01.11.04
17:55
Висок сам 182см и сам 86кг раката ми е 38см дясна лява 37.Тренирам от 30дни.Ако тренирам за релеф нямали да стане много малка раката ми.
Ами понеже тренираш от скоро, а идва и зима :) , а и не само поради това - тренирай си за маса! За релеф мисли след 3-4 месеца.
А за да направиш релеф без да ти спадне ръката, трябва да си един малък вълшебник. С други думи много, ама много себепознаване ти трябва. Иначе всичко е жъзможно.
Всичко най-успешно ти пожелавам!
Може ли някой да ми направи програма за трениране за маса.Моите слаби мусколни групи са:Гърди и гръб.Как да тренирам за да ги оформя и да се комбинират с другите мускулни групи.При положение 4е си тренирам в нас.Имам лежанка дъска за преси далаг лост и два дамбела и 80кг тежести.и ходя на лост и успоредка.
Колко пъти седмично смяташ да тренираш вкъщи и колко на лоста с успоредката? Штото т’ва е важно! ( да не е повече от предвиденото ми е мисълта )
.Кажете ми тази програма дали става за мен;
1ден.Гърди, Рамене
2ден.Крака.
3ден.по4ивам.
4.ден.гръб.
5ден.ръце.
сабота и неделя по4ивам
Като в сяка тренировка прибавям преси.
Забравих да кажа 4е изклиу4вам лоста и успоредката при тази програма.Сащо мисля да си взема креатин.
02.11.04
19:07
Пич ще ти кажа само че много трудно в домашни условия ще качиш мускулна маса! Така че ти препоръчвам да се отправиш към фитнес залата!!! Успех!!!
Какъв е проблема, ако има необходимото оборудване и тренира правилно? Има 80 кила щанга и два дъмбела, плюс лежанка - повече от достатъчно е поне за първите месеци. После може да си купи още тежести :) Аз също замислям да си обзаведа домашен фитнес, много по - удобно ще ми е.
02.11.04
22:16
Петко К има разлика между домашни условия и домашен фитнес!!! При домашни условиа пича не требва да очаква много!!!
На мен ми е ясно 4е немога да тренирам за вси4ки мусколни групи в дома6ни условия.Ще ходя и на фитнес но това което мога ще правя в нас.Какво ще кажете за програмата по горе която сам си съставил.Пропускам ли нещо трябва ли да променям нещо съвмесни ли са упражненията едно с друго.Ще сам благодарен за всяка помощ.
Че той си има почти готов фитнес. Лежанка, наклонена пейка, щанга и два дъмбела. Всички мускули могат да се тренират с това оборудване. Само с краката ще има малко проблеми, защото няма как да кляка, но може да се прави тяга, клякане с дъмбели в ръце или клякане с щанга на гърдите. Едни стойки за щангата ще са много полезни, струват под 100 лева. Така ще може да си правят и клякания.
За гръб - тяга, гребане с щанга, гребане с дъмбел, Т - щанга и набиране, ако има набизо лост. За гърди - лежанка и кофички (евентуално и флайс), пуловер. За рамене - преси с щанга и дъмбели, теглене до брадата, както и всякакви видове разтваряния и повдигания встрани напред и т.н. За бицепс и трицепс могат да се правят адски много упражнения с наличното оборудване. Мога да изброя още упражнения с наличноо оборудване, но и тези са достатъчни като начало. Payne, аз ако имах това оборудване, нямаше да си правя труда да ходя до залата, щях да си тренирам само в къщи.
Аз лично не виждам какъв е проблема да се постигнат резултати при тези тренировки.
И аз така мисля Петко К 4е вси4ко мога да си правя в нас,а и в фитнеса се сабират 25 4овека и така немога да тренирам палноценно като има толкова хора.И знам 4е мога да постигна добри резултати за6тото сам тренирал 1година в нас и прекаснах за 6 месеца и сега пак по4нах.
Никой нищо не каза за програмата ми по горе пропускам ли нещо.
На въпроса: Според мен е по-добре да размениш ден1 и 2, като се опиташ в първия ден яко да клякаш, пък ако ще да е и с 50 повторения. Иначе е добър сплита.
Успехи!!! :)
Нетрябва ли да си купя колан за клякането с щангата мога да полу4а някоя контузия поне така мисля и ако трябва колко струва един.А креатина добра добавка ли е кам тренировката ми имам 2кг.Някои може ли да ми направи програма как да го пия.Напримерно 0,5кг знам 4е се пие за два месеца но поколко грама преди и след тренировка ще сам благодарен ако някои ми помогне за това.
Според мен, ако си тренираш вкъщи, колан не ти трябва. За креатина, не зная, аз съм само на храна :)
В денят в който тренирам за крака мога ли да добавя друго упражнение и ако може кое?И пак питам за креатина ако има някой който разбира да ми направи програма за пенето му.Изкам да питам сащо мога ли в дните който по4ивам да спортувам нещо друго като лост, успоредка, ти4ане.
Ако другото упражнение е за крака, просто си избери и давай. Ако е за друг мускул и не си променил сплита - по-добре не добавяй.
В почивните дни спортувай умерено каквото искаш, ама без лостове и успоредки, штото трябва и да се възстановяваш от тренировките, нали.
Бъди здрав! :)
ei martin тоя креатин 6то не го пие6 по об6топриетата дозиробка:
5 дена по 20гр. на ден за зареждане и след това 20 дена по 5гр. на ден поддържане.да не казвам голяма дума ама доста хора го взимат така.имам приятел састезател оба4е които в поддържа6тия период вместо 5 взима 10гр.
Някой може ли да ми каже задалжително ли е да имам крив лост като тренирам в домашни условия.Или дамбелите и правия лост сами достата4ни.Колко струва един крив лост.
към 40-60 лева,не е задължително,но е желателно.А креатина по 15-25 грама една седмица,след което като заредиш организма,по 5 грама преди и след тренировка,за предпочитане е да го пиеш с вода.Иначе си прав,че в залата не е като в къщи,неможеш да тренираш на такова спокойствие,но и двете си имат добрите и лошите признаци.
07.11.04
17:46
Аз тренирам вкъщи. Имам лежанка Кетлер с нещата там за крака, скотова пейка към нея, а зад нея има и стърчащи лостове за кофички. Имам прав лост и два дъмбела + стотина кила тежести... супер е всичко, освен че се чудя как да правя набирания в стаята. :lol:
Наскоро си купих крив лост - 40 лв от магазина за фитнес оборудване зад ЦУМ в София. Много са точни хората там. Лоста си го взех, защото китките ме боляха малко при някои упражнения и неможех да слагам повече тежест. Сега се чувствам много добре с този лост като правя френски преси - лег, седеж, стоеж, или бицепсови сгъвания, особено скотово. Качих работната тежест почти веднага! Така че да, има смисъл от крив лост (EZ щанга). :wink:
Ако някой е виждал в домашни условия метод за набиране (имам правия лост)? Ако го прикачам към куки в тавана мисля, че може да падна на земята с половината мазилка... да имате идея? :roll:
ами защо не опитащ да го сложиш под свода на вратата! така поне няма да те е стах че ще ти падне горния етаж на главата! надявам се разбра идеята ми?!?
Само да добавя така няма да ти се налага да го прикачваш към горния слои а ще го хванеш отстрани имам предвид да влиза от двете страни в ляво и дясно във стените на вратата!!!
а има и друг вариятнт пак отстрани да го хванеш в стената на някои от ъглите в стаята! така че да не е закачен за тавана!
07.11.04
18:02
Това да го закачам някак си в ъгъл между стените го обмислях, но стената ще е подложена на много голямо напрежение, мазилката ще се напука до пода!!! А това за вратата ... да ... не разбрах :? 8) :lol:
ами ето за врата - у нас самите свотове на врати те за ккъм 30 см. и стените са тухлени и вратите са с каси чиито напречни стени са както вече казах широки- и може да се издълбае място от двета страни върху касите и лоста да се пъхне в самата каса на вратата!!!! Сего успях ли да внеса някаква яснота!!!
