Спринт

24.11.06
23:54

Здравейте!Някъде бях прочел че може да се постигне доста добър растеж на краката със къси спринтове.Мислите ли,че е така и може ли това да е конкурентно на клека?

Двете са доста различни неща и развиват мускула по различен начин, въпреки че движението е сходно.

FI

25.11.06
09:43

[quote author=“geraldo”]Здравейте!Някъде бях прочел че може да се постигне доста добър растеж на краката със къси спринтове.Мислите ли,че е така и може ли това да е конкурентно на клека?

Късите спринтове са кардио дейност, а с кардио дейност мускули трудно се правят. :wink:

25.11.06
12:52

[quote author=“fitday”]Късите спринтове са кардио дейност, а с кардио дейност мускули трудно се правят. :wink:

Kолежке енергията за натования до 15-20 сек.  се осигурява по анаеробно-алактатен път това пък от своя страна води до хипертрофия.
Движението при клека и бягането няма нищо общо....  Моето мнение е че при клековете потенциала за растеж е по-голям. Обаче спринтовете имат голям +  и това е че натоварват изоставащите мускули по равно с останалите  :arrow:  това въздеиства по-благоприятно на естетическото оформяне на краката...

FI

25.11.06
12:57

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“fitday”]Късите спринтове са кардио дейност, а с кардио дейност мускули трудно се правят. :wink:

Kолежке енергията за натования до 15-20 сек.  се осигурява по анаеробно-алактатен път това пък от своя страна води до хипертрофия.
Движението при клека и бягането няма нищо общо....  Моето мнение е че при клековете потенциала за растеж е по-голям. Обаче спринтовете имат голям +  и това е че натоварват изоставащите мускули по равно с останалите  :arrow:  това въздеиства по-благоприятно на естетическото оформяне на краката...

Ама аз не съм казала, че клека и бягането имат общо. Оформяне съм съгласна, но растеж не. :wink:

25.11.06
13:09

[quote author=“fitday”]Ама аз не съм казала, че клека и бягането имат общо.

Знам :) само първото ми изречение се отнасяше до теб
[quote author=“fitday”]но растеж не. :wink:

ОК ти казваш не, а казвам да! Различни хора различно мнение :wink:

FI

25.11.06
13:10

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“fitday”]Ама аз не съм казала, че клека и бягането имат общо.

Знам :) само първото ми изречение се отнасяше до теб
[quote author=“fitday”]но растеж не. :wink:

ОК ти казваш не, а казвам да! Различни хора различно мнение :wink:

Ок разбрахме се. :D :D :D

25.11.06
22:27

[quote author=“geraldo”]Здравейте!Някъде бях прочел че може да се постигне доста добър растеж на краката със къси спринтове.Мислите ли,че е така и може ли това да е конкурентно на клека?

И аз съм на мнение, че с подходящо спринтово и не само бягане може да се постигне добър обем на краката. За релеф да не говорим. 

Трябва да се има за цел експлозивност във всеки миг от спринта. Не просто да се стремиш да поддтичкваш сравнително бързо.

Друга положителна страна е, че тренира дихателната система. Това не важи до какава степен за трен. на открито със щанги.

В никакъв случай не трабва да се бяга с прикрепена тежест кем тялото или краката, доста е опасно. Много лесно се прави разтежение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1