25.11.06
22:06
На 17 години съм ,висок съм 176см и тежа 70кг.
Ще давам директно с въпроса.
Чудя може ли да правя гръб и бицепс по 2 пъти в седмицата , с цел увеличаване на масата по тези места.
Тренирам за Маса.
Програмата мисля да ми е следната:
Понеделник - Гърди, трицепс
Вторник - Гръб, бицепс
Сряда - Почивка
Четвъртък - Рамо,трапец
Петък - Гръб , бицепс (този ден тренирам гърба само със скрипци и набиране)
Събота и Неделя почивка.
Правя по 3 упражнения за бицепса и 3 за гърба.
Другия ми въпрос е дали няма да ги претренирвам ,като ги тренирам по два пъти .. ?
Мерси :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 08:56.
25.11.06
22:17
Ще претренираш според мен.
Ще претренираш според мен.Аз поне правя 1 сериозна тренировка за гръб 4-5 упражнения и така забелязх,че върви добре гърба.При мене е така. :wink:
25.11.06
22:25
и според мен 100% ще претренираш
Ko7aPakA
Ти добре ще правиш 2 пъти гръб в седмицата ама как ще се въстановиш ???? И ще претренираш 100% махни тоя втория ден за гръб и бицепс и сложи крака на неговото място :wink:
26.11.06
12:40
Ми... Досега правех крака в Петък ,ама мисля ,че краката си ми вървят мн добре ,а горната част ми изостава и за това ги изключих. Ами ако в Петък правя примерно бицепс и корем ? Ще претренирам ли бицепса?
Да ... Бицепса е малак мускул дотатъчни са му натоварванията от едната тренировка през седмицата и натоварването му от гърба ... Поече не ти трябва :wink:
26.11.06
15:26
всъщност така е на теория обаче няма две еднакви тела всеки се възтановява различно.опитай да тренираш както си решил гръб 2 пъти седмично и бицепс и сам ще разбереш дали има ефект.ако всяка седмица се чувстваш зле или прекалено схванат значи претренирваш.обаче имай впредвид че колкото по-тежка е тренировката толкова повече протеин и калории са нужни за разтеж.тренировката стимулира разтежа а храната ти го дава.ако не се храниш а дигаш тежко тренираш против себе си.