07.12.06
22:31
Колко време трябва да се спу зада може мускулите да растат и да са готови за нови натоварвания за другия ден някои казват 6 други 9 часа кое е вярното?
07.12.06
22:40
Еми най-пълноценният сън е 8-10 часа(без прекъсване),като е желателно да се почва от 22-23 часа....
07.12.06
23:12
При всеки различно.
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=19147&highlight=%F1%FA%ED
http://www.bb-team.org/articles/000036.php
09.12.06
11:46
8 часа сън, стартиращ около 22 часа - перфектно, но до каква степен приложимо?
Всеки от нас вероятно учи или работи, или учи и работи. :) Едва ли успяваме да организираме ежедневието си, че да имаме и 8 часов пълноценен сън.
Строго индивидуално е, някои хора имат възможността да се възстановяват по-пълноценно за единица време от други - дори с 4 часа сън на денонощие се постигат резултати, предполагам, че някои от потребителите ще ме подкрепят (особено ако съдя по това, кога ги засичам да посещават изданието :)).
09.12.06
12:13
А какво може да се взема за спокоен и дълбок сън. Аз преди лягане вземам Глог, Валериан и Мента с топла вода, но няма ефект, или поне не го усещам. Иначе нещото което ми помага най - много за спокоен сън е сауната. След сауна човек се чувства супер спокоен, но нямам възможност всеки ден да я посещавам. :D
09.12.06
12:18
Мелатонин :wink:
09.12.06
12:45
абе тея синтетични работи не са много добре мелатонина .... няма доказани странични ефекти и все пак ...
09.12.06
14:56
Аз примерно спа по 12 часа на денонощие - 8 през ноща, 1 на даскало и 3 следобед. Но истината е че няма абсолютно никакво значение по колко часа на денонощие се спи. Може да спиш и по 15-16 , но ако не са от 00 до 09 часа ефекта е нулев. Аз ставам в 6 и 30 за да се приготвя за даскало , това е прекалено рано и нищо че сла следобед пак не ми стигат. През ноща метаболизма е много по различен (бавен) и се отделят много хормони. За това при пътуване когато се сменя часовата зона рязко , на тялото му трябват около 6 месеца за да свикне ! Също така всички знаем че се сънува последните 5 минути от съня , най-лошото нещо е да не се събудиш от само себе си или да ти прекъснат съня. Тогава освен че не помниш нищо от него ставаш раздразнителен и през деня ти е гадно.
[quote author=“Zax_m”]Колко време трябва да се спу зада може мускулите да растат и да са готови за нови натоварвания за другия ден някои казват 6 други 9 часа кое е вярното?
И двата случая са верни, на всеки е различно времето за въстановяване (сън)
Но минимум 8 часа си е задължително
10.12.06
22:07
Какво искаш да кажеш 4е ако не се спи през ноЩа сънят не е пълноценен,аз примерно си лягам в 6 сутринта и се събъждам в 3 след обед, няма ефект така ли да го разбирам даже смея да напиша 4е сега се наспивам пове4е от колкото преди,но както писа един от колегите за всеки е разли4но на един 6 а на друг и 15 не му стигат
10.12.06
22:45
Toва че се наспиваш не значи че е добре. Вечерта метаболизма се забвя , а ти тогава ядеш , това означава че ще качваш повече мазно , а през деня метболизма е бърз и ти тогава като не му даваш храна (спиш) забавяш мускулния растеж. А и вечерта се отделя хормона на растежа и още много хормони. Това че сега се чувсваш добре, означава че ако спиш през ноща ще се чувсваш още по добре. А и както казах тялото се приспособява за няколко месеца - от колко време си на този режим ? Ако е отдавна , няма да има проблеми естествено.
10.12.06
23:30
[quote author=“_ZOB_DOG_”]Toва че се наспиваш не значи че е добре. Вечерта метаболизма се забвя , а ти тогава ядеш , това означава че ще качваш повече мазно , а през деня метболизма е бърз и ти тогава като не му даваш храна (спиш) забавяш мускулния растеж. А и вечерта се отделя хормона на растежа и още много хормони. Това че сега се чувсваш добре, означава че ако спиш през ноща ще се чувсваш още по добре. А и както казах тялото се приспособява за няколко месеца - от колко време си на този режим ? Ако е отдавна , няма да има проблеми естествено.
ве4е един месец съм на този режим за пока4ването на килограмите се следя през седмица да не би да излеза извън контрол и това е не съм забелязъл някъкви резки промени в талията :wink: яденията са ми както преди в първите 4 въглехидрати и белтъци и последните 2 само белтъци и зелен4уци,даже след като се събудя и си хапна здраво и след два 4аса като влезна в залата 4уствам разликата каква е да влезеш бодър в залата и какво е да влезеш скапан от работа и прозяваики се на всеки 10 минути
Мелатонин :wink:
За спокен сън трябва спокойна психика. Тия ‘екстри’ няма да помогнат реално.