот хвърлям там.
Искам някаква програма за фитнеса, с която просто да поддържам форма - да запазя(доколкото е възможно) масата, която съм натрупал досега. Или да ме посъветвате какви тренировки точно да правя.

Пробвах да ходя на фитнес(да правя стандартната си тренировка за маса) паралелно с кик-бокса, но е доста изтощително и резултата е по-скоро претоварване отколкото напредване.

MO

22.11.06
23:39

Нали знаеш какво става ,когато седнеш на два стола.
Не можеш да се развиваш и в двата спорта едновременно (твърде интензивни са и двата)
Избери единият и го тренирай с желание ,а не да ти става лошо като знаеш че 6 дена в седмицата ще трябва да тренираш.

22.11.06
23:45

Добре, поне не мога ли да си опъна краката на единия стол? :lol:

Сериозно съм решил да се занимавам с кик-бокса и съм готов да “жертвам” фитнеса, но поне не мога ли да извлека нещо полезно от него - примерно 1 тренировка на цялото тяло с базови упражнения на седмица? Притеснявам се да не взема от тоя кик-бокс хептен да отслабна :?
Думайте опитните :)

DY

23.11.06
02:47

Използвай фитнеса за да работиш над силата на мускулите, които използваш в кик бокса. То това му е хубавото на фитнеса, че можеш да натовариш само конкретен мускул колкото и както си искаш, според собствената си логика. В кик бокса логиката я диктува тялото и собствената му тежест, а тя не търпи излишни неща. Помисли и върху това.

23.11.06
10:01

Хах приятел не се притеснявай , няма да отслабнеш от кик бокса  :wink:

MO

23.11.06
10:38

[quote author=“Mayhem”]Добре, поне не мога ли да си опъна краката на единия стол? :lol:

Сериозно съм решил да се занимавам с кик-бокса и съм готов да “жертвам” фитнеса, но поне не мога ли да извлека нещо полезно от него - примерно 1 тренировка на цялото тяло с базови упражнения на седмица? Притеснявам се да не взема от тоя кик-бокс хептен да отслабна :?
Думайте опитните :)

Преди 3 години се занимавах сериозно с бокс (по 3-4 тренировки седмично)
И не можех да кача и килограм ,а тогава бях доста слаб
Тежко ,но е истина кикбокса е много интензивен и ще ти пречи на трупане на кг-ми,но ако ядеш достатъчно и почиваш в останалите дни (а не да вдигаш и щанги) няма да отслабнеш.
Опасно е да не претренираш!
Dymag ако той тренира тези мускули ,които използва в кикбокса ,кога ще се възстановяват те?(няма да имат и ден почивка!)получава се директна претренираност.
Ти сам си усетил че се претоварваш ,затова продължи с това което ти е по на сърцето
(но само с едното )

23.11.06
11:09

Значи просто няма вариант да не отслабнеш тва е се едно да тренираш лека атлетика и да искаш да запазиш мускулната маса.Но интересно в кик-бокса се иска бързина а от фитнеса не ставаш по бърз.

23.11.06
17:00

Значи е решено - сбогом фитнес, продължавам с кик-бокса. :)

Благодаря ви за мненията.

DY

23.11.06
21:44

Няма да отслабне, освен ако по-принцип е по-пълен. Това да не си “огромен” се нарича “нормален” :) и не мисля че е нещо лошо, нито че означава “слаб”. За фитнеса нямах в предвид да се занимава успоредно с двата спорта, а да посещава залата един или два пъти седмично, като прави определени упражнения, които да развият качества които да му помогнат да е по-добър в кик бокса - т.е. фитнеса е подчинен на бокса и не е интензивен. Той няма да гони външен вид, а сила на удара да речем. Не всичко във фитнеса е гонене на маса, т.е. бодибилдинг. Това е спорт, чиято цел е постигане на вид. В кик бокса е постигане на умения, които се проверяват не с позиране, а с противопоставяне. Той ще ходи във фитнеса не за да се занимава с бодибилдинг. Чрез залата просто ще позасили силата на удара, та като го прасне да не повтаря :) Ще тренира рамо, ръце, ако иска и крака, ще работи върху силата. Бързината ще си я развие в бокса. Не виждам как ще се преумори от това - става въпрос за една или макс две тренировки с много малко упражнения. Фитнеса се използва за подсилване във всеки спорт, че и във футбола даже.

28.11.06
19:26

Не виждам причина да спираш тренировките. Аз над 2 години тренирам кик-бокс като през останалото време ходя на фитнес.Наистина натоварването е прекалено,но има ли желание има и начин :) Но според мен задължително трябва да взимаш нещо за по-бързо възстановяване

29.11.06
11:15

Значи за това дали ще сваля маса просто няма как да я запази защото тои по 2 часа прави един вид аеробна тренировка и то 2 часа.Проблем няма да си тренираш примерно вторник и четвъртък може тренираш не мисля че ще се преумориш ,но задължително си вземи няква добавка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1