трудности при упражнения със собственото тегло

01.11.04
12:29

Изпитвам големи затруднения при упражненията със собствено тегло и най вече набирания на висилка, направо не мога да направя повече от 5-6, за втора и трета серия да не говорим. Явно трябва да увелича силата си или ... Какво ще ме посъветвате , какво е най-добре да се прави в този случай , за да се постигне нещо повече... Да уточня, че не съм слаботелесен и при упражнения с тежести и на машини нямам проблеми. Явно си мисля , че е може би някаква асиметрия между собствено тегло и сила и издръжливост на мускулатурата ли или и аз не знам, при положение, че гледам доста слаби , а правят без проблеми доста повторения от тези упражнения
Благодаря предварително за отговорите ви

01.11.04
12:41

Естествено, че при по-тежките са по-трудни упражненията със собствено тегло. Преди да започна с финеса можех да правя по 20-25 набирания без проблем, а сега се мъча на 5-6. :) Просто трябва да се адаптираш към по-голямото си тегло и да не се отказваш. При набиранията е хубаво да се правят определен брой повторения независимо в колко серии. Така скоро ще свикнеш да правиш повече в 1 серия. Можеш да пробваш и друго, след като свършиш серията отскачаш от земята и се пускаш много бавно още няколко пъти.  :)

01.11.04
13:25

момент момент, аз не съм казал, че преди съм правил като теб по много, а сега понеже съм с по-голямо тегло и т. н. затова не мога, просто никога при никакво положение, дори като съм бил за даден момент с добра физическа подготовка - въпреки това никога не мога да ги правя - особено набиранията, кофички, лицеви опори и т. н.
Просто аз си мисля така - явно за този вид упражнения най-важни са определени мускулни групи, които при мен са слаби..
Та това ми е въпроса , къде съм слаб в случая и на какво да наблегна

01.11.04
13:38

Казах ти какво да правиш. Хващаш набиранията, казваш: ще направя 30-40-50 повторения днес и започваш. Ако ще в 50 серии да ги направиш по 1.  :) Просто трябва да свикнеш.

Обща сила не ти достига за да направиш упражненията. Не нещо друго. Нормално е, ако си сравнително тежък и тренираш отскоро.
За набиранките прави пулдаун(дърпане на скрипец) със съответния хват и когато тежестта почне да наближава собствената ти, почни и набиранки. Така хем ще правиш хубави серийки и ще постигаш ефект в растежа(който с единички едва ли ще е същия), хем ще качваш и сила.
За лицеви - прави лежанка.
За кофички - долна лежанка и кросоувър с кабел, като се наведеш леко напред.
За коремни - коремни трябва да си правиш :) Те не са толкова тежки.
Вече ако има други упражнения, питай.
Принципът за маса с покачване на сила: пирамиди, не повече от 10 и до 5-6 повторения.

01.11.04
13:54

Дзвер прав си , абсолютно съм сигурен , че е до липса на обща сила. Мерси за отговорите , ще опитам да правя това, което ми казвате.
Въпросът е извън тренировката допълнително ли да го правя, щото аз в програмата си имам и лежанка и скрипец и т. н., или може би просто в самата програма да правя повече тези упражнения?
А иначе и аз си мислух , че коремните са просто нещо правил съм по 100, ама кой знае как съм ги правил , като почнах на наклонената лежанка и с ръце зад тила от край до край и гледай кво става - 20 едвам правя.... :shock:
А за пирамиди четох някъде в сайта какво е това, но мисля, че ми е малко раничко, аз сега започвам и още се ориентирам какви тежести да вдигам и кое е най-добре за мен, гледам последната серия да качвам малко и т. н. ...

DO

02.11.04
02:32

Не бих се учудил ако не си достатъчно упорит ! Няма такова положение като ‘’не мога” . За много хора това са кофти упражнения , но на мен са ми от любимите . Когато започнах да се занимавам със спорт в 6 клас едвам правих по 5-6 лицеви опори , ако тогава си бях казал като теб , за никаде нямаше да съм . Преди няколко години пак направих 5-6 лицеви опори , но със 70 килограмов човек легнал на гърбра си , а и вече често ги правя на една ръка . Така че мисълта ми е всичко е до мотивация - стискаи зъби и не се отказвай , днес ще направиш две , утре три , имай предвид че при упражненията със собствено тегло , напредъкът често е бавен и изисква много упоритост - не се предавай и смело напред !

02.11.04
15:52

Така,така. Аз бих те посъвтвал да правиш стълбички (много са яки)
Примерно при набиранията ти: 1,2,3,1,2,3,1,2,1
Нещо такова! Можеш да ги правиш от веднъж седмично д два пъти дневно като увеличаваш постепенно броя на повторенията.

Поздрави!!!

03.11.04
12:06

Имаш предвид първо 1 набиране, след това 2 , след това 3 , след това 1 и т. н. , това ли ?? Това до придобиване на силла и издръжливост ли ще доведе или ??

03.11.04
12:21

Правиш едно набиране, почиваш толкова време, колкото ти е отнело
Правиш две, почиваш толкова, за колкото си направил двете и така..
това е идеята. Спираш някъде 2-3 повторения преди отказа. Стълбите довеждат до повишаване на броя на възможните набирания. Чувал съм, че метода се използва с успех и при други упражнения със собствено тегло.

Успех!!!

07.11.04
23:17

прави пирамида  :wink:  ,пък и що да няма немога има хора за който е непосилно ако тежат 100 кг да се наберат как закърнялите им мускули ще вдигнат 100 кг тежест? Трябва първо силова тренирока да можеш да си вдигаш тежеста и тогава..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1