15.12.06
14:25
Дайте идеи как да си развия лявата страна на торса и коремната преса, които изостават видимо от дясната. Почва да ми се очертава коремната преса само от едната страна, а пък като си сложа ръцете на кръста, пипам съвсем различен релеф от двете страни, което си е гадно. Пък аз не знам как да наблегна на толкова изолирана област, досега не съм тренирала специално, или поне не осъзнато и с намерението да правя точно това.
Въобще, какво ще ме посъветвате в тази насока и имате ли идея защо става така? Уж равномерно си тренирам...
Може да опиташ да правиш упражненията с дъмбели като с лявата са повече от дясната.
За корема може да опиташ едно, което се прави на пейката за хиперекстензии, само че вмсето по корем се застава настрани и се сгъваш за страничните коремни мускули (предполагам, че тях напипваш като си сложиш ръката на кръста). Не мога да се сетя как се казваше упражнението.
Освен това потърси и странично мнение, не само на твоето, защото огледалата лъжат. Най-малкото защото може да са криви.
15.12.06
14:40
[quote author=“marzipan”]Може да опиташ да правиш упражненията с дъмбели като с лявата са повече от дясната.
За корема може да опиташ едно, което се прави на пейката за хиперекстензии, само че вмсето по корем се застава настрани и се сгъваш за страничните коремни мускули (предполагам, че тях напипваш като си сложиш ръката на кръста). Не мога да се сетя как се казваше упражнението.
Освен това потърси и странично мнение, не само на твоето, защото огледалата лъжат. Най-малкото защото може да са криви.
Това е упражнението сигурно. Много добра работа върши, отначало като почнах да го правя ходех по 2-3 дена с мускулна...
http://www.exrx.net/WeightExercises/Obliques/WT45SideBend.html
:)
О, да, това е! Само малко трябва да се внимава, защото ако се получи хипетрофия ще получиш и едни интересни “дръжки” ;) :lol: Ама след като си жена хипертрофията едва ли ти е в полезрението и проблемите ;) (no offense meant).
Като променяш ъгъла, под който си се завъртяла спрямо основното положение (за него приемам това, в което се правят хиперекстензии) може да акцентираш малко повече към корема или към erector spinae, рибиците...абе мускулите покрай гръбната (т.е. ъгълт варира от около 70 до около 110 градуса, на око преценено, аз лично правех с малко повече от 90 2те серии, третата с малко по-малко).
Предположих, че това е упражнението, обаче на коя страна трябва да съм обърната, за да тренирам лявата страна? Съжалявам за въпроса, може би изглежда малко тъп, но в крайна сметка, когато правя преси, усещам напрегнати мускулите и от двете страни на тялото, така че има резон в това, да питам на коя страна се смята, че се тренират повече, в зависимост от посоката на облягане. Забелязала съм, че когато съм обърната надясно, мога да направя повече преси, отколкото на другата страна. Не знам какво означава това.
Пък за “дръжките”, има нещо такова... Там, в областта на пропорцията талия/ханш, имам най-голяма и видима промяна - сякаш точно отстрани на талията съм станала по-широка, а ханшът ми се е стеснил. Така че сега има една тенденция към изравняване на талията и ханша, която хич не ми харесва. Преди си имах класически пропорции - тясна талия и широк ханш - сега е обратното, едва ли не.
Fitday, като спомена за мускулна треска, ако имаш такъв проблем, пий Л-карнитин, това е единственото, за което той наистина действа - аз никога не съм имала мускулни болки от тренировките, защото точно преди тях пия карнитин. Обаче ми се е случвало да се напрягам инцидентно, в ежедневието, когато не съм пила и въпреки че са били натоварвания, несравнимо по-леки от тези в залата, веднага ме е хващала треска...
15.12.06
15:58
[quote author=“Lumina”]Предположих, че това е упражнението, обаче на коя страна трябва да съм обърната, за да тренирам лявата страна? Съжалявам за въпроса, може би изглежда малко тъп, но в крайна сметка, когато правя преси, усещам напрегнати мускулите и от двете страни на тялото, така че има резон в това, да питам на коя страна се смята, че се тренират повече, в зависимост от посоката на облягане. Забелязала съм, че когато съм обърната надясно, мога да направя повече преси, отколкото на другата страна. Не знам какво означава това.
