23.11.06
18:04
Според вас как е по добре да тренирам:3 пъти в седмицата или 5 пъти.Някой казмат че трябва всеки ден да се тренира по една мускулна група кое е по добре да си остана на тридневен или да сменям?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 08:57.
23.11.06
18:45
Трябва да дадеш цялостна информация за теб за да ти отговорим.
Boxerg е прав.Но да кажем че си средно напреднал за мен идеалния вариант е да тренираш през ден така се правят едната седмица 4 тренировки,другата 3,с ден почивка между тренировките си осигуряваш оптимално възстановяване.По добре са две групи в една тренировка защото стимулираш по добре хормоналните процеси в организма отколкото само с една група,а и ако правиш по една група сигурно и 5 пъти седмично няма да ти стигнат да изредиш цялото тяло.
23.11.06
22:26
Еми на 16 години съм 185 висок ходил съм 3 месеца на фитнес излязох за още 3 месеца и сега вече тренирам от 1 месец
Дай да са 3 тренировъчните дни. Хем като напреднеш ще има накъде да увеличиш натоварването, хем сега няма да ти иде прекалено нагорно.
Дам 3 са добре.Според мен докато нямаш поне 1,1 и половина години тренировка не трябва да правиш повече от 3-4 тренировки седмично,но за сметка трябва да са интензивни.Прави 3 тренировки,но третираи по две мускулни групи на тренировка и то качествено ги тренираи.Горе забравих да напиша още един плюс на тренирането на две групи,а не на една-увеличаване на интензивността,което е много важно особено ако имаш малко тренировки седмично(както при тебе-3)!
24.11.06
09:12
Специално за твоя стаж мисля че 3 пъти седмично са ти предостатъчни.Има време кога да се тренира тежко и по повече дни :lol:
И аз мисля, че е по-добре да тренираш 3 пъти седмично.
Наблягай на базови упражнения и на храненето!
24.11.06
11:39
Не повече от 3 пъти седмично. Работи повече със свободни тежести и както каза човека пред мен наблегни на храненето.