Почивката и сънят

ZA

07.12.06
22:31

Колко време трябва да се спу зада може мускулите да растат и да са готови за нови натоварвания за другия ден някои казват 6 други 9 часа кое е вярното?

IN

07.12.06
22:40

Еми най-пълноценният сън е 8-10 часа(без прекъсване),като е желателно да се почва от 22-23 часа....

При всеки различно.

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=19147&highlight=%F1%FA%ED
http://www.bb-team.org/articles/000036.php

09.12.06
11:30

Зависи и от годините ти!Ако си под 16,според мен, поне 10 часа сън.

8 часа сън, стартиращ около 22 часа - перфектно, но до каква степен приложимо?

Всеки от нас вероятно учи или работи, или учи и работи. :) Едва ли успяваме да организираме ежедневието си, че да имаме и 8 часов пълноценен сън.

Строго индивидуално е, някои хора имат възможността да се възстановяват по-пълноценно за единица време от други - дори с 4 часа сън на денонощие се постигат резултати, предполагам, че някои от потребителите ще ме подкрепят (особено ако съдя по това, кога ги засичам да посещават изданието :)).

KO

09.12.06
12:13

А какво може да се взема за спокоен и дълбок сън. Аз преди лягане вземам Глог, Валериан и Мента с топла вода, но няма ефект, или поне не го усещам. Иначе нещото което ми помага най - много за спокоен сън е сауната. След сауна човек се чувства супер спокоен, но нямам възможност всеки ден да я посещавам. :D

FZ

09.12.06
12:18

[quote author=“koisymazzz”]А какво може да се взема за спокоен и дълбок сън. Аз преди лягане вземам Глог, Валериан и Мента с топла вода, но няма ефект, или поне не го усещам.

Мелатонин  :wink:

JI

09.12.06
12:45

абе тея синтетични работи не са много добре мелатонина .... няма доказани странични ефекти и все пак ...

_Z

09.12.06
14:56

Аз примерно спа по 12 часа на денонощие - 8 през ноща, 1 на даскало и 3 следобед. Но истината е че няма абсолютно никакво значение по колко часа на денонощие се спи. Може да спиш и по 15-16 , но ако не са от 00 до 09 часа ефекта е нулев. Аз ставам в 6 и 30 за да се приготвя за даскало , това е прекалено рано и нищо че сла следобед пак не ми стигат. През ноща метаболизма е много по различен (бавен) и се отделят много хормони. За това при пътуване когато се сменя часовата зона рязко , на тялото му трябват около 6 месеца за да свикне ! Също така всички знаем че се сънува последните 5 минути от съня , най-лошото нещо е да не се събудиш от само себе си или да ти прекъснат съня. Тогава освен че не помниш нищо от него ставаш раздразнителен и през деня ти е гадно.

09.12.06
23:05

[quote author=“Zax_m”]Колко време трябва да се спу зада може мускулите да растат и да са готови за нови натоварвания за другия ден някои казват 6 други 9 часа кое е вярното?

И двата случая са верни, на всеки е различно времето за въстановяване (сън)
Но минимум 8 часа си е задължително

10.12.06
22:07

[quote author=“_ZOB_DOG_”]Аз примерно спа по 12 часа на денонощие - 8 през ноща, 1 на даскало и 3 следобед. Но истината е че няма абсолютно никакво значение по колко часа на денонощие се спи. Може да спиш и по 15-16 , но ако не са от 00 до 09 часа ефекта е нулев. Аз ставам в 6 и 30 за да се приготвя за даскало , това е прекалено рано и нищо че сла следобед пак не ми стигат. През ноща метаболизма е много по различен (бавен) и се отделят много хормони. За това при пътуване когато се сменя часовата зона рязко , на тялото му трябват около 6 месеца за да свикне ! Също така всички знаем че се сънува последните 5 минути от съня , най-лошото нещо е да не се събудиш от само себе си или да ти прекъснат съня. Тогава освен че не помниш нищо от него ставаш раздразнителен и през деня ти е гадно.

Какво искаш да  кажеш 4е ако не се спи през ноЩа сънят  не е пълноценен,аз примерно си лягам в 6 сутринта и се събъждам в  3 след обед, няма  ефект така ли да  го разбирам даже  смея  да напиша 4е сега се  наспивам пове4е от колкото преди,но както писа един от колегите за всеки е разли4но на един 6 а на друг и 15 не му стигат

_Z

10.12.06
22:45

Toва че се наспиваш не значи че е добре. Вечерта метаболизма се забвя , а ти тогава ядеш , това означава че ще качваш повече мазно , а през деня метболизма е бърз и ти тогава като не му даваш храна (спиш)  забавяш мускулния растеж. А и вечерта се отделя хормона на растежа и още много хормони. Това че сега се чувсваш добре, означава че ако спиш през ноща ще се чувсваш още по добре. А и както казах тялото се приспособява за няколко месеца - от колко време си на този режим ? Ако е отдавна , няма да има проблеми естествено.

10.12.06
23:30

[quote author=“_ZOB_DOG_”]Toва че се наспиваш не значи че е добре. Вечерта метаболизма се забвя , а ти тогава ядеш , това означава че ще качваш повече мазно , а през деня метболизма е бърз и ти тогава като не му даваш храна (спиш)  забавяш мускулния растеж. А и вечерта се отделя хормона на растежа и още много хормони. Това че сега се чувсваш добре, означава че ако спиш през ноща ще се чувсваш още по добре. А и както казах тялото се приспособява за няколко месеца - от колко време си на този режим ? Ако е отдавна , няма да има проблеми естествено.

ве4е един месец съм на този режим за  пока4ването на килограмите се следя  през седмица да не  би да  излеза извън контрол и това е не съм забелязъл някъкви резки промени в талията  :wink: яденията са ми както преди в първите 4 въглехидрати и белтъци и последните 2 само белтъци и зелен4уци,даже след като се събудя и си хапна здраво и след два 4аса като влезна в залата 4уствам разликата каква е да влезеш бодър в залата и какво е да влезеш скапан от работа и прозяваики се на всеки 10 минути

12.12.06
22:41

[quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“koisymazzz”]А какво може да се взема за спокоен и дълбок сън. Аз преди лягане вземам Глог, Валериан и Мента с топла вода, но няма ефект, или поне не го усещам.

Мелатонин  :wink:

За спокен сън трябва спокойна психика. Тия ‘екстри’ няма да помогнат реално.

12.12.06
23:30

Съгласен съм със Зоб дог. Аз за училище ставам в 5,20 сутринта, лягам към 23,30. В училище спя около 1 час и следобед по 2-3 различно е. Ама не се чувствам отпочинал. Когато съм втора смяна на училище спя по 10 часа наведнъж и се чувствам, много по-добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1