Пък за “дръжките”, има нещо такова... Там, в областта на пропорцията талия/ханш, имам най-голяма и видима промяна - сякаш точно отстрани на талията съм станала по-широка, а ханшът ми се е стеснил. Така че сега има една тенденция към изравняване на талията и ханша, която хич не ми харесва. Преди си имах класически пропорции - тясна талия и широк ханш - сега е обратното, едва ли не.
Fitday, като спомена за мускулна треска, ако имаш такъв проблем, пий Л-карнитин, това е единственото, за което той наистина действа - аз никога не съм имала мускулни болки от тренировките, защото точно преди тях пия карнитин. Обаче ми се е случвало да се напрягам инцидентно, в ежедневието, когато не съм пила и въпреки че са били натоварвания, несравнимо по-леки от тези в залата, веднага ме е хващала треска...
Аз лично се обърквам на кое се вика талия и на кое ханш. Кръста кое е - талията или ханша?:roll:
Lumina мерси много за съвета. Мислила съм си да взимам Л карнитин, но все нещо се разубеждавам. :oops:
E стига де, как да не знаеш кое е талия и кое ханш? Ханша ти е под талията ;)
15.12.06
16:34
Еми бъркам ги двата щата... Значи кръста е талията.
Ами Лумина тогава всичко е наред, не разбирам кое те притеснява. Аз лично хич не харесвам женско телесложение дето е като круша... :oops:
Да си като круша и да имаш класически пропорции са две, съвсем различни, неща. Крушовидната форма е сигурен признак на ендоморфната структура. Хубавото женско тяло е като пясъчен часовник. Аз никога не съм била като круша. Проблемът е, че при мен става разширяване на талията, а стесняване на ханша, което в един по-краен вариант би придобило мъжки изглед, като пропорции...
Кажи за това, на коя страна трябва да си обърнат, за да си тренираш лявата половина. :idea:
16.12.06
11:04
Да си като круша и да имаш класически пропорции са две, съвсем различни, неща. Крушовидната форма е сигурен признак на ендоморфната структура. Хубавото женско тяло е като пясъчен часовник. Аз никога не съм била като круша. Проблемът е, че при мен става разширяване на талията, а стесняване на ханша, което в един по-краен вариант би придобило мъжки изглед, като пропорции...
Кажи за това, на коя страна трябва да си обърнат, за да си тренираш лявата половина. :idea:
Аха ами то при нас жените това май си е генетично заложено и едва ли можеш да станеш като мъж. :) Не се притеснявай.
А за упражнението мога да ти кажа само от моя опит, незнам дали е вярно, ако иска някой да потвърди.
Значи като се навежда надясно при мен се натоварва много повече лявата страна на корема, така че би трябвало да го правиш така.
[quote author=“fitday”] А за упражнението мога да ти кажа само от моя опит, незнам дали е вярно, ако иска някой да потвърди.
Значи като се навежда надясно при мен се натоварва много повече лявата страна на корема, така че би трябвало да го правиш така.
Мерси, днес го правих така и наистина, че това е начинът - обърната надясно. За всеки случай го правих с 5 кг. тежест. :)
Ама вече така ми е смешно, в този форум хората са налице само, когато трябва да спорят и да мерят пишки, а когато ги питат един елементарен въпрос, който би трябвало да е залъгалка за иначе супер знаещите и опитни тукашни билдъри, никаква реакция... 8)
Къде сте, всезнайковци и всезнайки, когато най-сетне ви питат?.. :lol:
Правех курсова работа по програмиране, да им таковам катедрата...
По въпроса - товари се страната, която е отгоре. Не съм убеден дали е необходима тежест при това упражнение. На мен не ми е трябвала, но от друга страна при мен торса тежи повече от твоя ;)
На мен ми е интересно като направиш 2-3 повторения не усещаш ли кое къде и как се натоварва, на което и да е упражнение? Това е просто любопитство, защото аз това го усещах още преди да започна да чета и да тренирам както трябва...
Друго подобно упражнение е извиване с дъмбел настрани - хващах едно дъмбелче (умалително, щото дъмбелчето не трябва да тежи колкото теб...) в дясната ръка и започваш да се накланяш наляво. Но свиване само в кръста, без в коленете, и право настрани. Това също отива там отстрани при косите коремни мускули. Важното е да не е с по един дъмбел във всяка ръка, защото това обезсмисля тежестта изобщо, а съм го виждал често. Така се товари лявата страна (мускулите там се съкращават за да те сгънат натам, представяй си го така ако ти е по-лесно). За да товариш дясната - дъмбелчето в лявата ръка и се накланяш надясно.
успех с поправянето ;)
Усещам много мускули, на много места да се натоварват, когато правя упражнения и затова не мога със сигурност да кажа какво-що, когато трябва да правя изолирано упражение. Както вече споменах, досега никога не съм тренирала за определена област. Аз тренирам комплексно и не съм фенка на сплит тренировките, камо ли, когато става дума за асиметрична корекция.
Еми написах ти 2те упражнения, които най-много изолират лявата от дясната част на корема.
Може да правиш и коремни преси или крънчове с усукване (наляво).
Последно време виждам голям ефект върху пресата от бягане. Преди не виждах как може да се натовари корема от бягане, обаче е факт...
В тренировка с бягане правя и някоя друга серия коремни, ефекта е отличен. Мисля, че може и да помогне при асиметрия.
[quote author=“Lumina”]Ама вече така ми е смешно, в този форум хората са налице само, когато трябва да спорят и да мерят пишки, а когато ги питат един елементарен въпрос, който би трябвало да е залъгалка за иначе супер знаещите и опитни тукашни билдъри, никаква реакция... 8)
Къде сте, всезнайковци и всезнайки, когато най-сетне ви питат?.. :lol:
Ами може да ни е иснало да отговаряме на едни и същи елементарни въпроси :roll: :lol: И това е форум, никой не е длъжен да ти отговаря, ако не иска.
[quote author=“Lumina”] Аз тренирам комплексно и не съм фенка на сплит тренировките, камо ли, когато става дума за асиметрична корекция.
Ето ти и отговора - продължавай да си тренираш така и не се занимавай с такива подробности. Пълна симетрия никога няма да имаш. Никой няма, човешкото тяло е асиметрично по природа. Насочи вниманието си към по - важни неща, и не се отвличай с глупости.
И на мен десните плочки са малко по - малки, както и левият бицепс и десният трицепс, ама май само аз си го забелязвам това :lol:
Не съм имала пред вид точно теб, когато казах това за умниците, но щом ти сам се включваш в категорията - така да бъде... 8)
А за писването може да се спори - ама не им е писнало да опонират на всичко казано от някого... Всеки път, когато някой каже “добър ден”, те с пяна на уста да почват да се налагат, че разбирате ли, не само, че не е добър, но и не е ден въобще. Аз много често имам усещането, че ако си кажа името тук, ще се намерят поне 3-ма души, които ще се захванат да ми доказват, че въобще не се казвам така, а както на тях им харесва... :lol: Абсолютно всеки път се потвърждават наблюденията ми, че в темите, в които всъщност няма никакъв въпрос, се включват най-много хора да си раздават акъла, след като никой не ги пита. А когато им се задават “елементарни въпроси”, тогава става скучно, а?... :wink:
Винаги, когато са ми давали добронамерен съвет, съм го взимала пред вид. В същото време никога няма да позволя на някого, с липсващи комуникативни умения и елементарно възпитание, да си раздува егото на мой гръб.
На този сорт хора бих им казала следното: хора, правете си екшъна в залата, а не в интернет форумите. :lol: :D
Да, така е, това са рисковете на форумите и интернет общуването. И не само тук е така. Ако не ти харесва, има други (и при това по - надеждни) източници на информация. Което значи, че не трябва да недоволстваш, ако някой не ти отговори, може пък да е за добро.
Аз лично не бих се доверил напълно на съвет, написан в интернет форум, дори този съвет да идва от мен самият :lol: