24.10.06
23:04
Днес чух двама от залата да си говорят че когато влезем в европейския съюз добавките щели да поскъпнат.
Вие какво мислите.
25.10.06
04:34
Няма логика да поскъпват(освен алчността на вносителите :) ). Дори като влезем в ЕС немските и чешките суплементи ще ги купуваме на реалните цени т.е. те със сигурност ще поевтинеят.
25.10.06
09:47
Нали се сещате че няма да станем в евро веднага след като влезем...ЕС е много съмнително да ни пусне да им използваме валутата...ще мине доста време докато стане всичко в евра...
25.10.06
12:47
дано да си прав за еврото,щото във всички случай сме прекарани,от януари започват да се вдигат цените,а заплатите не така,че влизането ни в ЕС за мен е просто затриване на тая държава,а че някои помяри имат изгода от това,си е друг въпрос.Политиците докато са живи и те и поколенията им дано да страдат както най големите помяри техната мама де...а.ей ще я затрият тая държава боклуците.
16.11.06
13:40
[quote author=“qk_bik”]дано да си прав за еврото,щото във всички случай сме прекарани,от януари започват да се вдигат цените,а заплатите не така,че влизането ни в ЕС за мен е просто затриване на тая държава,а че някои помяри имат изгода от това,си е друг въпрос.Политиците докато са живи и те и поколенията им дано да страдат както най големите помяри техната мама де...а.ей ще я затрият тая държава боклуците.
евала за тоя пост !
Ще поскъпне всичко не само добавките! :evil: Дано Господ да ги накаже по скоро тия 240(не знам дали са точно толкова) паразити в “българския”Парламент! :evil:
04.12.06
21:20
[quote author=“Ayo”]абе то да поскъпнат ама и качеството поне да се дигне не само цената :(
Е ок,ама ти и да имаш пари определено повечето хора нямат за сегашните цени на добавките,пък камо ли за бъдещите :shock: Така че като поскъпне всичко аз пак ще си го карам само на храна,макар,е и тя ще излиза по-скъпо.Много сме прецакани,отвсякъде просто,постоянно ми разправят как щели да са само стотинки,тогава как изведнъж яйцата им скочиха така цените!?Най-мразя някой да ме лъже,а те точно това правят.Поне да кажат да,всичко ще поскъпне и то МНОГО,а не да кажат с десет стотинки и после хляба да е 2 лева,10яйца да са 2 и 50 примерно,килото извара петарка,а телешкото над 15лв килото!Запомнете тези цифри и ще съм щастлив ако след нова година имате правото да ми кажете ето,правиш се на разбирач,а не си.Но това е само мечта,ще видите...
Преди пилешкото бон филе беше 6.20 след това го направиха 6.50, сега е 7.90 ...
05.12.06
11:11
Даваха по новините, килограм салам 29 лева (имайте в предвид от какво е направен, поне да беше от месо).
WELCOME IN EU!
СЛАВА НА НДСВ,БСП,ДПС :evil: МАЙ КАКТО Е ТРЪГНАЛО ЩЕ СТАВАМЕ ОТ БИЛДЪРИТЕ ВЕГЕТЕРИАНЦИ АКО РАЗБИРА СЕ И МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ НЕ СКОЧАТ С ПО 50-60%ЗАСЕГА СКОЧИХА САМО С 10%
Е и аз съм меко казано
недоволен, но това не е
причина да пиша с главни
букви
head_hunter
05.12.06
23:52
Значи ще си позволя да кажа някои цени на продукти в Италия и цени на продукти в България :
Хляб - България - 50,60 ст.,1 кг. - 1,20 лв. Италия - 40 цента макс. 50 цента 1 кг. - 1 евро макс евро и нещо.На оферта се намират около 12 франзели за 3 евро.
Месо - България - 5,5 лв/кг пилешко Италия - 5ев./кг на места по 6,5 до 7 евро кг. на оферта се намират 3 пилета за 5 евро изчистени от пера със вътрешности.около 6 кг. като се изчистят.А като ги обезкостиш кам 4,5 кг. месо и тва за 5 евро.Иначе пилето е 2,5 макс 3 евро.На места и повече.
Кайма - България - разл. цени,но предимно до 10-15 лв. макс. Италия - кайма доста над нашето ниво - от 4 евро до 30 евро за килограм,като това от 30 евро е от конско месо.Там е доста скъпо това месо докато тука не го поглеждат.
Бензин - България - 1,8 лв. Италия Супер(обикновен) 1,40-1,50 евро
Мляко (кисело) България - 0,4 до 1 лев Италия - от 0,4 до 0,8 евро става въпрос за 1 бр. от големите кофички,а има и оферти на разни видове малки като данон и разни други пак излизат добре.
