25.11.06
23:13
Не знам точното му име, затова съм написал и двете. Значи днеска правих само рамо и правих това упражнение. Обясниха ми как да го правя и когато го правя още на 2-рия път усещам адска болка в СТАВАТА. Не мускула, а ставата. И то от двете страни, а не от лявата, която попринцип ми е проблемна, но тоя път нямаше никакви проблеми освен с това упражнение. Мисля повече да не го правя, но кажете си мнението. Вдигам щангата малко над зърната на гърдите и всичко го правя както трябва. При вас има ли такъв проблем?
Не си разгрял ... И си се хварлил веднага на големи тежести .... Така е
26.11.06
10:38
Не си разгрял ... И си се хварлил веднага на големи тежести .... Така е
Как ще не съм като съм загрявал 15 мин и след това за всяко от 4-те упражнения които правя за рамо правя загрявка за всяко. Не може да е от загрявката.
Батка значи е неправилно изпълнение ... не мога да ти кажа .... и аз го правя и то като първо упражнение за П.Рамо и нищо не ми става а загрявката ми е за 1 мин няма и толкоз :?
26.11.06
16:12
Зависи от много обстоятелства - кой ден ти се пада рамото, какво си правил преди него или предишния ден, ставите ти какви са генетично, какви добавки взимаш, колко вода пиеш. Не ми се вярва да е от неправилно изпълнение защото това не е от най - сложните упражнения. Смени го засега с друго и след 2 месеца да кажем го пробвай пак.
Прави бавни повторения и слагай по-леки килограми. Внимавай също за кръста, защото преди с това упражнение си го контузих заради прекалено бързо изпълнение. Иначе за мен няма равно за разширяване в раменете като в същото време и трапеца се влияе и расте. :D Опитай също с широк хват - ще видиш колко добре се тренира рамото. Даже може и да ги редуваш - широк и тесен хват за цялостна тренировка.
Аз не го правя от години. Стандартното изпълнение (тесен хват, дърпане максимално нагоре) е вредно за рамото.
Ето ти вариант, който е по - безопасен - разширяваш хвата да е по - широко от раменете и дърпаш само до долната част на гърдите, не по нагоре. Пробвай така, хем товари по - добре средното рамо. Ако не става, зарежи го, няма нищо незаменимо в това упражнение.