24.11.06
23:16
Искам да попитам какво е действието на наколенките, налакантници? Както подобните заботи за китките и за кръста и имат ли те полза за един бодибилдер? Или пък пречат по някакъв начин?
Ако клякаш с тежко е хубаво да ползваш трибойски ластици за коленете - фиксират ставата.
Ако питаш за наколенки и налакътници по принцип точен отговор няма да получиш. Има твърде много разновидности, марки и модели. Болшинството не стават за нищо, но има изключения.
Ако питаш за средства за предпазване след травма или операция - има си специализирани продукти.
Ако мислиш да ги ползваш само като помощно средство като колана и фитилите - по-добре не ползвай.
25.11.06
00:44
Аз съм “за” фитилите, накитниците, ластични бинтове и т.н. но когато са нужни. Ако се работи с по - големи килограми или просто се изпълняват по - деликатни упражнения(мъртва тяга, клек) трябва да си сигурен в правилния хват и стойка на тялото за да се избягват контузии. Използват се за да фиксират ставите и да “върви” повторението както си трябва. Не мисля, че нещо такова може да пречи на каквото и да било. Чел съм, че използването на колан при тяга и клек повишавало кръвното налягане заради отделянето на някакви си сокове от стомаха, но не вярвам на тази теория.
[quote author=“boxerg”]Аз съм “за” фитилите, накитниците, ластични бинтове и т.н. но когато са нужни. Ако се работи с по - големи килограми или просто се изпълняват по - деликатни упражнения(мъртва тяга, клек) трябва да си сигурен в правилния хват и стойка на тялото за да се избягват контузии. Използват се за да фиксират ставите и да “върви” повторението както си трябва. Не мисля, че нещо такова може да пречи на каквото и да било. Чел съм, че използването на колан при тяга и клек повишавало кръвното налягане заради отделянето на някакви си сокове от стомаха, но не вярвам на тази теория.
Забрави да споменеш и ръкавиците(предпазват от мазоли и претъркване на кожата).
ПРОТИВ всякакви ръкавици, фитили, налакътници, накитници, нахуйници и т.н. :twisted:
А аз съм против нецензурните
изрази във форума!!!
Хайде прочети правилата на форума!
Спазвай правилата на форума!
Считай се за официално предупреден!
head_hunter
25.11.06
12:34
Наистина забравих, а дори ги ползвам всеки път.
[quote author=“openbsd”]ПРОТИВ всякакви ръкавици, фитили, налакътници, накитници, нахуйници и т.н. :twisted:
Аргументирай се.
25.11.06
14:12
Ръкавици ползвам, а питам специално за наколенки и налакатници (против фитилите съм)!
Говоря за тези неща от рода “ластик”, смисъл разтегливи, които ти държат стегнато на дадените места!
Някои да ми каже има ли изобщо смисъл от тях!
Искам да се предпазвам максимално при упражнения от типа на клек, тяга и лек, които натоварват доста слаби (уязвими) места в тялото!
25.11.06
14:12
Единственото според мен което е нужно за тренировка са просто ръкавици(не си голям мъж ако си целия в мазоли се пак :wink: )....тва е в случай че нямаш контузия,но ако имаш разбира се че трябва и другите неща да се ползват...но специално аз сум против фитилите...без тях заздравяват китките много по-добре...
25.11.06
14:27
[quote author=“Huskarl”]Ръкавици ползвам, а питам специално за наколенки и налакатници (против фитилите съм)!
Говоря за тези неща от рода “ластик”, смисъл разтегливи, които ти държат стегнато на дадените места!
Някои да ми каже има ли изобщо смисъл от тях!
Искам да се предпазвам максимално при упражнения от типа на клек, тяга и лек, които натоварват доста слаби (уязвими) места в тялото!
Казахме ти го двама човека вече - фиксират ставите и избягваш контузии с тях. Ползвай ги.
25.11.06
14:34
Колана е задължителен при клека и гребане със щанга и мечка. При тягата също, но аз не правя. Греба със 100 кг и правя мечка със 85 и натоварването в кръста е сходно с това да правя тяга със 150 , защото не е като при тягата да мислиш за него , а се съсредоточаваш в гребането. И също мисля че се наболява повече когато седиш наведен докато гребеш отколкото да се изправяш като при тягата. А ластичните бинтове също са за предпочитане и то преди да изникне травма, но при най-тежките упр. примерно. Сигурно почти всички които са казали в тази тема че са излишни правят лежанка със 60 кг , а само да уточна че аз със толкова правя френско , а за тези които не знаят ставите не растат и не стават по силни като мускула.
25.11.06
15:12
Значи ще е купуват такива работи, това вече е ясно, но има ли значение какви? Смисъл има ли различни или всичко е едно и също?
25.11.06
15:25
Хехе правил френско с 60….1-чка ли имаш предвид или кво :lol:
По темата:еми специално за налакътници и накитници можеш всякакви да си вземеп стига да са стягат добре...не стягат ли здраво-> не вършат никаква работа!
[quote author=“InDaHEad”]Хехе правил френско с 60….1-чка ли имаш предвид или кво :lol:
По темата:еми специално за налакътници и накитници можеш всякакви да си вземеп стига да са стягат добре...не стягат ли здраво-> не вършат никаква работа!