Яйца - България - 0,13-0,25 ст* та да не са и повече Италия - 0,15 - 0,20 евроцента(чинтезими - италиански) има оферти в големите магазини всеки ден 12 за 1 евро,та дори на един пазар 30 за 1,5 евро.
Кремвирши - България 4 лв/кг що годе биват тия тоалетни хартии,Италия - 300 грама за 0,9 цента или 3 евро килото за добри кремвирши говорим.
Паста - България - 1 лев/ лев и нещо Италия - 0,50 цента до 5 евро за пакет под паста имам предвид макарони за който не знае,В Италия пастата е така да се нарече национално ястие,задължително първото ястие на обяд и вечеря е паста,освен ако не се яде пица,а съм забелязал,че ядат пастата с хляб, и после що са дебели макарони с хляб - смърт с кисело зеле.
Ако се сещате за нещо,което ви е интересно колко струва питайте,щото ми трябва цял ден да пиша кое колко струва,но общо взето на места в Италия цените са по яки на места е по-евтино дори и от България(повечето големи магазини) там качеството е доста над нашето,а цените са им дори и по добри от нашите.Тука си търсих Нутела течен шоколад щото в Италия си го взимах на оферта 750 грама за 3 евро.има и опаковка от 5 Кг. нутела за около 18 евро а тука тая нутела първо че не съм виждал такава опаковка тука и второ сигурно ще е поне 50-60 лева,щото най малката нутела тука е лев и нещо 100 и нещо грама,но като опитах от бг шоколадите разбрах какво означава имитация само милка ям от предлаганите другите са боклуци и който не е ял нутела не е ял истински шоколад.:) Та обеснявам ви колко много сме прецакани в България,дори в Италия цените са на доста места по-ниски,а заплатите 10 пъти по високи,минималната заплата в Италия е 800 и нещо евро мисля че 880,а от един шофьор на тир и до 7000 евро и се ядосва,та там средно 1300 евро си е нормално,а сега сравнете цените техните са по-ниски от нашите дори и след като ги обърнете в левове,та дори и да са равни там най-бедните са средна класа - 880 евро при хляб 50 цента и бензин 1,45 евро мисля че са добре.А в България цените ще станат равни на техните по следния начин - бензин 1,45 евро = 2,9 лв.(в България) а минималната заплата най-много да стане 200 лв.Така,че който казва,че в другите държави е по скъпо е в грешка,за тях е нормално за нас не е,а дори имат цени,които в лева са по-ниски и са доста такива и са с доста по добро качество,така че България е скъпа държава за живеене.Факти - в южна Италия не вали сняг,а в северна малко или най-много в планините,или иначе казано нямат зима представете си колко разходи се спестяват като се почне от дрехи,токове и т.н. ,там вода не се плаща или поне в Неапол никой не плаща вода,независимо италианец или чужденец,тока за чужденци е по-скъп - 0,35 цента,за италианци 0,25 цента.И от други приятели в други части съм чул че не се плаща вода никъде,така,че който ви казва,че е плащал вода или ви лъже или си е давал парите на вятъра без да знае.Ето заради тези неща след 1 януари доста народ ще напуснат границите и са в правото си,защото намериш ли си постоянна работа започваш живот като бял човек,въпреки че си роб с пари е по-лесно да го превъзмогнеш.По закон в Италия се работи всеки ден с изключение на четвъртък следобяд,събота слетобяд и неделя цял ден,през останалите дни се работи минимум от 7,8,9 сутринта до 1,2,3,5,7,8,9 слетобяд за различните работи,само строителството се работи до 4,30 -5 часа,до 1 часа се работи на полето,щото лятото в южната част става 50 градуса на сянка.Нормално в Италия другите професии се работят до 7 часа.Почивката е 1 час на обяд само това.Повечето италианци практикуват следния метод на глоби - първи път-предупреждение,втори път - половината заплата за седмицата та и повече,трето-уволнение а това се отнася за закъснение с 5 минути за повече трябва да каже някой :).Работи се здраво,но мин надница на ден е 20-25,30 евро в по западналите части към северната част се почва от 40 независимо каква работа.Хората там си сменят колите и през мебелите през 2 години като лизинг на кола струва по 150 - 200 евро на месец макс. апартаментите са по евтини от тука,зависи и от местото но повечето са така,баш в центъра на големите градове има апартаменти и по за 1 милион евро,но това и тука си го има.Банките има дават кредити за каквото си пожелаете,всичко е на лизинг и с ниски проценти лихви.Колкото и хубаво да ви звучат нещата българите в чужбина са роби и самото съзнание на чужденеца никога не го възприема по друг начин,защото там закона на парите е доста силно изразен и всичко опира до пари.Но България вече одавна е стигнала до дъното,но благодарение на доброто ни управление усърдно копае надолу.: :twisted: И в другите страни цените са подобни мога да ви кажа и за повечето евро страни.
