01.12.06
12:36
Здравейте.Искам да ми дадете някаква примерна тренировка за рамената защото забелязвам че не вървят както трябва ...На 15 години съм 175см 74 кг.Стажа ми е около 4 месеца :)Мерси предварително...
[quote author=“tagira”]Здравейте.Искам да ми дадете някаква примерна тренировка за рамената защото забелязвам че не вървят както трябва ...На 15 години съм 175см 74 кг.Стажа ми е около 4 месеца :)Мерси предварително...
Раменете с комбинация с какво ги правиш ???
Или в оделен ден ?
01.12.06
13:36
ами заедно с трапеца го правя.
01.12.06
16:08
Недей да го изсилваш много. Може за това да на върви. Три упражнения по три серии са напълно достатъчни - раменни преси зад врат, раменно разтваряне напред и раменно разтваряне от наклон напред за задното рамо.
Аз лично не ти препоръчвам упражнения зад врат. Най-малкото крият по-голям риск от контузия.
Раменни преси пред врат (лост или дъмбели, по вкус), разтваряне настрание, като вдигаш ръцете докато с малко минат хоризонтално положение (тъкмо да позагрее и трапеца, защото аз лично бих го правил след рамото), разтваряне от наклон напред (за задно рамо)
Това в по 3 серии, пирамидка.
Ако можеш прави и раменни опори (т.е. заставаш на изпънатите си ръце надолу с главата, спускаш докато почти опреш в пода и се вдигаш нагоре). Трудни са, ако си тренирал нещо гимнастика тогава би могъл да ги правиш по всяка вероятност (и заради баланса), но са много добро упражнение за рамо.
А, и погледни дали не ти е изморено рамото от тренировка за гърди (например предния ден, или по-предния), това също би оказало влияние.
Ако си тренирал дълго време само с едни упражнения за рамене - размести повторения, тежести, смени програмата!
[quote author=“tagira”]ами заедно с трапеца го правя.
Значи прави :
1.Странично разтваряне
2.Раменна преса(зад врат) с щанга или пред гърди
3.Вертолет с щанга или Вертолет на долен скрипец
4.Трапец
Ако ти се вижда много малка интензивността добави и вдигане на дъмбели пред тялото(предно рамо)