Удобрение на програма

03.12.06
18:26

От доста време насам се чудя дали да си променя програмата. Стажа ми е година и 5 месеца, през което време съм тренирал(и продължавам) волейбол, баскетбол и главно лека атлетика. Сегашната ми програма е следната -

1ви ден - Гърди; корем;
2ри ден - почивка
3ти ден - Ръце (пр., средно, задно рамо, бицепс трицепс - тва го направих така, защото имам много енергия и не се уморям и не претренирвам)
4ти ден - почивка
5ти ден - гръб трапец
6ти ден - почивка
7ми ден - крака; рамо; корем

Мисля да я променя така

1ви ден - Гърди; корем; кардио (15-20 мин)
2ри ден - Рамо; корем; кардио (15-20 мин)
3ти ден - Бицепс; трицепс; кардио (15-20 мин)
4ти ден - почивка
5ти ден - гръб; трапец;
6ти ден - почивка
7ти ден - крака; корем; кардио (15-20 мин)

Сложил съм толкова пъти кардио, защото ми доставя удоволствие да бягам и нямам нужда да се чистя, не затова съм го сложил толкова пъти. Според вас втория вариант удачен ли е след като стажа ми е толкова?

Мерки - 184см, 74кг, 15 години.

Edit : Гледал съм да ги съчетая голяма група един ден, малка група друг ден, че да не се претренира някоя МГ.

Единствение проблем ако може да го наречем мисля, че може да дойде от рамото след гърдите ако не се е възстановило да ти е кофти. Сам ще видиш. Останалото ми харесва.

03.12.06
19:08

Доволна е програмата...

04.12.06
14:03

Още мнения ?  :)

06.12.06
23:28

Няма други мнения по въпроса, така ли ?  :roll:

ST

07.12.06
00:28

[quote author=“northshore`”]Няма други мнения по въпроса, така ли ?  :roll:

Подкрепям @Jorku Все си мисля, че не е много удачно, но ако се възстановяваш бързо и 1вия срещу 2ри ден можеш да си гарантираш здрав сън (да спиш кат’ отрязан) може и да не ти е проблем... Мисля, че тук сам трябва да прецениш

за мен тази програма е за по-напреднал ,стаж поне една година. но пак си зависи и от самата тренировка (”качеството” на тренировката)

07.12.06
14:12

[quote author=“bgtrener”]за мен тази програма е за по-напреднал ,стаж поне една година. но пак си зависи и от самата тренировка (”качеството” на тренировката)

Стажа ми е над година.

@kozmo - ще я пробвам седмица - две и ще пиша (моята програма)

07.12.06
17:06

Виж си програмата :
1 ден - гърди
2 ден - рамо
3 ден - .. трицепс ..
При гърдите ти натоварваш рамото и трицепса . Не може след гърди веднага рамо и след това и трицепс. Получава се голямо натоварване на рамото и трицепса , особено ако не изпълняваш упражненията чисто и правилно ..

Това е според мен

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1