че ше спирам добавките след нова година то е ясно ....май тряя от са да вида с маруля качва ли се ..... :?
И марулята ше поскъпнее . Минаваме на мазнини , които си има ще живее :lol:
06.12.06
19:28
Никъде не видях магазин за хранителни добавки,има за тежести за облекла,но в тях не продават спортни храни сигурно няма търсене,но ако съдим по сайтовете са скъпи,малко по скъпи от тука.
07.12.06
08:08
[quote author=“qk_bik”]Значи ще си позволя да кажа някои цени на продукти в Италия и цени на продукти в България :
Хляб - България - 50,60 ст.,1 кг. - 1,20 лв. Италия - 40 цента макс. 50 цента 1 кг. - 1 евро макс евро и нещо.На оферта се намират около 12 франзели за 3 евро.
Месо - България - 5,5 лв/кг пилешко Италия - 5ев./кг на места по 6,5 до 7 евро кг. на оферта се намират 3 пилета за 5 евро изчистени от пера със вътрешности.около 6 кг. като се изчистят.А като ги обезкостиш кам 4,5 кг. месо и тва за 5 евро.Иначе пилето е 2,5 макс 3 евро.На места и повече.
Кайма - България - разл. цени,но предимно до 10-15 лв. макс. Италия - кайма доста над нашето ниво - от 4 евро до 30 евро за килограм,като това от 30 евро е от конско месо.Там е доста скъпо това месо докато тука не го поглеждат.
Бензин - България - 1,8 лв. Италия Супер(обикновен) 1,40-1,50 евро
Мляко (кисело) България - 0,4 до 1 лев Италия - от 0,4 до 0,8 евро става въпрос за 1 бр. от големите кофички,а има и оферти на разни видове малки като данон и разни други пак излизат добре.
Яйца - България - 0,13-0,25 ст* та да не са и повече Италия - 0,15 - 0,20 евроцента(чинтезими - италиански) има оферти в големите магазини всеки ден 12 за 1 евро,та дори на един пазар 30 за 1,5 евро.
Кремвирши - България 4 лв/кг що годе биват тия тоалетни хартии,Италия - 300 грама за 0,9 цента или 3 евро килото за добри кремвирши говорим.
Паста - България - 1 лев/ лев и нещо Италия - 0,50 цента до 5 евро за пакет под паста имам предвид макарони за който не знае,В Италия пастата е така да се нарече национално ястие,задължително първото ястие на обяд и вечеря е паста,освен ако не се яде пица,а съм забелязал,че ядат пастата с хляб, и после що са дебели макарони с хляб - смърт с кисело зеле.
Ако се сещате за нещо,което ви е интересно колко струва питайте,щото ми трябва цял ден да пиша кое колко струва,но общо взето на места в Италия цените са по яки на места е по-евтино дори и от България(повечето големи магазини) там качеството е доста над нашето,а цените са им дори и по добри от нашите.Тука си търсих Нутела течен шоколад щото в Италия си го взимах на оферта 750 грама за 3 евро.има и опаковка от 5 Кг. нутела за около 18 евро а тука тая нутела първо че не съм виждал такава опаковка тука и второ сигурно ще е поне 50-60 лева,щото най малката нутела тука е лев и нещо 100 и нещо грама,но като опитах от бг шоколадите разбрах какво означава имитация само милка ям от предлаганите другите са боклуци и който не е ял нутела не е ял истински шоколад.:) Та обеснявам ви колко много сме прецакани в България,дори в Италия цените са на доста места по-ниски,а заплатите 10 пъти по високи,минималната заплата в Италия е 800 и нещо евро мисля че 880,а от един шофьор на тир и до 7000 евро и се ядосва,та там средно 1300 евро си е нормално,а сега сравнете цените техните са по-ниски от нашите дори и след като ги обърнете в левове,та дори и да са равни там най-бедните са средна класа - 880 евро при хляб 50 цента и бензин 1,45 евро мисля че са добре.А в България цените ще станат равни на техните по следния начин - бензин 1,45 евро = 2,9 лв.(в България) а минималната заплата най-много да стане 200 лв.Така,че който казва,че в другите държави е по скъпо е в грешка,за тях е нормално за нас не е,а дори имат цени,които в лева са по-ниски и са доста такива и са с доста по добро качество,така че България е скъпа държава за живеене.Факти - в южна Италия не вали сняг,а в северна малко или най-много в планините,или иначе казано нямат зима представете си колко разходи се спестяват като се почне от дрехи,токове и т.н. ,там вода не се плаща или поне в Неапол никой не плаща вода,независимо италианец или чужденец,тока за чужденци е по-скъп - 0,35 цента,за италианци 0,25 цента.И от други приятели в други части съм чул че не се плаща вода никъде,така,че който ви казва,че е плащал вода или ви лъже или си е давал парите на вятъра без да знае.