27.11.06
17:54
Мога ли да развивам бицепс и трицепс само с упражнения за гръб и гърди? Или поне в първите няколко месеца след започване на трен.?
невиждам какво те кара да не тренираш ръце ? Но според мен може да развиваш от гърди и гръб само предмишницата :shock:
Еми преди като тренирах претренирах бицепса и беше в пълен застой 2-3 месеца!
Аз не тренирах ръце година и половина някъде, защото ми се появиха стрии. Това не повлия по никакъв начин на развитието им. Сега пак ги тренирам и са една от силите ми мускулни групи. За да не и се разширяват сриите винаги гледам да тренирам ръцете като за релеф с повече повторения и сега реефа им е мн силно изразен. Препочитем така отколкото мнголеми но мазни ръце. Много е грозно.
27.11.06
18:58
ако нетренираш раце правиш голяма грешка тренираи ги
застой може да е имало защотото си карал по 1 и съща програма мн време на 3 месеца прави почивка и ти гарантирам че няма да има застой
27.11.06
19:17
В началото става. Доста хора правят така. Моята препоръка е да си ги почнеш все пак.
Те участват в упражненията за гърди и гръб.
Изложените от теб причини.... ами не виждам защо се притесняваш
Да, може.
28.11.06
13:30
естествено нали трицепса е спомагателен мускул при лежанката да вземем пирмер колкото повече дигаш от лег толкова по голямо натоварване ще има и в трицепса ... ==> растеж .
Обаче трябва да се концентрираш върху движения които са базови тоест лег набиране клек тяга чукове . А не приемрно пек дек за гърдите :wink:
28.11.06
15:06
Това е глупост да не правиш упражнения за бицепс а да разчиташ на упражненията за гръб и гърди да ти пораснат бицепсите и да ти се оформят добре. :D
Това е глупост да не правиш упражнения за бицепс а да разчиташ на упражненията за гръб и гърди да ти пораснат бицепсите и да ти се оформят добре. :D
Ти пробвал ли си?
Мускулите не работят изолирано. Покрай големите мускулни групи задължително се тренират и ръцете, няма къде да ходят просто.
28.11.06
17:19
Ти пробвал ли си?
Мускулите не работят изолирано. Покрай големите мускулни групи задължително се тренират и ръцете, няма къде да ходят просто.
Така е но не може да разчита да му се развиват добре ръцете само от упражненията за гръб и гърди . :D
Ръцете искат да им се обърне и по специално внимание за да изглеждат добре . :wink:
29.11.06
00:37
Пълни глупости , пич. Напълно съгласен с Петко ! Специално внимание не им бях отделял никога , а напоследък правя накакви упражненийца повече от скука , отколкото от нужда.
Всекиму според нуждите. Моите ръце са слаби и ако не им обърна внимание (да тренирам мускулите им по-изолирано, макар и с малко обем) не се развиват.
Но и обратното не е невъзможно. Зависи от ген, костна структура, захващането на сухожилията,...
29.11.06
10:59
Зависи наи-вече от генетиката и от човека така че ако ти вървят без да ги тренираш в отделен ден а само когато тренираш големите мускулни групи не ги тренираи ако не им обръщаи внимание.Аз примерно от 1 упр. за бицепс се натоварвам като някои хора със 3 упр. но въпреки това си правя по 3упр.Виж дали ще имат развитие без да ги тренираш ако не започни да ги тренираш
29.11.06
11:51
Направо ми е обидно да чета подобни смешни изказвания . :P :P :P
Когато направите добри ръце от упражнения за гръб и гърди щте дойдете да ми се обадите . :D
И между другото точно от ей такива момченца с по 35 см. ръка ,който са започнали да ходят на фитнес от 5 месеца и то ходят само на разходка до залата и са започнали да се вземат за супер разбирачи нивото на форума започва да пада мълниеносно . 8) :twisted:
29.11.06
14:41
Изпусна да коментираш на Петко мнението. Той май модератор се води наоколо :roll:
А лично мога да те поканя да ми измериш ръката :lol:
29.11.06
18:16
Направо ми е обидно да чета подобни смешни изказвания . :P :P :P
Когато направите добри ръце от упражнения за гръб и гърди щте дойдете да ми се обадите . :D
И между другото точно от ей такива момченца с по 35 см. ръка ,който са започнали да ходят на фитнес от 5 месеца и то ходят само на разходка до залата и са започнали да се вземат за супер разбирачи нивото но форума започва да пада мълниеносно . 8)
Съгласен съм с теб защото ако ставаше само с тренировки на гръб и гърди нямаше никои да тренира ръце,не отричам че се натоварват но мисля че не е достатъчно защото те все пак са спомагателни мускули нали така или се
бъркам :lol:
Ръцете са в пряка зависимост от общата маса на тялото. Няма как да качваш маса и ръцете ти да не порастнат. И в началото може и да не ги тренираш, 40 - 42 см чиста ръка се прави и без специални упражнения, а ако си по - тежък и по - висок и повече. На тези ръце например какво им е? Или на тези 43 см.
Има много трибойци или щангисти дето не правят ръце, или ги правят много рядко, а са им доста добре развити.
29.11.06
21:33
не съм съгласен с тези доводи че красиви добре оформени ръце могат да се направят само с тренировки за гръб и гърди но няма да коментирам повече защото спазвам правилата на форума !
а за трибойците и силачите изобщо мисля че знаете за какви схеми със зоб става дума . тогава качването на маса е по различно но във никакъв случай не е културистично ! 8)
В такъв случай е добре да не се тренират предно и задно рамо.Тренирайте само гръб и гърди
29.11.06
22:30
според мен огромна грешка във фитнеса е голямото наблягане на ръцете с цел тяхното уголемяване и неосъзнаването че ако трениш раце дори само ръце нищо друго те пак няма да пораснат след едно ниво просто щото тялото има някакви норми на симетрия и нямаш ли маса на големите мг няма да имаш и на малките . Примерно как моя прасец е 43 см ако искате ще го снимам със сантиметър а прасец съм правил доста доста рядко сичко е от тяга и клек !
BIG PICHAGA Ако тренираш гърди и гръб , и ставаш по силен няма начин да не ти порастнат и ръцете (организъм- адаптация).
Друго има тук - какво имате впредвид под добро развитие - ясно е че няма да имат завършен вид и може да поизостават но неминуемо ще порастнат
Това исках да отбележа че не се разбрахте за какво развитие става на въпрос. Може да не си прочел внимателно първия пост