26.10.04
16:24
Имам бицепс 36см, но не е напълно изчистен. Кажете ми четири упражнения за постигане на масивен бицепс и 1-во за чистене. Благодаря.
Оправи КАПС ЛОКА !
ПО-малко удивителни и въпросителни !
vanisher
Преписвам ти темата, за да не дава лош пример на останалите. :)
Mr_Muskul
Ами те упражненията за бицепс не са много :) Ама определоно най добри за оформяне са шварценегер прес и концентрирано сгъване от портален скрипец. За основните упражнения и как да ги съчетаеш ще ти отговорят по-напредналите от мене толкова :wink:
МЕРСИ ПИЧ, НО МИ ТРЯБЖА НЯКОЕ УПРЪЖНЕНИЕ ЗА ДОМАШЕН ФИТНЕС.НЕЩО С ПО ПРОСТИ УРЕДИ ЗА СЕГА КАТО ЩАНГА,ГИРИ И Т.Н.
Опираш се до стената така че лактите ти да се опрат, това и с малки килограми е доста ефикасно.
На бас, че мога без много замисляне да ти изброя поне 20 упражнения за бицепс :)
По темата - няма упражнения за чистене и оформяне, чистенето на мазнините става с диета. Упражненията са за маса и сила. Четири упражнения за бицепс са много, по - добре да са едно - две, но основни, като сгъване с щанга и с дъмбели. За домашни условия са перфектни.
КАЖИ НЯКОЯ ДИЕТА!!!
Може ли да си изключваш Caps Lock-а когато пишеш? :evil:
А за диета не му е тук мястото да питаш.
lexus
Петко К, това е което аз знам и предлагам и затова накрая съм написал че другото ще го обяснат по напредналите :wink:
[quote author=“GO6an”]ИМАМ БИЦЕПС 36СМ,НО НЕ Е НАПЪЛНО ИЗЧИСТЕН.КАЖЕТЕ МИ 4ЕТЕРИ ОПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОСТИГАНЕ НА МАСИВЕХ БИЦЕПС И 1-ВО ЗА 4ИСТЕНЕ. МОЛЯ ВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Няма как да вдигнеш масатаи да си изчистен.Щом искаш маса има 2 базови упражнения сгьване с щанга и дьмбели от полулег.Прави тях и друго не ти трябва.Може след това да включиш 2х15 концентрирано с дьмбел.Иначе упражнения за бицепс колкото искаш,но това ти е достатьчно сам ще разбереш защо.Скрипец за сега не прави защото от него маса няма да вдигнеш.Той е за оформяне :wink:
Гочи,имам в предвид сгьване на дьмбели от полулег и сгьване на щанга от стоеж,а може и от седеж :oops: Малко бьрзичко го писах и може да не се разбира добре.Но е това :lol:
Тука има за всичко по много: http://www.exrx.net/Lists/Directory.html
А това долу е за бицепс и трицепс. Сигурен съм че всички го знаят този сайт.
http://www.exrx.net/Lists/ExList/ArmWt.html#anchor1910082
31.10.04
11:10
а най-добре е скотово вдигане с крив лост или дъмбели, най-малко чиитинг може да вкараш.
31.10.04
14:35
Тренирам в къщи. Но да се разберем - това не значи че е през пръсти. Наскоро си купих скотова пейка към лежанката и крив лост. Нищо досега не е натоварвало така парещо и концентрирано долните глави на бицепсите като скотовото сгъване с щанга или дъмбел (от седеж). Поради това, че изолацията е много добра, почти не може да се хитрува (чийтинг). За горните глави правя разнопосочно сгъване с дъмбели от седеж под наклон облегалката (70 градуса, може и повече). При вдигането на дъмбела въртя китките а в горно положение завъртам докрай, така че малките пръсти да сочат на горе, и задържам още за секунда - болка яка, ужас! Преди тези две упражнения правя сгъване с крив лост от стоеж с много тежко и с чиитинг.. след тези три упражнения не мога да си вдигна чашата към устата...
