11.12.06
10:59
Снощи правих коремни преси за корем 3 по 30 и едно 110 ама последните бяха от най-лесните с изпънати крака и ръцете напреде.ДНес имам мускулна треска обаче довечера смятам да правя за бицепс и трицепс. Трябва ли да изчакам да ми мине треската за да почна бицепс трицепс трениравката или мога веднага.Вторият ми въпрос е:Скачам на въже от седмица и преди няколко дена ме заболя гърба 100% от това и сега не скачам ама не ми минава.Мазах се с матсан дойч и пак не минава,а пък то е нещо като мускулна треска на гърба май,но 4-ти ден ме държи и вече се тревожа
11.12.06
11:03
Мускулната треска се оправя с тренировка.
Така че няма какво да се притесняваш прави си довечера трировката .
11.12.06
11:09
[quote author=“drowhit”]Снощи правих коремни преси за корем 3 по 30 и едно 110 ама последните бяха от най-лесните с изпънати крака и ръцете напреде.ДНес имам мускулна треска обаче довечера смятам да правя за бицепс и трицепс. Трябва ли да изчакам да ми мине треската за да почна бицепс трицепс трениравката или мога веднага.Вторият ми въпрос е:Скачам на въже от седмица и преди няколко дена ме заболя гърба 100% от това и сега не скачам ама не ми минава.Мазах се с матсан дойч и пак не минава,а пък то е нещо като мускулна треска на гърба май,но 4-ти ден ме държи и вече се тревожа
Мускулната треска се лекува с упражнения... Относно гърба хмм да не си се удрял с важето :lol: И нямам никакво обяснение защо те боли гърба може да си го ударил, но не мисля че е от скачането
11.12.06
12:59
Можеш да си тренираш сега, няма за какво да чакаш да ти мине корема. Болката в гърба трябва да отшуми вече.
е някои казват че треска се управя чрез още спорт а други че е чрез почивка,както и да е неска няма всеки случай пак на корем,ами бицепс и трицепс(може пък да скъсам нещо на корема)
Съгласна съм Stan4y. Когато аз имам мускулна треска , не и обръщам внимание и продължавам на следващия ден с тренировка.
13.12.06
10:44
и аз доста често си тренирам с мускулна треска :wink: но все пак гледам да не претренирам :wink:
[quote author=“happy666”]и аз доста често си тренирам с мускулна треска :wink: но все пак гледам да не претренирам :wink:
тренираш същата мускулна група на която имаш треска,или друга?
16.12.06
10:29
Тренирай си. Имаш мускулна треска, защото си натоварил мускулите и съответно има разтеж. Не се притеснявай. баш на корема много трудно ще скъсаш нещо. Когато се движи мястото, където имаш мускулна треска се раздвижна млечната киселина и постепенно изчезва => мускулната треска изчезва. Колкото по малко се движиш, толкова повече ще те държи. Относно това, което казват хората за почивката - казват почивка за 1 ден примерно, да не правиш нищо, което да го натовари излишно.
16.12.06
18:30
[quote author=“drowhit”]е някои казват че треска се управя чрез още спорт а други че е чрез почивка,както и да е неска няма всеки случай пак на корем,ами бицепс и трицепс(може пък да скъсам нещо на корема)
Когато имам мускулна треска тренирам и то точно тези мускули, дет ма болят но с малко по-леки тежести колкото да не завия от болка :lol: . Със трениране много по-бързо отшумява, отколкото със седене :!:
18.12.06
21:23
еми да и с МТ си тенирам...
[quote author=“kozmo”]Мускулната треска се причинява от три неща:
1.Микро травми в работещият мускул
2.Натрупване на урея
3.Остатъчен лактат
Ако на другия ден има аеробна тренировка то лактата които не се разпаднал може да се ресентизира в АТФ,микро травмите зарастват чрез съединителна тъкан и стях трябва да се борите чрез масаж или разстягане.Много добре влияе и сауна 15 мин при 60 градуса.Като медикаменти полезни са нимезил или аулин и двете са с една съща генерична съставка и се борят с възпалението което визниква в мускула поради горните причини.Прием на лъжица сода за хляб също дава ефект .Пие се 2 пъти на ден 3 дни поред.непрекалявайте защото ако се алкализира стомаха се получава гадене.Абе знам още много но не ми се пише повече
http://www.fitnes-bg.com/
Много снобски си го написал ама ме устройва :)