03.12.06
13:06
От две седмици насам почнах суперсерии, но възникна проблем. Клека го правя със относително сериозни (като за мен) килограми защото иначе въобще не успявам да се задъхам - 3 серии Проблема идва от това,че тренировката за гърди в която съм включил суперсериите е 3 дена след деня ми за крака и определено усещам че краката ми не са се възтановили напълно. Успявам да си направя пак тренировката обаче мисля че така спирам разтежа на краката :? . Къде да ги сложа тези суперсерии така че да не става така?
В момента програмата ми е:
Понеделник - гърди + предно и средно рамо + суперсериите
Вторник- Гръб + задно рамо
Четвъртък- Крака и корем
Петък - бицепс и трицепс
Ако има някакво значение - 18г. 175 см , 70 кг , почти 1г стаж
Еми явно ти пречи там. Опитай да мислиш и сам - трябва да направиш клек с пулоувър. Второто може да го сложиш навсякъде, защото не е натоварващо. Къде ти е клека - при краката. Извод - с крака. Тъкмо ще имаш по-добра работна тежест за клека и ще се задъхаш по-добре.
Клека мноо ясно че щти е при краката !!! Веднага след клека почвай пуловъра :wink:
За това се сетих, обаче при клека за задъхване се прави пауза 3-4 секунди между повторенията, а при обикновената серия за крака не се прави пауза. Иначе ако няма по-добро предложение, ще трябва така да правя.
06.12.06
19:40
3 серии не са достатъчни за крака-най-малко 5 с по 12 повторения и тогава ще се задъхаш,след което правиш пуловер.
07.12.06
11:15
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=158815&highlight=%EF%F3%EB%EE%E2%FA%F0#158815
погледни това
09.12.06
23:26
[quote author=“FIREBLADE”]3 серии не са достатъчни за крака-най-малко 5 с по 12 повторения и тогава ще се задъхаш,след което правиш пуловер.
с колко кила е нормално да се прави пуловер. трябва ли да ми е тежко или трябва да ми е леко но дда правя упражнението чисто.
10.12.06
00:14
[quote author=“Jesus_Capitan”][quote author=“FIREBLADE”]3 серии не са достатъчни за крака-най-малко 5 с по 12 повторения и тогава ще се задъхаш,след което правиш пуловер.
с колко кила е нормално да се прави пуловер. трябва ли да ми е тежко или трябва да ми е леко но дда правя упражнението чисто.
по добре чисто отколкото неправилно.А и колкото по трудно го правил толкова повече мускули се включват с цел стабилизиране
13.12.06
10:48
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=158815&highlight=%EF%F3%EB%EE%E2%FA%F0#158815
когато беше нашумяла тази система, а това беше преди повече от 7-8 години, се препоръчваше бройките да са около 6. за мен за пулоувъра е достатъчна но за клека е малка тазаи бройка. но какво да кажа... статията по която тренирах тогава беше на Уайдър, кой съм аз ,че да поставям под съмнение “треньора на Олипиите” :)