За лицевите опори под наклон

14.12.06
20:41

Тъй като правя лицеви опори вкъщи от доста време,вече нормалните определено ми станаха много леки и колкото и да направя,не мога да натоваря добре гърдите.
Според мен е добре да почна да си слагам краката на стол или на легло и да ги правя под наклон,при което се увеличава натоварването. Но като ги правя така имам чувство че не ми се товарят толкова гърдите,колкото рамената,въпреки че ползвам сравнително широк хват..
Дайте някаква идея за по-голямо натоварване на гърдите и как точно да ги правя,за да извлека максимума

14.12.06
20:46

http://www.bb-team.org/exercise/000412.php
Ето виж тук.успех

14.12.06
22:21

Ами нормално да се товарят и раменете, особено ако си качил по-височко краката отколкото трябва. Все пак рамото е по-малък мускул та е логично да се измори първо;)
Което ми напомни - щом усилено правиш лицеви опори може би тренираш у вас, та за рамо може да опиташ раменни опори (почти като лицевите, само че краката вече си ги подпрял на стената и тялото ти е вертикално, а не хоризонтално;)). Брутални са :)

14.12.06
23:16

[quote author=“marzipan”]Ами нормално да се товарят и раменете, особено ако си качил по-височко краката отколкото трябва. Все пак рамото е по-малък мускул та е логично да се измори първо;)
Което ми напомни - щом усилено правиш лицеви опори може би тренираш у вас, та за рамо може да опиташ раменни опори (почти като лицевите, само че краката вече си ги подпрял на стената и тялото ти е вертикално, а не хоризонтално;)). Брутални са :)

По добре не, лесно може да се контузиш. А и това е все едно да правиш раменни преси с 80 процента от теглото си на щангата. По залите няма много хора които го правят...

Иначе прочети сайта за лицевите

14.12.06
23:46

Е, аз просто казвам, че е добро упражнение. Развива много силата и устойчивостта на раменете. Вярно е, че е много тежко, но след опит и с внимание може да се пробва. Освен това говорим за няколко повторения в началото. При това някой може да ти помага/пази.
Аз лично съм опитвал, наистина е трудно, ама направо ти гори рамото после :) :lol:  8)

14.12.06
23:53

Това в сайта съм го чел за лицевите опори. Има вариант да си въобразявам,че гърдите не ми се натоварват от наклона,или пък да са добре развити и да им трябва по-голямо натоварване. Тия дни ще намеря чанта за учебници и ще я напълня и ще пробвам пак да си правя нормални,само че с чантата на гърба. Според мен ще е по-добре

14.12.06
23:57

Да, по-добре ще е, ако са  ти станали прекалено лесни. На даден етап може да стигнеш до положение, когато малко братче/сестриче би вършило чудесна работа ;)
На купони се е случвало да правим състезания кой ще направи повече когато някой голям човек му е на гърба, ама това са глупости, и не е здравословно да се правят ;)

15.12.06
11:55

И аз съм на същото мнение, че трябва да се слагат тежести на гърба! Така увеличавай постепенно и ще имаш супер гърди!

DY

23.12.06
00:05

Опитай да ги правиш максимално, ама максимално бързо една серия с максимална бройка, без да дигаш до горе и без да сваляш до долу, защото или ще излетиш или ще се разбиеш в пода  :) Говорим за обикновени лицеви, не под наклон. Самото задържане с тази скорост е силов мускулен спазъм. Втората серия направи малка бройка ама минимално забавени - 10 секунди сваляш, 10 секунди вдигаш. Чисти. Само пробвай веднъж - нищо повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1