а другия вариянт, за ъгъла говоря, е да си избереш дебели и здрави греди които да са от тавана до земята и да са дебели. да ги закрепиш от дулу и отгоре -в тавана и земята- както и за самата стена и в тях да издълбаеш дупки в които да влезе лостта от дватакрая ?!?!
Надявам се да съм що годе по ясна сега?!?!?
и самите дупки във дървото ги укрепи със някакви железни кухи тръби така че напрежението да се разпределя равномерно и да не се нацепи дървото от тежестта ти и в тях пъхни лоста?!?!
това поне мога да кажа . въпреки че съм моиче и се предполага че не ги разбирам много много тези работи :D
07.11.04
18:39
Иве, лоста е дълъг 170 см. - не мога да го пъхна в касата на вратата, освен ако не го сгъна на две (но още не съм толкова як) :lol:
А иначе това с гредите си заслужава да го обмисля, защото досега мислех за винтове в стената и метални държачи... хмм ще обмисля за греди, въпреки че малко май ще загрозяват пейзажа... но мерси много!!! :wink:
надявам се да съм помогнала а за гредите сигурна съм че като ги поядисаш или като се посъветваш с някоя дама все ще ти даде идея как да не загрозиш пейзажа а по скоро да раздвижиш вътрешната архтектура на жилището!!!! Успех
07.11.04
18:51
[quote author=“iveto”]като се посъветваш с някоя дама все ще ти даде идея как да не загрозиш пейзажа а по скоро да раздвижиш вътрешната архтектура на жилището!!!! Успех
мдааа, нека да позная: например да завъдя увиващи се разстения по гредите... :lol: набирам си се и хоп! почивчица в горно положение докато поливам цветята и се радвам на уханието им... а после продължавам тежката серия :wink:
:lol: майтапя се разбира се!
ke бе човече нямах това предвид въпреки че ме накара да избухва във смях коментара ти!?!? Имах предвид примерно да ги поядисаш в различни цветове така че вместо да се опиташ да ги направиш почти невидими спрямо интериора на жилището да ги направиш да изглеждата като светло шарено петно което да се набива на очи - по този начин от недостатък че ги превърнеш в интересна тема за разговор и предимство което показва оригинално мислене или пък да ги резбоваш по някакъв интересен начи! Абе с една дума не да се опитваш да ги замаскираш а напротив да ги направиш видими и набиващи се на очи при всички случай ще изглеждат като свежо попълнение в стандартните жилищни конструкции!
Освен това може да ги използваш да си записваш по тях някакви интересни неща свързани с постиженията ти през времето да кажем месец и сантиметрите които си бил или пък сериите които си правил през определените месеци по този начин на гостите ти ще са им интересни ..... а и ще са нещо като историческа ценност за теб след години ще си ги гледаш и сте си спомняш постиженията си или ще се хвалиш на внуците с тях !!!!
Поне аз така си мисля де!!!
Пък и ще съчетаеш полезно с приятно без да си създаваш дисконфорт с тея растения, аз и без това не обичам увивни растения де, пък и всякакви други в домашни условия скарана съм с цветята убивам ги за нула време!!!!
07.11.04
19:18
ХАХАаха ти ме разби направо, Иве :lol: :lol: :lol: но вече имам друга идея... Точно срещу вратата на “моята зала” има друга врата. Та завинтвам някакви скоби на двете каси на срещуположните врати и мушвам лоста там. Като съм със свити в коленете крака ще се получава екстра набиране :roll: :wink:
п.с. май сме извън темата обаче с тия мои проблеми :wink:
Радвам се че ти помогнах ако имаш желание и ти да ми помогнеш и да говорим по тема свързана с тренировките виж моята темо която съм отворила Колко Кога и трябва ли да се почива между тренировките! Щ се радвам ако имаш желание да ми дадеш някои съвет?!?!?!
Вижда ли ли сте някой да прави 200 силови едно след друго без да слиза от лоста с двете раце и 500 коремни на лост без да слиза от него.АЗ ГО ВИДЯХ И 6ТЯХ ДА ПРИПАДНА.И ми е интересно как се постигат такива резултати.