Пилешки кюфтета

16.09.06
12:34

Печено филе ми омръзна и реших да поразнообразя, като вчера си взех кюфтенца от магазина, но се оказаха много мазни.
Днес пробвах да направя кайма само от пилешко филе. Нужните продукти са:
1. половин килограм смляно пилешко филе
2. 1 яйце
3. половин лъжичка сода
4. малко подправки- черен пипер, кимион и др. според вкуса
5. една глава лук
Оформят се на кюфтенца и се слагат на скарата/грилчето.
Вкусни са и най- важното е, че се знае какво има в каймата :)

Бях забравил лукче, сега вече са идеални  :mrgreen:

CR

16.09.06
12:39

не купувай готова кайма/кюфтета/кебап4ета от магазина - не знаеш кво има в тях, а и не е мн ок да ти казвам кво може да има

да ти смилат месото пред теб и така
ина4е зву4и супер рецптата

16.09.06
18:07

дали ще се смелят с бледнера  или пасатора
не ми се цапа машинка за кайма за  няколко кюфтета

CR

16.09.06
19:06

абе в магазина направо, земаш 1 пар4е месо и казваш да ти го смелят, там си имат машинки

16.09.06
22:06

ами ще го смелят ама аз такъв магазин дето продават пясно пилешко филе без кост и имат машинки и да мелят незнам
поне в бургас да има

за свинско, агнешко и телешко има

16.09.06
22:17

Аз взимам от магазина на чикън груп месо. Другия път ще питам за мелене.

20.11.06
16:51

смлях пил. пръжолите с пасатора
то по скоро ги пасирах
сложих
малко галета
яица
сода за хляб
лучец
чер пепер
кимон
сол

станаха супер
че и диетични
само дето много турдно оформих пасираната смес във форма на кюфте
и едвам е махах от ръцете си

определно трябва да е смляно а не пасирано

ST

27.11.06
09:56

[quote author=“bimbim2k”]смлях пил. пръжолите с пасатора
то по скоро ги пасирах
сложих
малко галета
яица
сода за хляб
лучец
чер пепер
кимон
сол

станаха супер
че и диетични
само дето много турдно оформих пасираната смес във форма на кюфте
и едвам е махах от ръцете си

определно трябва да е смляно а не пасирано

Да, защото в твоя случай си го направил на пюре  :D

28.11.06
09:32

ами не се сетих за друг начин да ги “смеля”
в домашна обстановка и с домашния инструментариум

14.12.06
10:29

Звучи вкусно. Тая продаваната кайма обаче, не знам ква е ама като я сложа на тигана да правя нормални кюфтета толкова мас изтича по тигана, че последния път като гледах тигана се отказах да ям кюфтета(домашно приготвени).

02.04.07
20:56

Тия пилешки кюфтета не стават ли доста сухи, щото по принцип пилешкото месо е по-сухо и не  се разтича като свинското например? Иначе съм заинтересован, ще ги пробвам тия кюфтета, понеже и на мен ми омръзнаха тия пил. пържоли ;-)

П.П. Идея обаче са и кюфтетата от телешко филе. Ако някой е правил такива, нека сподели малко опит ;-)

По-здрави!

Мнението беше редактирано от BobaN на 02.04.07 21:03.

06.04.07
16:34

Ако говорите за готово изпечените пилешки кюфтета вакуумирани в найлон, те се правят от пилешки остатъци - кожа, сухожилия, крилца и малко месо от бута. Едва ли имат повече от 10, максумум 15 процента белтък.

06.04.07
16:54

казано от Louie на 06.04.07, 16:34:

Ако говорите за готово изпечените пилешки кюфтета вакуумирани в найлон, те се правят от пилешки остатъци - кожа, сухожилия, крилца и малко месо от бута. Едва ли имат повече от 10, максумум 15 процента белтък.

Мда... Пък аз се чудя защо са толкова гадни :-)

06.04.07
18:04

казано от BobaN на 06.04.07, 16:54:

казано от Louie на 06.04.07, 16:34:

Мда... Пък аз се чудя защо са толкова гадни :-)

Вътрешностите също влизат, както и подходящо количество соя... при свинските кюфтета не е по-различно де :-)
Аз вакуумирана скара избягвам да купувам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1