Тенировката на Арнолд-"За" или "Против"

11.12.06
10:47

Какво мислите за програмата на Арнолд в която тренираш “гърди,гръб и крака” в понеделник,сряда и петък ,а “рамо,бицепс и трицепс” следователно във вторник,четвъртък и събота?
Сега,знам че много от вас да не кажа всички ще кажат,че с това само ще претренирам,но въпроса ми е тогава как Арнолд навремето не е претренирал? Между другото искам да ви попитам и като тренирам така какви добавки е хубаво да звимам за възтановяване като оставим настрана протеина които взимам,глуатамина и креатина.Какви добавки да взимам още,за да се възтановявам бързо?имам желание за тежки тренировки,само ми трябва малко помощ по въпроса и ще съм ви благодарен :) Имам цели които искам да постигна и само с тежки тренировки тялото ми ще реагира добре,защото го познавам,а и някои от дните ще тренирам вкъщи,защото имам лежанка и така ще се улесня,а другите дни ще тренирам в залата)гърди,гръб и крака) вечер,а сутрин ще тренирам вкъщи рамо,бицепс и трицепс.Ентусиаст съм:-) На 23години съм,тренирал съм имам известен стаж и знам как отговаря тялото ми на упражненията.

11.12.06
11:43

Ти Арнолд ли си?

11.12.06
11:46

Това, не е ли за ..доста напреднали?
6-дневна програма с 1 ден почивка и с така наредени упражнения, звучи ми като да си разгониш фамилията.
Аз не бих я и опитал, дори.

Но за..‘10упр за маса’, сериозно съм се замислил.
Може би, след НГ... :roll:

ST

11.12.06
11:56

[quote author=“NRG52”]Това, не е ли за ..доста напреднали?
6-дневна програма с 1 ден почивка и с така наредени упражнения, звучи ми като да си разгониш фамилията.
Аз не бих я и опитал, дори.

Но за..‘10упр за маса’, сериозно съм се замислил.
Може би, след НГ... :roll:

Би ли я постанл тук или да дадеш линк към тази програма да я вида :?:

11.12.06
12:01

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=20928

И на един сайт я мернах, ама..не мога да я намеря сега.  :lol:  :)

ST

11.12.06
12:03

[quote author=“NRG52”]http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=20928

И на един сайт я мернах, ама..не мога да я намеря сега.  :lol:  :)

Е ако я намериш драсни 1 ЛС с линк ако може  :roll:

11.12.06
12:15

Мне,аз не мисля,че ще претренираш...
Аз лично преди съм бил на същата програма и тренировките ми не бяха в никакъв случай тежки...даже по-добре натоварвах мускулните групи...

11.12.06
13:34

Или можеш да си измислиш ти някакви цикли.Примерно понеделник,вторник и петък цялото тяло.Всеки мускул с по 1 упражнение .Или пък понеделник и четвъртак правиш дърпащи мускули,а вторник и петък бутащи.Или нещо от този сорт :wink:

11.12.06
16:02

арнолд е не човек

11.12.06
21:06

[quote author=“georgi_nikolov83”]Какво мислите за програмата на Арнолд в която тренираш “гърди,гръб и крака” в понеделник,сряда и петък ,а “рамо,бицепс и трицепс” следователно във вторник,четвъртък и събота?
Сега,знам че много от вас да не кажа всички ще кажат,че с това само ще претренирам,но въпроса ми е тогава как Арнолд навремето не е претренирал?

доколкото знам, Арнолд не е претренирал заради многото дека, а и не съм наясно колко време е карал по тая програма.
за мен това си е за много напреднали и/или профита.лично мнение

11.12.06
21:39

няма претрениране, има недохранване!!!!

свръх физика се постига със свръх тренировки! свръх тренировки се постигат с голям хъс и отлично възстановяване!

много модерно стана да се говори за претрениране нещо. всички се оправдават, че претренират щото не вземали химия.

Мислите че снабдявате тялото си с адекватен брой калории и протеин?...Помислете пак!

Аз тренирам по два часа и правя по 20-30 серии, 10-15 от които  до фалит, с максимални тежести, с максимален интензитет, говоря за маниакални тренировки! 5000 калории на ден приемам на 6-8 хранения, 6 дни в седмицата тренирам и ставам все по силен , голям и даже релефен!

всичка това го казвам за да се убедите че ако сте решили да ставате яки натурално трябва да правите всичко на МАХ!!

блъскайте и яжте като животни!

успех и умната

JI

11.12.06
22:05

браво ти може и да успяваш аз и 5000 калории да ям не мога да възстановя с 2 часовитрнеировки над час вече не мога да се възстановя добре ! Секи реагира .. по своему ти сам каза че имаш генетика за тоя спорт е и Арнолд е имал
Принципно по разумно ми се вижда следдното
гръб/гърди
лег
полулег
чукове
набирания
тяга
рамо / ръце
щанга пред врат
разтваряне на дъмблеите в страни
бицепсово сгъване от стоеж ( щанга )
френско
кофички / скотово
крака
келк
напади
римска тяга
прасец
гърди/гръб
рамо / ръце
крака
и на 7м ия почивка  :wink: 
Ако си решил да тренираш мг по - често

KO

11.12.06
22:43

[quote author=“RAMBO”]няма претрениране, има недохранване!!!!

Не е въпроса само до набавяне на нужните протеини и въглехидрати от храната.
Също много важно е хранителният режим да е съставен така, че организмът да си получава нужните количества витамини, минерали и микроелементи. Това също е ключов момент.

11.12.06
23:08

Ще се скапеш с такава тренировка и ще загубиш желание за трениране. Прекалено ще си уморен след втората седмица, умората се натрупва постепенно и влияе и на психиката и желанието за тренировка. Ако пък успееш да я минеш за поне месец съм сигурен, че ще има резултат и ще покаже, че си наистина човек със силна воля. Успех и ползотворни тренировки!  :D

11.12.06
23:36

[quote author=“koisymazzz”]
Също много важно е хранителният режим да е съставен така, че организмът да си получава нужните количества витамини, минерали и микроелементи. Това също е ключов момент.

това е елементарно

11.12.06
23:43

Пробвай.
Ако нямаш точните упражнения ще ти ги пусна тук.
Добре е да си вземеш добра витаминна комбинация - например Стрес Б-комплекс на Оптимум. Не са скъпи, а действат. И най-вече са водно разтворими и ако са ти в повече ще ги изхвърлиш. Пий след тренировка за възстановяване.
Успех!

12.12.06
00:45

преди време тренирах по една програма на ДОРИАН ИЕТС от неговата  книга програма за на4инаеЩи  и като си спомня в самото на4ало оЩе като запо4нах да тренирам и накрая ме скапа не издържах по нея но тогава не знаех за режими за възстановявания и про4ие някои ден Ще пробвам пак  пробваи с програмата на АРНОЛД Ще си проли4и до 3 или 4 седмици какво Ще ти е поведението в залата с желание или без желание  :wink:

12.12.06
11:44

[quote author=“FRANKO1”]доколкото знам, Арнолд не е претренирал заради многото дека, а и не съм наясно колко време е карал по тая програма.
за мен това си е за много напреднали и/или профита.лично мнение

По времето на Арнолд това е била нормална тренировка. 2 - 3 пъти седимчно мускулна група, с по 20 - 30 серии. Някои и по 50 - 60 серии за мускулна група са правили. Тренировка 3 пъти седмично се е ползвала преди състезания, за релеф, през останалото време са тренирали 2 пъти седмично мускулна група, в троен сплит.
А не са претренирали поради няколко причини. Първо, били са елитни спортисти с много стаж - не няколко месеца а 5 - 10 години, никой начинаещ не е почвал с такава програма. Освен това, всички са имали добра генетика и отлични възможности за възстановяване. И са знаели как да си регулират натоварването и тежестите според възстановяването си, не са блъскали хамалската. И разбира се, са ползвали химия. Виж и поста на RAMBO за храненето.

Според мен, е възможно да тренираш 6 пъти седмично, 2 пъти седмично мускулна група. Не и по програмата на Арнолд обаче, не виждам как ще правиш гърди и гръб, на другия ден рамо и ръце и след това веднага пак гърди и гръб. За мен специално това е убийствено, ако се прави с нормални тежести.
Предлагам друг вариант:
1. Гръб, задно рамо, бицепс
2. Гърди, предно и средно рамо, трицепс
3. Крака (цялостно) и коремна преса
Повтаряш и почиваш в неделя, ако си ентусиаст, иначе е най добре да сложиш 1 ден почивка след трите дни, т.е., да стане 3+1 или даже 3+2.
Така няма мускули, които да работят два поредни дни и съответно ще имат възможност да се възстановят.

12.12.06
16:01

Само да ти кажа че на времето всички използваха негови програми,включително и аз. И до ден днешен ги правя,само че доста променени  за мене.Арнолд е един на  1000000.Имал е хипервъзстановяване и отделно “другите неща”.Нищо не ти пречи да пробваш,но сведи нещата според себе си :wink:

12.12.06
19:48

Арнолд е просто феномен,няма смисъл да го обсъждаме  8)
А поста на РАМБО ме изкефи тотално...Нз просто как си ги набавяш тези 5000 калории  :shock: Аз повече от 3500-3600 не съм приемал през живота си...даже когато съм в основен период,едва ги стигам...

Това, че Арнолд(всички му викаме на малко име все едно се познаваме от 10 години :wink: ) е толкова добър не означава, че неговата програма ще действа така на всички. Аз бих ползвал някоя от неговите но с промени съобразени с мен. И така става програмата на Георги(аз)  :wink:  Всичко си е до човек и тяло.

FZ

12.12.06
20:24

[quote author=“georgi_nikolov83”]Какво мислите за програмата на Арнолд в която тренираш “гърди,гръб и крака” в понеделник,сряда и петък ,а “рамо,бицепс и трицепс” следователно във вторник,четвъртък и събота?
Сега,знам че много от вас да не кажа всички ще кажат,че с това само ще претренирам,но въпроса ми е тогава как Арнолд навремето не е претренирал? Между другото искам да ви попитам и като тренирам така какви добавки е хубаво да звимам за възтановяване като оставим настрана протеина които взимам,глуатамина и креатина.Какви добавки да взимам още,за да се възтановявам бързо?имам желание за тежки тренировки,само ми трябва малко помощ по въпроса и ще съм ви благодарен :) Имам цели които искам да постигна и само с тежки тренировки тялото ми ще реагира добре,защото го познавам,а и някои от дните ще тренирам вкъщи,защото имам лежанка и така ще се улесня,а другите дни ще тренирам в залата)гърди,гръб и крака) вечер,а сутрин ще тренирам вкъщи рамо,бицепс и трицепс.Ентусиаст съм:-) На 23години съм,тренирал съм имам известен стаж и знам как отговаря тялото ми на упражненията.

ефект за м.маса от тази програма може да имаш само ако си на химия или на яка комбинация от суплементи плюс много яко хранене  :!:  8)

12.12.06
23:17

Според мен, е възможно да тренираш 6 пъти седмично, 2 пъти седмично мускулна група. Не и по програмата на Арнолд обаче, не виждам как ще правиш гърди и гръб, на другия ден рамо и ръце и след това веднага пак гърди и гръб. За мен специално това е убийствено, ако се прави с нормални тежести.

Арнолд си го е написал в енциклопедията - първата тренировка е с големи тежести и малки повторения, втората с около 10 повторения, а третата тренировка е с повече повторения и СуперСерии за напомпване (възстановителна).
Въпроса е в правилното подбиране на тежестите - те не са огромни, но това има положителни страни - няма контузии, щадят се стави, връски, сухожилия, а на мускула му се разказва играта.
Маниашка тренировка, има ефект най-вече върху апетита :D

13.12.06
10:55

Много благодаря на всички за мненията по темата.Хареса ми това което каза колегата,че стана много модерно да се говори за претрениране и съм напълно съгласен с него.Аз искам да постигне нещо повече с тренирвките си и за това трябва да тренирам по-сериозно иначе не става.Вече тренирам така и ще видя какво ще стане след един месец,само ме интересуват някои неща,знаяи как мога да примемам по 4000-5000 калории на ден в смисъл какви храни да ям,защото си мисля че ще преяждам или греша? Също така ме интересува за този витамин Б-6 компекс които говореше колегата,по колко се пие и само след тренировка ли се взима и как деиства?Защото стреса и аз знам,че ще е голям,а искам да го избегна :) Сега си мисля,че трябва да сложа някакви мои снимки и след 2 месеча пак да сложа снимки,за да видим дали ще има ефект от програмата :D

13.12.06
13:16

[quote author=“georgi_nikolov83”]Много благодаря на всички за мненията по темата.Хареса ми това което каза колегата,че стана много модерно да се говори за претрениране и съм напълно съгласен с него.Аз искам да постигне нещо повече с тренирвките си и за това трябва да тренирам по-сериозно иначе не става.Вече тренирам така и ще видя какво ще стане след един месец,само ме интересуват някои неща,знаяи как мога да примемам по 4000-5000 калории на ден в смисъл какви храни да ям,защото си мисля че ще преяждам или греша? Също така ме интересува за този витамин Б-6 компекс които говореше колегата,по колко се пие и само след тренировка ли се взима и как деиства?Защото стреса и аз знам,че ще е голям,а искам да го избегна :) Сега си мисля,че трябва да сложа някакви мои снимки и след 2 месеча пак да сложа снимки,за да видим дали ще има ефект от програмата :D

Това за снимките е добра идея. Добре е при коментари на нови системи на трениране да се прилагат и снимки преди и след - например в началото и месец след започване по тази програма. Така наистина ще си проличава кое действа и кое - не.

13.12.06
16:56

Аз па тренирам от 2 месеца и още 2рата седмица си почнаx на програма за “напреднали”.Има голям ефект!
1ден гърди 2ри ден гръб 3ти почивка 4ти рамо 5ти крака 6ти ръце 7ми почивка
Тея за начинаещи тряба да си голям мързел да тренираш по тяx :).Ама тая програма на Арнолд наистина мисля че ще дойде в повечко дори и на човек с добър стаж.

13.12.06
17:32

[quote author=“ozo”]Аз па тренирам от 2 месеца и още 2рата седмица си почнаx на програма за “напреднали”.Има голям ефект!
Тея за начинаещи тряба да си голям мързел да тренираш по тяx :).Ама тая програма на Арнолд наистина мисля че ще дойде в повечко дори и на човек с добър стаж.

Aбе..то ефект ще има, няма и да претренираш, ама ...на 1 година тренировка, как ще тренираш за да има ефект?
И кое им е лекото на тренировките за начинаещи :?:

13.12.06
17:40

В началото на тренировките почти всичко има “ефект”!

ST

13.12.06
17:44

[quote author=“NRG52”][quote author=“ozo”]Аз па тренирам от 2 месеца и още 2рата седмица си почнаx на програма за “напреднали”.Има голям ефект!

Aбе..то ефект ще има, няма и да претренираш, ама ...на 1 година тренировка, как ще тренираш за да има ефект?
И кое им е лекото на тренировките за начинаещи :?:

Мда и в началото както каза пича по-долу всичко има ефект в началото... Аз тренирах първия  месец по програмата от сайта и ефекта беше доста добър, пък и да ти кажа, че изобщо не е лека програмата за начинаещи... Сложи големите килца и тогава ще приказваме :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1