Ето заради тези неща след 1 януари доста народ ще напуснат границите и са в правото си,защото намериш ли си постоянна работа започваш живот като бял човек,въпреки че си роб с пари е по-лесно да го превъзмогнеш.По закон в Италия се работи всеки ден с изключение на четвъртък следобяд,събота слетобяд и неделя цял ден,през останалите дни се работи минимум от 7,8,9 сутринта до 1,2,3,5,7,8,9 слетобяд за различните работи,само строителството се работи до 4,30 -5 часа,до 1 часа се работи на полето,щото лятото в южната част става 50 градуса на сянка.Нормално в Италия другите професии се работят до 7 часа.Почивката е 1 час на обяд само това.Повечето италианци практикуват следния метод на глоби - първи път-предупреждение,втори път - половината заплата за седмицата та и повече,трето-уволнение а това се отнася за закъснение с 5 минути за повече трябва да каже някой :).Работи се здраво,но мин надница на ден е 20-25,30 евро в по западналите части към северната част се почва от 40 независимо каква работа.Хората там си сменят колите и през мебелите през 2 години като лизинг на кола струва по 150 - 200 евро на месец макс. апартаментите са по евтини от тука,зависи и от местото но повечето са така,баш в центъра на големите градове има апартаменти и по за 1 милион евро,но това и тука си го има.Банките има дават кредити за каквото си пожелаете,всичко е на лизинг и с ниски проценти лихви.Колкото и хубаво да ви звучат нещата българите в чужбина са роби и самото съзнание на чужденеца никога не го възприема по друг начин,защото там закона на парите е доста силно изразен и всичко опира до пари.Но България вече одавна е стигнала до дъното,но благодарение на доброто ни управление усърдно копае надолу.: :twisted: И в другите страни цените са подобни мога да ви кажа и за повечето евро страни.
Щ
много добре написано, и аз съм на вънка и никак не е лесно макар и да работя за минимални пари смогвам да се храня по диетата ми бих казал доста добре и ми оставят и пари за добавки това и е хубавото на Европа 4е един обикновен работник си живее нормално
Принципно няма основателна причина да поскъпнат. Щатските би трябвало да си запазят цените, а тези от евро зоната дори да поевтинеят - падат прословутите мита.
[quote author=“x_3_mar”]Абе qk_bik я кажи там как са цените на добавките ?!? :roll:
Мисля че повече цените на добавките в БГ няма да се вдигат - много нови фирми влизат на пазара и конкуренцията ще става доста ожесточена. Не мисля че някой би пробил с високи цени... Ще гледаме само падане на цените...
След 1 януари 2007 година или малко след това в обръщение ще са И ЕВРО И ЛЕВА. След 2008 година , Еврото измества Левът :)
Просто период на привикване :]
[quote author=“fixer2”]След 1 януари 2007 година или малко след това в обръщение ще са И ЕВРО И ЛЕВА. След 2008 година , Еврото измества Левът :)
След 2011 :wink:
14.12.06
19:27
Момчето в пост малко по нагоре от твоя е дал линк с цени,а тия цени са като българските само,че са в евро,което за българите ги прави 2 пъти по-скъпи,та незнам как ги мислиш тия неща с конкуренцията,най-много ония като ни видят цените не на добавките,а на всичко да купят държавата.Я помисли защо идват германските пенсионери и с една пенсия изкарват цяло лято на морето в България.А при тях на курорт се харчат минимум 5000 на месец,а той тука харчи 3000 евро за 3 месеца като си позволява лукс и всичко на корем,като имаш напредвид,че са надули цените до безобразие по морето,ама пак им е супер евтино на чужденците,за това сядайте да учите икономика,финанси и ще разберете колко го е загазила нашата държава :(
14.12.06
19:36
[quote author=“kao”]Мисля че повече цените на добавките в БГ няма да се вдигат - много нови фирми влизат на пазара и конкуренцията ще става доста ожесточена. Не мисля че някой би пробил с високи цени... Ще гледаме само падане на цените...
Дано,дано много се надяваме....А дано Господ те чуе.... :roll:
Цените на добавките, внос от страни членки на ЕС би трябвало да паднат, защото за тях вече няма да се плащат мита.
Американските добавки, за съжаление може и да се увеличат - за тях ще важат митата валидни за ЕС.
[quote author=“alleN”][quote author=“kao”]Мисля че повече цените на добавките в БГ няма да се вдигат - много нови фирми влизат на пазара и конкуренцията ще става доста ожесточена. Не мисля че някой би пробил с високи цени... Ще гледаме само падане на цените...
Дано,дано много се надяваме....А дано Господ те чуе.... :roll:
Стой та гледай само... ;)