16.09.06
12:34
Печено филе ми омръзна и реших да поразнообразя, като вчера си взех кюфтенца от магазина, но се оказаха много мазни.
Днес пробвах да направя кайма само от пилешко филе. Нужните продукти са:
1. половин килограм смляно пилешко филе
2. 1 яйце
3. половин лъжичка сода
4. малко подправки- черен пипер, кимион и др. според вкуса
5. една глава лук
Оформят се на кюфтенца и се слагат на скарата/грилчето.
Вкусни са и най- важното е, че се знае какво има в каймата :)
Бях забравил лукче, сега вече са идеални :mrgreen:
16.09.06
12:39
#1
не купувай готова кайма/кюфтета/кебап4ета от магазина - не знаеш кво има в тях, а и не е мн ок да ти казвам кво може да има
да ти смилат месото пред теб и така
ина4е зву4и супер рецптата
дали ще се смелят с бледнера или пасатора
не ми се цапа машинка за кайма за няколко кюфтета
16.09.06
19:06
#3
абе в магазина направо, земаш 1 пар4е месо и казваш да ти го смелят, там си имат машинки
ами ще го смелят ама аз такъв магазин дето продават пясно пилешко филе без кост и имат машинки и да мелят незнам
поне в бургас да има
за свинско, агнешко и телешко има
смлях пил. пръжолите с пасатора
то по скоро ги пасирах
сложих
малко галета
яица
сода за хляб
лучец
чер пепер
кимон
сол
станаха супер
че и диетични
само дето много турдно оформих пасираната смес във форма на кюфте
и едвам е махах от ръцете си
определно трябва да е смляно а не пасирано
27.11.06
09:56
#7
[quote author=“bimbim2k”]смлях пил. пръжолите с пасатора
то по скоро ги пасирах
сложих
малко галета
яица
сода за хляб
лучец
чер пепер
кимон
сол
станаха супер
че и диетични
само дето много турдно оформих пасираната смес във форма на кюфте
и едвам е махах от ръцете си
определно трябва да е смляно а не пасирано
Да, защото в твоя случай си го направил на пюре :D
ами не се сетих за друг начин да ги “смеля”
в домашна обстановка и с домашния инструментариум
14.12.06
10:29
#9
Звучи вкусно. Тая продаваната кайма обаче, не знам ква е ама като я сложа на тигана да правя нормални кюфтета толкова мас изтича по тигана, че последния път като гледах тигана се отказах да ям кюфтета(домашно приготвени).
Тия пилешки кюфтета не стават ли доста сухи, щото по принцип пилешкото месо е по-сухо и не се разтича като свинското например? Иначе съм заинтересован, ще ги пробвам тия кюфтета, понеже и на мен ми омръзнаха тия пил. пържоли ;-)
П.П. Идея обаче са и кюфтетата от телешко филе. Ако някой е правил такива, нека сподели малко опит ;-)
По-здрави!
Мнението беше редактирано от BobaN на 02.04.07 21:03.
Ако говорите за готово изпечените пилешки кюфтета вакуумирани в найлон, те се правят от пилешки остатъци - кожа, сухожилия, крилца и малко месо от бута. Едва ли имат повече от 10, максумум 15 процента белтък.
казано от Louie на 06.04.07, 16:34:
Ако говорите за готово изпечените пилешки кюфтета вакуумирани в найлон, те се правят от пилешки остатъци - кожа, сухожилия, крилца и малко месо от бута. Едва ли имат повече от 10, максумум 15 процента белтък.
Мда... Пък аз се чудя защо са толкова гадни :-)
06.04.07
18:04
#13
казано от BobaN на 06.04.07, 16:54:
казано от Louie на 06.04.07, 16:34:
Ако говорите за готово изпечените пилешки кюфтета вакуумирани в найлон, те се правят от пилешки остатъци - кожа, сухожилия, крилца и малко месо от бута. Едва ли имат повече от 10, максумум 15 процента белтък.
Мда... Пък аз се чудя защо са толкова гадни :-)
Вътрешностите също влизат, както и подходящо количество соя... при свинските кюфтета не е по-различно де :-)
Аз вакуумирана скара избягвам да купувам.