26.11.06
19:34
Тренирам от 3 седмици и програмата ми действа добре.направена ми е от фитнес тренъор,има резултати,но все пак искам още няколко мнения.Моля да пишат само хора,които имат опит.Значи програмата е следната:
ПЪРВИ ДЕН:
гърди и бицепс и корем:
1.повдигане на щанга от лег : 4 серии по 8 повторения
2.повдигане на щанга от полулег : 4 серии по 8 повторения
3.една машина дето рацете от страни се сгъват една с друга мисля че гладиатор му казват : 4 серии по 10 повторения
4.скотово сгъване : 4 серии по 8 повторения
5.концентрично сгъване : 4 серии на ръка по 10 повторения на ръка
6.сгъване на макари с 2 ръце : 4 серии по 8 повторения
7.лицеви опори : 3 серии по 15 повторения
8.коремни преси : 3 серии по 70 но постепенно увеличавам броя на пресите
ВТОРИ ДЕН:ПОЧИВКА
ТРЕТИ ДЕН:
гръб и трицепс и корем:
1.придърпване на долен скрицепс : 4 серии по 8 повторения
2.придърпване на вертикален скрицепс : 4 серии по 8 повторения
3.сащото като придърпване на вертикален скрицепс но с захват както е на картинката за придърпване на долен скрицепс : 4 серии по 8 повторения(извинявам са за тъпото обяснение но сам начинаещ и не знам как по хубаво да го обесня)
4.повдигане на лост който назад ти минава между краката(в картинките го няма и не знам как по добре да го опиша) : 4 серии по 10 повторения
5.разгъване на горен скрицепс с прав лост : 4 серии по 8 повторения
6.разгъване на горен скрицепс с въже като долу се разтваря : 4 серии по 8 повторения
7.разгъване на горен скрицепс с една ръка : 4 серии по 8 повторения на ръка
ЧЕТВЪРТИ ДЕН:ПОЧИВКА
ПЕТИ ДЕН:
рамо и крака и корем:
1.хакен клек : 4 серии по 10 повторения
2.бедрено разгъване : 4 серии по 8 повторения
3.магарешко яздене без да има човек върху мен : 3 серии по 20 повторения
4.повдигане на пръсти от стоеж/седеж : 4 серии по 8 повторения
5.разтваряне на ръцете встрани : 4 серии по 10 повторения
6.раменни преси пред врат : 4 серии по 8 повторения
7.вдигам тежест като съм облегнал само рамената на стената с изправени ръце : 4 серии по 10 повторения
ПС1:извинявам се за неспокосаните обяснения на някои от упражнения а на другите имената видях от сайта
ПС2:моля да пишат само опитни.да споделят мнения и критики.
26.11.06
19:39
Два месеца ти трябва кръгова тренировка за начинаещи. Не знам защо този инструктор те е хвърлил веднага на сплит.
26.11.06
22:42
Не че съм опитен, но корема защо 3 серии по 70+ и то 3 пъти в седмицата? Според мен е по добре 3х20 коремни и 3х20 вдигане на краката 2 пъти в седмицата съответно 1вия и 5ия ден. Поне така си мисля аз, но нека някои друг се изкаже :roll:
27.11.06
11:35
Първия месец-два би трябвало да си на кръгова смисъл да правиш на всяка тренировка за цялото тяло.
Примерно тази в саита на мен ми свърши работа.Незнам какво цели този твоя иснтруктор.
27.11.06
14:09
Забравих да спомена една дребна подробност :shock: .преди това у нас с дъмбели и щанга тренирах за всичко около 1 месец и половина и отделно преди това съм тренирал 5 години карате ( не знам дали това има нещо общо и дали заради това ми е дал директно сплит).Та ако идеята ви е първо да ме запознае с нещата и да влезна във форма с тази кръгова тренировка-направил съм го.Благодаря Ви все пак а сега ако може някой да критикува самата програма като упражнения.Благодаря предварително
ПС:за коремните преси аз му казах да не правя с вдигане на краката защото ме болят лактите :lol: .а за многото повторения-той ми каза прави 3 серии докато си чувстваш корема натоварен и не можеш да направиш повече а не конкретно по 70.
27.11.06
17:11
[quote author=“naigolemee”]
ПС:за коремните преси аз му казах да не правя с вдигане на краката защото ме болят лактите :lol: .а за многото повторения-той ми каза прави 3 серии докато си чувстваш корема натоварен и не можеш да направиш повече а не конкретно по 70.
Ами прави тогава повдигане на краката от лeг, при мен така не се натоварват лактите и дори усещам натоварването по-добре.
27.11.06
18:14
Това е идея-не се бях сетил.Мерси
06.12.06
15:50
хубаво е, че се чувстваш добре с тези тренировки
според мен не е най-удачната програма за този стаж
и аз смятам, че е по-добре да си на кръгова
1 ден - сложи още едно упражнение при гърдите - флайс например и ги прави по 3 серии.от време на време прави същите упражнения с дъмбели, а не с щанга.
3 ден - махни поне половината от машините за гръб и вкарай някои от основните упражнения - чукчета, тяга, набирания.за трицепса вкарай поне едно упр. със свободна тежест - френско или тесен хват
5 ден - това магарешко яздене не ми е ясно какво е
тоя корем малко множко го тренираш според мен.не знам каква е целта, но няма да е лошо да го махнеш от 3 ден и на негово място да сложиш предмишница(1-2 упражнения по 3 серии). за сериозна коремна преса не се нахвърляй на много бройки, ами прави пресите с тежест(поне при мен така е по-добре)
07.12.06
10:46
[quote author=“RossenVlad”]хубаво е, че се чувстваш добре с тези тренировки
според мен не е най-удачната програма за този стаж
и аз смятам, че е по-добре да си на кръгова
меко казано !!!
много си е тежка... ама след време ще почувства, ако я прави правилно...