Кръгова и Двуразова

15.12.06
01:10

Ще помоля да споделите мнения и идеи за двата типа тренировка.При кръговата - какви упражнения ,колко кръга ,а при двуразовата как да се разделят мускулните групи за първата и втората тренировка ,упражнения ,работни серии.

По-здрави!!!

LC

15.12.06
10:36

двуразова ?  :shock:  сигурен ли си ? С каква цел ? За какви резултати ? За какво време ?

моят съвет е да тренираш една и съща мускулна група , но да си избереш различни упражнения  и различни тежести/повторения. Примерно :
сутрин : бенч преса са с щанга 4/4@6 ,  вечер: бенч преса с дъмбели 2/12@14
сутрин ще натоварваш тежко , вечер ще напомпваш качествено.

Възможности много при кръговата. Принципа е едно упражнение буташ, едно дърпаш. Пример: гърди, гръб, рамо, бицепс, трицепс, крака. Аз правя така и се чувствам екстра. Кръговете... до човек си е. Повече от 3 не виждам смисъл.

16.12.06
00:31

Oт 4-5 дневен сплит на 1 тренировка седмично.Говорим от 10 до 15 работни серии в зависимост от мускулната група в сплита,3 кръга няма ли да са малко ? Ако бяха 2-3 кръгови седмично ок ,ама с една само с 3 кръга как ще стане  :) Аз си мисля да пробвам 9 ,като за всяка мускулна група ще се пада по 3 упражнения ,като едното ще е в 3 кръга  :roll: Или както се пее в една песен “9 кръга ,като в Ада...трябва да преминем в .......любовта (тренировката)”  :lol:

Еми аз не знаех, че за веднъж.  :)  И все пак си мисля, че 9 ще са доста повече отколкото ти трябва.

16.12.06
01:08

За една кръгова седмично колко кръга смяташ че ще натоварят всяка една група прилично :)

[quote author=”Маwashi”]За една кръгова седмично колко кръга смяташ че ще натоварят всяка една група прилично :)

Четири. То си е и до упражненията. Аз бих заложил на базови работи - лег, набиране, раменни преси, бицепсово сгъване, френско, лег екстензии.
А двуразова на коя тренировка викаш? Тоя термин явно нещо ми бяга.

16.12.06
01:36

[quote author=“Jorku”]

Двуразовата тренировка е 2 тренитовки в 1 ден. Сутрин и следобед примерно.

[quote author=“HuKuTo”][quote author=“Jorku”]

Двуразовата тренировка е 2 тренитовки в 1 ден. Сутрин и следобед примерно.

Мерси, това което си мислех е ама все пак да питам. Та за тия двойни тренировки номера е и двете да са тежки. Точно това е смисъла на двуразовата тренировка - да направиш 2 тежки тренировки защото не може да направиш една такава. От тук си прави изводите.

16.12.06
23:18

Teя 9 кръга бяха ужасяващи ,поне знам че следващият път когато ще вдигам щанги ще е след 7 дни  :lol: Въпреки всичко мисля че с по-малко кръгове няма да се натоваря прилично.....ще видим натам как ще го бъде  :)

16.12.06
23:34

[quote author=”Маwashi”]Teя 9 кръга бяха ужасяващи ,поне знам че следващият път когато ще вдигам щанги ще е след 7 дни  :lol: Въпреки всичко мисля че с по-малко кръгове няма да се натоваря прилично.....ще видим натам как ще го бъде  :)

Това от колко ще се атовариш прилично зависи  до гомяма степен от възстановяването ти.

Неоценявайки това, има много хора занимаващи се с БИ, които претренират Хронично и даже не се и замислят.

Относно двуразовата тренировка, мисля, че е повече от неподходяща за непрофесионалист.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1