31.10.04
14:45
Сигурен ли си, че това трябва да е ефекта след тренировка?
31.10.04
15:13
Сигурен съм, че ако след тренировка мога да направя всички упражнения отново с почти същите тежести, значи по-добре да не съм правил тази тренировка...
bobtosh по колко серии и пожторения правиш?Добрели е след тренирожка да имам мускулна треска?
31.10.04
22:08
Гошан, добре е да имаш мускулна треска, но е добре бързо тя да изчезне. Всъщност това както знаеш е млечна киселина в мускулите съдържаща отпадни продукти, образувани от разпада на белтъците (мускулите най-общо казано). Тя пречи клетките да получат своя порцион храна ефективно. За да се премахне по-бързо помагат малко аеробни движения след тренировка - 10-15 мин., горещ душ, сауна, масаж ...(е поне едното) и разбира се трябва да поемаш достатъчно белтъчини и въглехидрати за възстановяването (храненето) на мускулите. Дори аспирин помага (след тренировка преди още да си усетил треската). Когато имам мускулна треска и взимам доста протеини болката отслабва до 30 мин/час след приема... когато се окажа навън гладен понякога усещам как болката отново идва... и като набавя храна се успокоява...аз лично обичам мускулната треска, защото тогава знам че съм стресирал мускулите... но гледам да я накарам бързо да отмине....
Колкото до сериите и повторенията...
правя по 3 упражнения на мускулна група, всяко по 3 серии с 10-15 повторения. Според упражнението понякога правя 4-5 дори 6 серии (за гърди) в пирамида, а понякога правя силови серии с по 4-5 повторения, но като се замисля никога повече от 15-16 повторения.
някой ще каже: “да ама навсякъде пише 6-8-10 повторения за маса”. Да, ама не! На 8мото повторение имам още сили, а ако увелича тежестта така че на 8мото почти да не мога да я вдигна, някак си няма да се е получило напомпване за толкова повторения... може би при всеки е различно... трябва да откриеш при теб колко са най-добре...
И накрая, нали не се заблуждаваме, че това на снимката съм аз?
<<< =========
има да бачкам за да стигна това ниво доста...
Ако правя по 4 опражнения по 4x10 повторения ще кача ли маса или ще се претренирам. Вярно ли е че мускула намалява ако се претренира?
04.11.04
17:38
четири упражнения за мен лично са ми много. Или имаш много голям стаж (над 5 г.) и не можеш да умориш мускула или не изпълняваш правилно и достатъчно интензивно упражненията. Аз правя три упражнения - първото с чиитинг до отказ последната серия. Второто и третото упражнение максимално чисто и бавно със задържане в края и всяка серия до отказ - ама наистина отказ!
четири серии за бицепса са си малко множко-аз правя по три (а и на всякаде така пи6е).Почвам с щанга в подхват-прав(тук си позволявам 4итинг но след 6-то повторение аз правя по 8 в серия).Следващото упрайнение е седнал с дъмбели разнопосочно като гърба и лактите са опрени в опора отзад(правя го на скотовата пейка но се обръщам наобратно). и на края завършвам със скотово вдигане с дъмбел.Ефекта е че за 2 седмици ръката ми порасна с 2см без да вземам разни суплементи(изключвам протеина).
А и при претоварване на мускула е възможно ефекта да стане от анаболен в катаболен(намаляване на мускулния обем).
07.11.04
18:56
ООооо ти сам трябва да прецениш... незнам как се възстановяваш братле. Аз лично го тренирам два пъти, а понякога се случва да не мога втори път..но това не значи че правя крачка назад. Със сигурност ще е по-лошо ако го претренирваш. Зависи и дали правиш гръб яко, защото бицепса се товари малко тогава и не му е супер-почивка ако така мога да се изразя. Аз тренирам бицепса и трицепса и предмишницата в един ден, като на предишния ден или съм имал почивка, или съм тренирал гърди и гръб... успех! :wink: