03.12.06
19:08
Преди тренирах 2 пъти седмично мускулна група.....преди няколко месеца започнах по веднаж и нещо имам чувството че мускулите прекалено много си почиват :) Някой ше ми каже ли как ше да е по добре и евентуално някфа примерна програма :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 08:59.
03.12.06
19:10
Мускула расте докато почива. Плюс мнението на djpetko и мисля, че ще то стане ясно.
04.12.06
18:26
Аз също тренирам 1 път в седмицата всяка мускулна група, НО някой хора ми казват, че само културисти с 3/4/5 години стаж можели да си позволят да тренират мускулна група по веднъж на седмица. Незнам кое е по - правилно.
04.12.06
19:24
ако искате прочетете някои статии на Chuck Watarbery в t-nation други виждания има за нещата интересно е споделям мнението му вмомента експериментриам
Еми виж при тебе как ти действа, защото много хора казват ще претренираш а-у обаче аз като тренирах 2 пъти седмично определени мускулни групи повече ми дърпаха от другите, които съм ги тренирал “здраво”.Особено както и някои казват 3 упражнения за голяма МГ стигат, стигат ама цяла седмица ако им дадеш почивка трябва да имаш добър ген, че да ти са развиват мускулите.Пробвал съм с 3,4 и 5 упражнения и при мене най-добре се развиват като ги правя 5 упражнения за голяма и 3 за малка с по 4 тежки серии(не смятам загрявките).А пък вече ако смяташ 2 пъти седмично тогава 5 идват в повечко, 4 са достатъчни, но всичко си зависи от организма и стажа, трябва сам да разбереш кое е най-добро за теб.
УСПЕХ ! ;)
07.12.06
11:02
ами той и Дориан го казва така, ама добавя ,че доста време стаж е нужен да се достигне до това.
08.12.06
23:56
То май това си е доста индивидуално.
Аз тренирах в продължение на 5 години по 4 пъти в седмицата - всяка група мускули по 2 пъти. Сериите се правеха до отказ в следствие на което имах зверска сила и донякъде маса, но релеф никакъв...
След това реших да тренирам 3 пъти в седмицат и да тренирам всяка група по веднъж...плачевен резултат за 1.5г се върнах в първи клас.
Вече 1.5г тренирам пак по 4 пъти в седмицата като пак тренирам всички групи по два пъти. Сериите не правя до отказ, увеличих и повторенията от 5-6 на 8-10 и нещата с релефа станаха екстра, спаднах на сила и маса. Та сега пак мисля да се връщам към изродските тренировки до пълно изтощение, но и ще започна да взимам креатин, протеини глутамин и т.н.... щот до сега разчитах на хранен и нещата определени не стават.
09.12.06
02:55
вмомента правя следното
1 ден
наклонен лег
чукове
клекове
2 упр за ръце
75 секудни между сериите 12 повторения
като правя Първо наклонен лег после чукове
така редувам и ръцете
2 ден
кофи
набирания с тежест
кофи ( като пак първо едното после другото )
раменни преси
тяга
6 повтрорения 4 серии
3 ден почивка
4 ден пато първи ама с 6 повторения
5 като2 ри ама с 12 повтроения
6
7 почивка