03.12.06
18:26
От доста време насам се чудя дали да си променя програмата. Стажа ми е година и 5 месеца, през което време съм тренирал(и продължавам) волейбол, баскетбол и главно лека атлетика. Сегашната ми програма е следната -
1ви ден - Гърди; корем;
2ри ден - почивка
3ти ден - Ръце (пр., средно, задно рамо, бицепс трицепс - тва го направих така, защото имам много енергия и не се уморям и не претренирвам)
4ти ден - почивка
5ти ден - гръб трапец
6ти ден - почивка
7ми ден - крака; рамо; корем
Мисля да я променя така
1ви ден - Гърди; корем; кардио (15-20 мин)
2ри ден - Рамо; корем; кардио (15-20 мин)
3ти ден - Бицепс; трицепс; кардио (15-20 мин)
4ти ден - почивка
5ти ден - гръб; трапец;
6ти ден - почивка
7ти ден - крака; корем; кардио (15-20 мин)
Сложил съм толкова пъти кардио, защото ми доставя удоволствие да бягам и нямам нужда да се чистя, не затова съм го сложил толкова пъти. Според вас втория вариант удачен ли е след като стажа ми е толкова?
Мерки - 184см, 74кг, 15 години.
Edit : Гледал съм да ги съчетая голяма група един ден, малка група друг ден, че да не се претренира някоя МГ.
03.12.06
19:07
Единствение проблем ако може да го наречем мисля, че може да дойде от рамото след гърдите ако не се е възстановило да ти е кофти. Сам ще видиш. Останалото ми харесва.
04.12.06
14:03
Още мнения ? :)
06.12.06
23:28
Няма други мнения по въпроса, така ли ? :roll:
07.12.06
00:28
[quote author=“northshore`”]Няма други мнения по въпроса, така ли ? :roll:
Подкрепям @Jorku Все си мисля, че не е много удачно, но ако се възстановяваш бързо и 1вия срещу 2ри ден можеш да си гарантираш здрав сън (да спиш кат’ отрязан) може и да не ти е проблем... Мисля, че тук сам трябва да прецениш
07.12.06
10:34
за мен тази програма е за по-напреднал ,стаж поне една година. но пак си зависи и от самата тренировка (”качеството” на тренировката)
07.12.06
14:12
Стажа ми е над година.
@kozmo - ще я пробвам седмица - две и ще пиша (моята програма)
07.12.06
17:06
Виж си програмата :
1 ден - гърди
2 ден - рамо
3 ден - .. трицепс ..
При гърдите ти натоварваш рамото и трицепса . Не може след гърди веднага рамо и след това и трицепс. Получава се голямо натоварване на рамото и трицепса , особено ако не изпълняваш упражненията чисто и правилно ..
Това е според мен