Това че ти не правиш френско с 60 не означава че другите не павят :wink: ... Ластичен бинт за китките е мноо добре
ами аз имам един въпрос за ръкавиците: пазят ли наистина защото имам приятели от залата, които друго ми казват
При мен мазолите почнаха да се появяват от гребането с щанга и тягата преди нямах незнам защо така :?
25.11.06
21:28
[quote author=“Ayo”]ами аз имам един въпрос за ръкавиците: пазят ли наистина защото имам приятели от залата, които друго ми казват
При мен мазолите почнаха да се появяват от гребането с щанга и тягата преди нямах незнам защо така :?
Зависи си от ръкавиците и уредите в залата. Сега съм с кожени, обикновени за 9 лева и в залата след ремонта всичко е доста качествено и до сега 1 мазол нямам. Преди бях с едни за колело дето са пак мноо готини ама лостовете бяха гадни и...
А откаде мога да си намеря някви ръкавици за 10 лв,че тия в фитниса са по 20 щото са на Мисаши.
съгласен съм че повечето хора които се изказват тука “правят лег с 60”.
:idea: ставите и и най-вече сухожилията заздравяват вследствие на тренировка с тежести, но процеса е с пъти по бавен отколкото мускулното изграждане.
културисти, които имат много силно развити сухожилия и здрави стави са- Братята Менцер, Гюнтер, Колман.
Значи ще е купуват такива работи, това вече е ясно, но има ли значение какви? Смисъл има ли различни или всичко е едно и също?
Ако ще клякаш тежко - трибойски бинтове на Инзер. Има някаква имитация на Мусаши - за нищо не стават. При накитниците - аналогична ситуация.
За наколенки - пак на Инзер, ама са скъпи и ги няма по принцип.
Ако ще си купуваш наколенки и налакътници - нека да са с дупка на коляното(лакътя). В противен случай износването в ставата е много по-голямо.
26.11.06
10:34
аз също съм против фитили и ръкавици.откакто спрях да изплозлвам фитили хватът ми заздравя значително.а ръкавици никога не съм ползвал-тва са за жените които трябва да се пазат от мазоли за да са им меки ръчичките като ни барат макарите да не ни драскат.
колана не е аксесоар а необходимост.ама не само да го сложиш колкото да те видат другите че си си купил колан за 100 лева а да ти държи стегнато по време на серията(пръста не трябва да може да минава)
бинтовете също са нужни ако имаш проблеми със лакти и колена.аз лично преди да права френско загрявам 4-5 серии на скрипеца и понякога пак ме наболяват лактите а и френското го права с прав лост(крив лост изобщо не ползвам).
загрявката е най-важна
[quote author=“FIREBLADE”]аз също съм против фитили и ръкавици.откакто спрях да изплозлвам фитили хватът ми заздравя значително.а ръкавици никога не съм ползвал-тва са за жените които трябва да се пазат от мазоли за да са им меки ръчичките като ни барат макарите да не ни драскат.
колана не е аксесоар а необходимост.ама не само да го сложиш колкото да те видат другите че си си купил колан за 100 лева а да ти държи стегнато по време на серията(пръста не трябва да може да минава)
бинтовете също са нужни ако имаш проблеми със лакти и колена.аз лично преди да права френско загрявам 4-5 серии на скрипеца и понякога пак ме наболяват лактите а и френското го права с прав лост(крив лост изобщо не ползвам).
загрявката е най-важна
Така е прав си нее ли да ти се срасне дъмбела с ръката :lol: :lol: Само коланчето и фитилите :wink:
само накитници и ръкавици - без второто мога!!! колан - не вдигам мах че да ми трябва!
[quote author=“Lucifer_”]само накитници и ръкавици - без второто мога!!! колан - не вдигам мах че да ми трябва!
Забраих и ластичния бинт :wink:
27.11.06
20:37
[quote author=“InDaHEad”]Хехе правил френско с 60….1-чка ли имаш предвид или кво :lol:
Не правя серии - около 8. От единици няма смисъл особено при такива малки упражнения , а и от 1 чка на френско почти 90% ще ти се прецакат лактите моментално.
28.11.06
04:51
след като съм използвал какви ли не ръкавици,никога не сами били удобни,а и между другото аз все си ги купувах заради набирането на лоста за гръб, просто много ме болят мазолите когато стисна здраво лоста и се набирам и тази шибана болка непреставаше,и тогава един колега от залата ми предложи да се набера с едни пар4ета дунапрен изрязани в формата на квадрат 10на 10см,и до ден днешен се набирам с тези дунапрени,пробваите :idea:
01.12.06
16:28
Днес минах през една аптека и питах за наколенки и налакътници и ми изкараха два вида.
Едните бяха някакви доста евтини и нещо не ми са понравиха!
Вторите бяха значително по-скъпи! Наколенки 2 броя 12 лева, налакътници 2 броя 4 или 5 лева! Казаха, че са Made In BG на фирма Medilast или нещо подобно! Имаха оставено място за колена и лакътя само с плат, смисъл на тези места няма ластик, които да стяга, както ми препоръчахте!
Сега се чудя дали да си взема?!
01.12.06
23:22
купуваш си едни обикновенни бинтове и си решаваш всички проблеми.не ти трябват скъпи измислени позъорски чикии
03.12.06
00:43
а накой знае ли от къде в пловдив мога да си купя трибойски бинтове за китките понеже мойте някой ги сви в залата а в магазина от който ги бях взел преди години вече изобщо не съществува :cry: