23.11.06
18:30
ЗНачи в една тренировка може ли да правя предно задно и средно рамо.По едно упражнения за всяко обаче незнам за задно и средно упражнения
Може да се тренират в един ден , а за упражнения -> http://www.bb-team.org/exercise/
23.11.06
18:46
Естествено, че може. Даже аз го предпочитам и препоръчвам.
Няма смисъл да ги тренираш заедно,просто задното рамо не участва в нито едни от движенията включително и във всички видове преси.Тренираи в едната предно,средно рамо ,а задно рамо тренираи с дърпателни движения(гръб) забелязал съм че гребане с дъмбел и гребане с Т щанга от лег го натоварват по добре дори от всички разтварящи движения които го изолират!
23.11.06
20:45
Дай линк към упражненията за задно и средно
Аз пъксъм за рамо в един ден. Цялото, сите глави заедно. Вярно е, че много се товари при разновидностите на гребането, ама според мен задната глава си заслужава едно малко по-специализирано упражнение, най-малкото такова, в което я караш да отведе ръката навън от тялото, не само назад (т.е. разтваряне от наклон напред).
Marzipan,естествено аз не съм казал че не трябва да се правят разтварящи движения за задно рамо,напротив.Идеята е че ще го натовариш добре предварително и след това ще го изолираш със разтваряне от полунаклон във всичките му разновидности,докато ако го правиш с предно и средно рамо,когато го почваш няма да си го изтощил въобще и ще ти е по трудно да го натовариш цялостно,а според мен то е една доста трудна група за натоварване и аз лично ако не го натоваря с някое друго движение преди това,колкото и да го “изгарям” и помпя с разтваряния просто не става!
24.11.06
05:53
Това упражнение разтваряне от наклон напред има ли го някъде за да видя как се прави